1 på lager
Kokkekniven er den mest brugte kniv i køkkenet. Mange kalder den også kokkekniven. Uanset navnet er det en god 'allround' kniv i køkkenet.
Kokkeknivens brugsegenskaber gør den særlig populær. Både når det kommer til professionelle kokke og amatørkokke. Adam Price elsker sine Saladini kokkeknive. Det er ofte dem, han bruger, når du ser ham og James lave mad på TV!
Kokkekniven kan bruges til både kød og grøntsager. Kokkekniven egner sig altså både til at hakke, skære og lave papirtynde skiver med.
Bladet, som er lavet af 12c27 rustfrit smedejernsblad, er ubøjeligt. Det har lige en forlænget 'hæl' monteret med gummiring. Begge dele sikrer, at du kan arbejde præcist og kan skære ensartet skiver fra start til slut i ét snit.
Kokkekniven fås i tre størrelser:
Hvilken størrelse skal du vælge?
Det er en smagssag, hvilken størrelse, som du skal vælge. Egenskaberne er de samme, uanset hvilken størrelse kniv, som du vælger til dit køkken.
Jeg har selv den kokkekniv, der måler 34,5 cm i vores køkken. Eller faktisk er det snarere min mand, der har den. Han kan godt lide at bruge kokkekniven til de fleste opgaver – kød, som grøntsager. Og opgaverne med kød, er altid hans. Selv arbejder jeg mest med grøntsager og her foretrækker jeg at bruge en santoku kniv.
Uanset hvilken størrelse kokkekniv du vælger, får du en god klassisk køkkenkniv.
Den smukke kokkekniv er håndlavet i Italien, hos Saladini curlery.
Skaftet er et stykke nænsomt slebet oliventræ fra Toscana. Det er lavet i ét stykke og føles både blødt og behageligt at have i hånden.
Bladet er lavet af rustfrit stål, af højeste kvalitet - hovedsageligt fra Sverige.
Kokkekniven er lavet med fokus på ergonomi og optimal anvendelighed. At det både er unikt og smukt på samme tid er en sidegevinst.
I byen Scarperia i Toscana, håndlaver de dygtige knivmagere smukke knive. Alle knivene er håndlavet i naturmaterialer og ikke to er ens. Hver kniv har sin sjæl.
Navnet på knivene, og familien bag, er Saladini.
I 1984 kom Leonardo Saladini i lære som knivfabrikant hos sin onkel, Marcello Azzini. I 1997 startede Leonardo sit eget værksted op og sådan startede historien Saladini cutlery.
Put ikke kniven i opvaskemaskinen, men vask den i hånden.
For at bevare skaftet smukt, så gnid det med lidt olivenolie en gang imellem.
Bliver kniven sløv, så kan du her se en video, hvor selveste ophavsmanden bag Saladini knivene viser, hvordan man sliber en kniv.
Når du snitter dine råvarer og skal skubbe den snittede del til side, så brug bagsiden af kniven. Hermed undgår du at sløve skæret unødvendigt.
Her kan du se en oversigt over alle Saladini Produkter