Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Avocadosalat med sprød parmaskinke & ovnbagte tomater

Saladini Cutlery – Smuk italiensk håndlavet cutlery

Håndlavede kokkeknive, køkkenredskaber og bestik til bordet af højeste kvalitet.

Saladini cutlery på Salatboden

Saladini er det italienske brand bag smukke håndlavede kokkeknive, køkkenredskaber og bestik til bordet af højeste kvalitet.

Ikke to produkter er ens og hvert produkt har sin egen sjæl.

Som det fremgår længere nede på siden, fås produkterne med skaft i forskellige naturmaterialer. Jeg har valgt udelukkende at føre produkterne med skaft i toscansk oliventræ.

Følelsen af at stå med de her produkter i hånden, med håndtag af smukt slebet oliventræ og den historie der er bag – den er unik. Læs videre og få flere detaljer om produkterne, men først starter vi med lidt af historien bag brandet.

Saladini i knivbyen Scarperia

I mere end 600 år har den italienske by, Scarperia, i Toscana været kendt som knivby. Kendt for at håndlave knive efter traditionelle metoder. Der ligger uberørte knivværksteder hen, som minde og til ære for det håndværk, der har kendetegnet byen i de mange hundrede år.

Her ligger Saladini Cutlery, der blev etableret i 1997, af Leonardo Saladini.

Leonardo lærte håndværket af sin onkel. Faktisk menes det, at knivmageriet har været i familien i mere end 150 år. Så håndværket ligger i Leonardo’s gener.

I 2002 kom arkitekten Giacomo Cecchi til. Han blev partner i virksomheden og fik ansvaret for den kreative del. Han skulle udvikle nye knive.

Saldini steakknive og kokkeknive

Knivene findes nu i store dele af verden. Særligt deres steakknive og kokkeknive er populære. Men Saladini er meget mere end steakknive og kokkeknive. I produktserien findes alt fra:

 • Osteknive
 • Foldeknive
 • Cigarklippere
 • Champagnesabler
 • Vinoplukker
 • Salatbestik
 • Trøffeljern

Saladini tilbyder også custom-made knive, for større kunder og bliver større og større på det område.

Saladini ses hos gourmetrestauranter

Klædt i joggingbukser og kasket eller hue, med hjemmerullede cigaretter i flaben, sidder knivmagerne dybt koncentreret henover slibemaskinerne.

Den lille gruppe italienske håndværkere, der brænder for sit håndværk håndlaver skarpe knive. Knive der sidenhen er at finde hos gourmetrestauranter, luksushoteller og private hjem verden over.

Vi taler Hotel Ritz i Paris, michelinstjernerestauranten Berton i Milano og Capri Palace på ferieøen Capri, blot for at nævne nogle.

Saladi hos danske restauranter

Hvis man siger eksklusive, lækre og skarpe knive ved spisebordet, tænker langt de fleste feinschmeckere herhjemme nok på franske Laguiole. Men måske er den dominans ved at blive pillet ved. I hvert fald er Saladini også nået til Danmark, hvor du blandt andet ser deres knive hos mange gourmetrestauranter, som f.eks.

 • Esmée
 • Trio
 • Brace
 • Michelin restauranten Formel B.

Adam Price elsker også sine SALADINI knive.
Det er ofte dem, han står og bruger, når vi ser ham og James
kokkerere på TV!

Saladini – kvalitet og naturmaterialer

Når det kommer til klingen har Saladini fulgt med tiden. Klingen bliver lavet af det bedste stål. Når det kommer til skaftet, bliver det lavet efter traditionelle metoder fra århundrede siden.

Skafterne kommer i mange forskellige naturmaterialer. F.eks. træsorter som:

 • Eg
 • Bøg
 • Buksbom
 • Ibenholt
 • Wengé
 • Acacia
 • Oliventræ

Et andet populært materiale er horn. Enten bøffelhorn eller oksehorn, som giver et helt andet sort-hvid-mønstret spil.

Jeg fører kun produkter med skaft i oliventræ. Er du interesseret i et Saladini Cutlery produkt, med skaft i andet materiale? Så skriv til mig her. Så vil jeg med glæde skaffe det hjem til dig.

Saladini - passion for håndværket

Forretningen er drevet af en oprigtig passion for knivhåndværket. Det ses tydeligt ved, at virksomhedens to ejere selv står hver eneste dag på værkstedet og laver knive.

Alt i alt producerer Saladini mellem 10.000 og 15.000 knive om året. En kniv kan tage alt fra et par timer til flere dage at færdiggøre.

Ikke to er ens

“Hver en kniv, vi arbejder på, er unik. De små afvigelser, som man måske ikke ser ved første øjekast, er håndværkerens personlige præg. Hver en kniv har en sjæl”

Giacomo Cecchi, partner i Saladini

Dansk præg på Saladini

Selv Danmark har, på opfordring af den danske importør, fået sit eget lille islæt i samlingen af Saladini-knive. En matslebet gaffel med spidse tænder under navnet “The Danish Fork”. Og så “The Danish Breadknife” – en brødkniv, som er kortere end normalt og derfor kan hvile i en klassisk dansk brødkurv uden at vælte ud.

Hold knivene skarpe

Bliver kniven sløv, så kan du her se en video, hvor selveste ophavsmanden bag Saladini knivene viser, hvordan man sliber en kniv.

TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram