Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling

Mandala Organic

Økologiske friskkværnede krydderier

Mandala Organic - økologiske krydderier

For mig skal krydderier være rene, friske og økologiske. Og det er præcis det Mandala Organic, en lille dansk virksomhed, tilbyder med deres sortiment af krydderier.

Derfor er jeg så glad for, at jeg har fået muligheden for, at være forhandler af Mandala Organic's krydderier af allerfineste kvalitet. Så kan jeg nemlig tilbyde dem til dig.

Det med friskheden af krydderierne vender jeg tilbage til. Først lidt om alt det de IKKE indeholder.

Økologiske krydderier uden tilsætningsstoffer

Ens for alle krydderierne:

 • De er økologiske
 • Indeholder ingen smagsforstærkere
 • Indeholder ingen fyldemidler
 • Indeholder ingen antiklumpningsmidler
 • Indeholder ingen konserveringsmidler

Med andre ord – rene krydderier!

Friskkværnet krydderier – også når de lander hos dig

Mandala Organic var de første, der valgte at tilføje en KVÆRNINGSDATO på krydderipakningen, når krydderiet blev pakket og gjort klar til salg.

Lovmæssigt er der kun krav om, at man som krydderileverandør skal anføre påfyldningsdato og 'Bedst før'-dato på forpakningen. Det betyder, at du ingen viden har om, hvornår krydderiet egentligt er kværnet. Krydderiet kan have stået i lang tid, i kværnet tilstand, inden det er påfyldt emballagen, som det skal sælges i.

Du vil med andre ord, kun se en påfyldningsdato og en 'Bedst før' dato, på krydderiet, som du køber i et supermarked.

Hos Mandala Organic kværner de små batches af gangen. De bliver fyldt på den emballage, som de skal sælges i og kværningsdatoen bliver anført. Fra den dato, giver Mandala Organic krydderiet en holdbarhed på to år.

Stof til eftertanke. For på det stadie, altså to år efter kværningsdatoen, er krydderiet højst sandsynligvis, kvalitetsmæssigt, højere end det krydderi, som du køber i et supermarked.

Krydderier i madlavning

Åbner du mit krydderiskab, vil du se de første 50 forskellige krydderier. Krydderier har nemlig så mange fantastiske egenskaber, som du kan udnytte, når du laver mad. Krydderierne, alt efter hvilke du bruger, bidrager med:

 • Smag
  Krydderier tilføjer en særlig smag til maden, som kan variere fra mild og sød til stærk og krydret. Hver krydderi har sin egen unikke smag og kan bruges til at tilføje forskellige smagsnuancer til maden.
 • Aroma
  Krydderier giver også en karakteristisk aroma til maden, som kan være lige så vigtig som smagen. Nogle krydderier har en meget stærk og markant aroma, mens andre er mere subtile og kan bruges til at forbedre eller balancere smagen.
 • Farve
  Udover smag og aroma kan krydderier også tilføje farve til maden. Mange krydderier, såsom gurkemeje, paprika og safran, har en intens farve, som kan gøre maden mere visuelt tiltalende.

Duft, krydderier og stemninger

Krydderier er ikke kun en velsmagende tilføjelse til vores mad. De beriger også vores sanseoplevelse med deres fantastiske duft. Duften af krydderier kan vække minder, stimulere vores appetit og tilføre en ekstra dimension til vores gastronomiske oplevelser.

For mig er den egenskab, mindst lige så vigtig som smag og aroma.

F.eks. er en af de bedste søndags-vibes hjemme hos os, duften af indisk mad. Kristian, min mand, laver nemlig indisk mad næsten hver søndag. Duften der spreder sig i huset er fantastisk og sætter den rareste følelse af forventningens glæde og familiehygge i gang hos mig.

Du kender det sikkert selv. Det med mad, krydderier, dufte og stemninger. Tænk bare på duften af vanilje! Hvis du har det som mig, så vækker det følelse af kærlighed, hygge, tryghed, varme, ro og afslapning.

Det er interessant, hvordan krydderier vækker følelser, minder og ikke mindst stimulerer vores appetit.

 • Kanel
  Varm, hyggelig, julestemning, trøstende.
 • Nelliker
  Krydret, eksotisk, beroligende, luksuriøs.
 • Ingefær
  Frisk, opkvikkende, energisk, varmende.
 • Muskatnød
  Aromatisk, jordnær, beroligende, rig.
 • Peber
  Stærk, skarp, livlig, forfriskende.
 • Kardemomme
  Aromatisk, eksotisk, berusende, beroligende.
 • Basilikum
  Frisk, urteagtig, forårsstemning, afbalanceret.
 • Oregano
  Krydret, varm, autentisk, hjemligt.
 • Safran
  Raffineret, dyrebar, eksklusiv, fortryllende.
 • Lakrids
  Sød, intens, unik, nostalgisk.

Så næste gang du bruger krydderier i madlavningen, tag et øjeblik til at nyde deres vidunderlige duft. Lad duften guide dig gennem madlavningen og vække din appetit. Krydderiernes duft er en magisk ingrediens, der kan forvandle en simpel ret til en sanselig oplevelse for både smagsløg og næse.

Mad fra andre lande - smagsretninger og krydderier

Krydderier er geniale, hvis man gerne vil fremelske en særlig smag. Det kan f.eks. være autentisk smag af mad fra andre verdensdele eller lande. Her er nogle eksempler:

 • Indisk mad
  Indisk mad er kendt for sin komplekse smag og brug af krydderier som gurkemeje, spidskommen, koriander og kanel. Du kan tilføje disse krydderier til dine retter for at give dem en indisk smag. Prøv f.eks. at tilsætte gurkemeje til ris eller karryretter.
 • Mexicansk mad
  Mexicansk mad bruger krydderier som spidskommen, chili, koriander og oregano. Disse krydderier kan bruges til at give dine retter en mexicansk smag. Prøv f.eks. at lave en guacamole med frisk koriander eller tilsæt chili og spidskommen til din chili con carne.
 • Thai mad
  Thai mad er kendt for sin brug af krydderier som ingefær, lime, citrongræs og koriander. Disse krydderier kan bruges til at give dine retter en thailandsk smag. Prøv f.eks. at tilsætte citrongræs til din suppe eller karryretter.
 • Italiensk mad
  Italiensk mad bruger krydderier som basilikum, oregano, timian og rosmarin. Disse krydderier kan bruges til at give dine retter en italiensk smag. Prøv f.eks. at tilsætte frisk basilikum til dine pastaretter eller brug oregano i din pizza.

Bredt udvalg af økologiske krydderier og krydderiblandinger hos Mandala Organic

Her og nu, har jeg blot nogle få krydderier på min hjemmeside. Men der er mange flere på vej.

TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram