Sprøde hvidløgsristede kartofler, masser af oregano & salt smuldret feta - kan du lige forestille dig en himmelsk mundfuld? Og det er ovenikøbet den nemmeste opskrift.
Jeg blev inspireret, da jeg så smukke Nigella Lawson lave nogle kartofler a la dem her på TV. Jeg vidste med det samme, at dem måtte jeg prøve at lave.
Jeg kendte ikke opskriften på de her hvidløgsristede kartofler, så jeg prøvede mig frem.
Hvad enten det er de korrekte mængder eller ej, så smager de her kartofler altså bare pivgodt. Faktisk så godt, så vores yngste sagde: 'Jeg tror seriøst, at det er de bedste kartofler, som jeg nogensinde har fået'. Store ord!
Udover krydderi og feta, så er det skønne ved de her kartofler, at de bliver super sprøde. Til forskel fra Nigella, har jeg valgt at skære kartoflerne i meget fine tern, for dermed at gøre fladen større. En større flade, der kan blive sprød (YES!)
Du kan godt glæde dig, til den herlige duft der vil sprede sig i dit hjem, når du laver de her kartofler. Uhm!
Er du vild med sprøde kartofler, så prøv også:
Jeg brugte en fetaost fra Kirks (gedeost i saltlage)
Jeg valgte at beholde skrællen på kartoflerne, da den var tynd og fin. Det sparer tid og kartoflerne bliver både mere sprøde og får mere smag, når skrællen beholdes på.
Skær kartoflerne ud i små tern ca. 2 x 2 cm. Derved forøger du overfladen på kartoflerne. Altså får du en større flade, der kan blive sprød. Og hvem er ikke vild med det? Sørg for at kartoffelternene ligger i et lag på bagepladen, for at sikre dig, at de alle bliver sprøde.