Ideer til salat
Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Sprøde kartoffelskiver! Lyder det ikke fristende?

De her ovnbagte sprøde kartoffelskiver er vores 'fredagskartoffel'.  Den tager ingen tid at lave dem og det er en skøn måde at tilberede kartofler på. Og så ser de her sprøde kartoffelskiver dekorative ud, når man lægger en 'bane' kartofler op på tallerkenen.

Vi har nok lave den her kartoffelret tusind gange hjemme hos os og vi bliver aldrig trætte af den. Hvem elsker ikke sprøde kartofler?

Easy peasy og smager fantastisk. Prøv dem!

Se også: Blærerøvskartofler

Ingredienser – sprøde kartoffelskiver,
Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

(4 personer)
2 kg kartofler, mellemstore
Olivenolie
salt
sort peber, friskkværnet
Evt. din favorit krydderurt
Evt. 1 fed hvidløg

Tilsæt evt. et presset fed hvidløg olien.

 
 
 
 
Sådan gør du:
 1. Skrub kartoflerne, men lad dem beholde skrællen på.
 2. Skær kartoflerne i tynde (ca. 2-3 mm) skiver.
 3. Efterhånden som du skærer kartoflerne, så læg dem en efter en på en bageplade (du får brug for to bageplader) og "pres dem ud" med håndfladen, så det bliver en lang bane kartoffelskiver. Herefter pensles de med olivenolie. Krydr godt med flagesalt og friskkværnet sort peber.
 4. Drys evt. din foretrukne friske krydderurt over kartoflerne.
 5. Tip! Hvis du synes, at det er nemmere, så put alle de skivede kartofler i en skål og vend dem med olivenolie. Læg dem dernæst op på bagepladen. Det gør jeg sommetider.
 6. Kartoflerne bages i ovnen (varmluft) ved 225 grader til de er gyldne og sprøde. Alt efter tykkelsen af kartoffelskiverne og din ovn, så tager det ca. 35-45 minutter.

Tip til opskriften:

 • Jeg synes, at krydderurter som rosmarin, persille, timan, persille & salvie passer godt til de her kartofler - du har sikkert en favorit selv.
Ovnbagte sprøde kartoffelskiver
Så er kartoffelskiverne klar til at ryge i ovnen.

Sprøde kartoffelskiver og min svigerdatter

Jeg har lavet de har ovnbagte sprøde kartoffelskiver i mange år. En dag spurgte min svigerdatter: 'hvorfor lægger du egentligt ikke de skivede kartofler op på Instagram? De er så gode' Jeg var sådan lidt... ja, men det jo bare de skivede kartofler?Jeg lagde dem op og det blev mit mest sete og liked opslag i den tid. Sjovt ikke? Og mange har sidenhen skrevet til mig, at de laver dem igen og igen. Så de kan altså noget de her lækre nemme sprøde kartoffelskiver!

Watch on YouTube

2 kommentarer

 1. Sara siger:

  Hejsa,

  De ser godt nok lækre ud. Bliver det stykke der er dækket af den næste kartoffel også sprød når de ligger sådan i ovnen? 🙂

  Svar
  1. Dominique siger:

   Hej Sara 🙂 Nej selve stykket hvor skiverne overlapper bliver ikke sprød. Men det betyder ikke noget. Det er netop dejligt, at du både får sprød og blød kartoffelkonsistens i munden. Det er helhedsoplevelsen, der tæller. Og så ser det bare lækkert ud, at man kan lægge en stribe kartofler, der hænger sammen på tallerkenen. Giv dem et prøv - jeg tror ikke, at du vil fortryde 🙂
   Kh Dominique

   Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram