15 på lager
Brune sennepsfrø er små, brune frø, der stammer fra planten Brassica juncea. Brugt i madlavning giver de maden en skøn karakteristisk og nøddeagtig smag.
Mange forveksler fejlagtigt brune sennepsfrø med de gule, som har en helt anden smag. Derfor tror mange også, at brune sennepsfrø smager af sennep, som f.eks. Dijon Sennep. Det gør brune sennepsfrø på ingen måde.
Selv holder jeg meget af at bruge brune sennepsfrø i maden. Følger du mig på instagram @salatboden, så er du unden tvivl stødt på min gulerodssalat med brune sennepsfrø. På Instagram har jeg bemærket, at der ikke er mange der kender til det lille brune frø med masser af smag. Gulerodssalaten har heldigvis åbnet øjnene (og ikke mindst smagsløgene) hos mange. Jeg kender til mange, som laver salaten igen og igen, efter at have prøvet den en gang.
I det hele taget er brune sennepsfrø nemme at bruge. Holder du af, at sautere grøntsager i olivenolie, salt og peber? Så prøv, at tilføje en spiseskefuld brune sennepsfrø i olivenolien, næste gang. Du skal tilsætte frøene den varme olie og vente til de begynder at poppe. Dernæst kan du tilsætte grøntsagerne. Retten får en nøddeagtig og dejlig smag.
Er du lidt usikker, så får du her et par opskrifter, hvor der følger en præcis fremgangsmåde med:
God fornøjelse.
De brune sennepsfrø menes at have deres rødder i Asien, specifikt i Indien og Kina. De har dog spredt sig over hele verden og dyrkes nu i mange lande, herunder USA, Canada og flere europæiske nationer. Brune sennepsfrø er blevet en integreret del af mange kulturelle køkkener og bruges i en bred vifte af retter for at tilføje smag og tekstur.