Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.

Kartofler

Her finder du mine bedste opskrifter med kartofler.

Retter med kartofler som tilbehør

Kartofler er en af de grøntsager, der oftest ryger på middagsbordet i de danske hjem. Jeg forstår godt hvorfor. De kan tilberedes på alverdens måder, så de bliver lækre og velsmagende.

Opskrifter med kartofler kan varieres i det uendelige

Trods det samme udgangspunkt, kartoflen, så elsker jeg, at tilberedningen af dem, kan give så forskellige resultater. Både når det kommer til konsistens og smag.

Tænk bare på nyopgravede kartofler, der er perfekt kogt og serveret med en klat smør, salt, peber og lidt dild? Eller modsætningen, hvor de bliver tilberedt i ovnen og kommer ud gyldne og  knasende sprøde?

Klassiske opskrifter med kartofler

Gennem tiden er der opstået mange klassiske opskrifter med kartofler. Klassiske, fordi en given opskrift bare kan noget, som gør, at man har lyst til at lave den igen og igen. Tænk bare på f.eks.

  • De søde, glinsende og karamelliserede brunede kartofler til jul?
  • Kold kartoffelsalat på sommer bordet?
  • Flødekartofler?  ... og meget mere.

Mine bedste opskrifter med kartofler

Udover klassikerne, findes der et utal af andre kartoffelopskrifter. Og der kommer helt tiden nye til - også hjemme hos os. Her på siden, finder du de opskrifter med kartofler, som jeg holder mest af at lave.

God fornøjelse.

Vidste du det om kartofler?

  • Det siges at kartoffelchips blev opfundet i 1853 af en kok ved navn George Crum på restaurant 'The Moon Lake Lodge'. Kokken var træt af en kunde, der altid klagede over, at pommes frites ikke var tynde nok. Kokken besluttede sig for, at skære dem tyndere og stege dem mere. De blev en overraskende succes og derved var første batch chips opfundet.
  • Kartofler blev først dyrket i Sydamerika for mere end 7.000 år siden og blev bragt til Europa af spanske opdagelsesrejsende i det 16. århundrede.
  • Kartoflen er stadig en af ​​verdens vigtigste afgrøder, og den dyrkes i mere end 125 lande over hele kloden. Fra kartoffelmos til pommes frites og kartoffelchips, har kartoflen været en populær ingrediens i køkkener i mange århundreder og vil fortsat være en vigtig del af vores kost i fremtiden. Også her på siden...
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram