Den her opskrift med kartofler er nok den opskrift, som vi har lavet flest gange nogensinde her i huset. De er ganske enkelt forrygende. De tager ingen tid at lave og det er en skøn måde at tilberede kartofler på. Lagt i skiver på den her måde, får du kartofler med sprød kant og blød midte. Det er ofte om fredagen, at de ryger på menuen og hedder derfor fredagskartoflen hos os.
Dertil kommer, at kartoflerne ser super indbydende ud, serveret på den her måde. Skiverne af kartofler hænger sammen, så man kan lægge en 'bane' op på tallerkenen.
Vi bliver aldrig trætte af de her skønne og sprøde kartoffelskiver.
Se også: Blærerøvskartofler
Tilsæt evt. et presset fed hvidløg olien.
Kartoflerne skæres i tynde skiver. For hver kartoffel, som jeg skærer i skiver, lægger jeg kartoflen over på bagepladen og giv den et tryk, så den bliver til en 'bane' kartofler. For det meste beholder jeg skrællen på kartoflerne. Jeg sparer tid. Og så er der god smag i skrællen. Men det vil jeg lade være op til dig.
Nedenfor, kan du se hvorledes jeg lægger kartoffelskiver i rækker på bradepanden.
Comments are closed.
Hejsa,
De ser godt nok lækre ud. Bliver det stykke der er dækket af den næste kartoffel også sprød når de ligger sådan i ovnen? 🙂
Hej Sara 🙂 Nej selve stykket hvor skiverne overlapper bliver ikke sprød. Men det betyder ikke noget. Det er netop dejligt, at du både får sprød og blød kartoffelkonsistens i munden. Det er helhedsoplevelsen, der tæller. Og så ser det bare lækkert ud, at man kan lægge en stribe kartofler, der hænger sammen på tallerkenen. Giv dem et prøv - jeg tror ikke, at du vil fortryde 🙂
Kh Dominique