Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Hvidløgsristede kartofler med oregano & smuldret feta

Hvidløgsristede kartofler med oregano & smuldret feta

Sprøde hvidløgsristede kartofler, masser af oregano & salt smuldret feta  - kan du lige forestille dig en himmelsk mundfuld? Og det er ovenikøbet den nemmeste opskrift.

Jeg blev inspireret, da jeg så smukke Nigella Lawson lave nogle kartofler a la dem her på TV. Jeg vidste med det samme, at dem måtte jeg prøve at lave.

Jeg kendte ikke opskriften på de her hvidløgsristede kartofler, så jeg prøvede mig frem.

Hvad enten det er de korrekte mængder eller ej, så smager de her kartofler altså bare pivgodt. Faktisk så godt, så vores yngste sagde: 'Jeg tror seriøst, at det er de bedste kartofler, som jeg nogensinde har fået'. Store ord!

Udover krydderi og feta, så er det skønne ved de her kartofler, at de bliver super sprøde. Til forskel fra Nigella, har jeg valgt at skære kartoflerne i meget fine tern, for dermed at gøre fladen større. En større flade, der kan blive sprød (YES!)

Du kan godt glæde dig, til den herlige duft der vil sprede sig i dit hjem, når du laver de her kartofler. Uhm!

Er du vild med sprøde kartofler, så prøv også:

Sprøde flødekartofler

Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Blærerøvskartofler

Knuste ovnbagte kartofler

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Hvidløgsristede kartofler med oregano & smuldret feta

(4 personer)
1,6 kg kartofler (det var hvad der kunne ligge i et lag på min bradepande)
1 dl olivenolie
1 spsk oregano, tørret
5 fed hvidløg, presset (jeg brugte 5 store fed)
75-100 g fetaost
1,5 tsk salt
sort peber, friskkværnet
Evt.: oregano, frisk (til at toppe med ved servering)

Jeg brugte en fetaost fra Kirks (gedeost i saltlage)

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader (jeg brugte ikke varmluft)
  2. Skrub kartoflerne rene og skær dem i små tern - ca. 2x2 cm. Jeg valgte at beholde skrællen på, da den var tynd og fin.
  3. Fordel dem på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir.
  4. Vend kartoffelternene med olivenolie, hvidløg (presset), oregano, salt og peber
  5. Fordel kartoffelternene jævnt (et lag) på bagepladen
  6. Bag kartofler en god times tid, til de er tilberedt, gyldne og sprøde (hold øje fra der er gået 50 minutter).
  7. Afdryp fetaen.
  8. Server kartoflerne toppet med smuldret feta og evt. lidt frisk oregano.

Hvidløgsristede kartofler - behold skrællen på kartoflerne

Jeg valgte at beholde skrællen på kartoflerne, da den var tynd og fin. Det sparer tid og kartoflerne bliver både mere sprøde og får mere smag, når skrællen beholdes på.

Skær kartoflerne ud i små tern ca. 2 x 2 cm. Derved forøger du overfladen på kartoflerne. Altså får du en større flade, der kan blive sprød. Og hvem er ikke vild med det? Sørg for at kartoffelternene ligger i et lag på bagepladen, for at sikre dig, at de alle bliver sprøde.

 

Hvidløgsristede kartofler med oregano & smuldret feta

Kartofler i små tern

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram