Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Ovnbagte sprøde kartoffelskiver er vores 'fredagskartoffel'.

Den her opskrift med kartofler er nok den opskrift, som vi har lavet flest gange nogensinde her i huset. De er ganske enkelt forrygende. De tager ingen tid at lave og det er en skøn måde at tilberede kartofler på. Lagt i skiver på den her måde, får du kartofler med sprød kant og blød midte. Det er ofte om fredagen, at de ryger på menuen og hedder derfor fredagskartoflen hos os.

Kartoffelopskrift, der ser indbydende ud

Dertil kommer, at kartoflerne ser super indbydende ud, serveret på den her måde. Skiverne af kartofler hænger sammen, så man kan lægge en 'bane' op på tallerkenen.

Vi bliver aldrig trætte af de her skønne og sprøde kartoffelskiver.

Se også: Blærerøvskartofler

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – sprøde kartoffelskiver,
Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

(4 personer)
2 kg kartofler, mellemstore
Olivenolie
salt
sort peber, friskkværnet
Evt. din favorit krydderurt
Evt. 1 fed hvidløg

Tilsæt evt. et presset fed hvidløg olien.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne, men lad dem beholde skrællen på.
  2. Skær kartoflerne i tynde (ca. 2-3 mm) skiver.
  3. Efterhånden som du skærer kartoflerne, så læg dem en efter en på en bageplade (du får brug for to bageplader) og "pres dem ud" med håndfladen, så det bliver en lang bane kartoffelskiver. Herefter pensles de med olivenolie. Krydr godt med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  4. Drys evt. din foretrukne friske krydderurt over kartoflerne.
  5. Kartoflerne bages i ovnen (varmluft) ved 225 grader til de er gyldne og sprøde. Alt efter tykkelsen af kartoffelskiverne og din ovn, så tager det ca. 35-45 minutter.

Tip til opskriften:

  • Tip! Hvis du synes, at det er nemmere, så put alle de skivede kartofler i en skål og vend dem med olivenolie. Læg dem dernæst op på bagepladen. Det gør jeg sommetider.
  • Jeg synes, at krydderurter som rosmarin, persille, timan, persille & salvie passer godt til de her kartofler - du har sikkert en favorit selv.

Kartoflerne skæres i tynde skiver

Kartoflerne skæres i tynde skiver. For hver kartoffel, som jeg skærer i skiver, lægger jeg kartoflen over på bagepladen og giv den et tryk, så den bliver til en 'bane' kartofler. For det meste beholder jeg skrællen på kartoflerne. Jeg sparer tid. Og så er der god smag i skrællen. Men det vil jeg lade være op til dig.

Kartoflerne der skal bruges til sprøde kartoffelskiver er ved at blive skåret i skiver

Kartoflerne bliver skåret i skiver og lagt over på bradepanden en efter en

 

 

 

Watch on YouTube

Kartofler skåret i skiver og bagt i ovn

Nedenfor, kan du se hvorledes jeg lægger kartoffelskiver i rækker på bradepanden.

Sprøde kartoffelskiver på bradepande klar til en tur i ovnen

Kartoffelskiverne klar til at ryge i ovnen.

2 kommentarer

  1. Sara siger:

    Hejsa,

    De ser godt nok lækre ud. Bliver det stykke der er dækket af den næste kartoffel også sprød når de ligger sådan i ovnen? 🙂

    1. Dominique siger:

      Hej Sara 🙂 Nej selve stykket hvor skiverne overlapper bliver ikke sprød. Men det betyder ikke noget. Det er netop dejligt, at du både får sprød og blød kartoffelkonsistens i munden. Det er helhedsoplevelsen, der tæller. Og så ser det bare lækkert ud, at man kan lægge en stribe kartofler, der hænger sammen på tallerkenen. Giv dem et prøv - jeg tror ikke, at du vil fortryde 🙂
      Kh Dominique

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram