Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Brasede kartofler, krydret

Brasede kartofler, krydret

Brasede kartofler med skønne indiske krydderier

Brasede kartofler er noget de fleste af os elsker. Men har du forsøgt dig med krydderier i de brasede kartofler? Det har jeg. Og den ene test er blevet til mange omgange brasede kartofler, for de smager himmelsk. De er sprøde. De er spicy. De har kant.

Faktisk er opskriften røget direkte ind på top 5 over de bedste kartoffelopskrifter hos os. Der er kun en negativ ting at sige om de her brasede kartofler og det er … det er svært at stoppe igen.

Trods det, så må du love mig at lave den her kartoffelopskrift bare én gang. For så er jeg (næsten) sikker på, at du har lukket en kartoffelopskrift ind i dit liv for at blive. Så godt smager de!

Krydderier i opskrifter er

Nem kartoffelopskrift som tilbehør

Opskriften er lavet på ingen tid. Har du en rest kogte kolde kartofler til overs, går det endnu hurtigere. Er du ikke så heldig? Så gør, som jeg ofte gør. Skær rå kartofler i små tern og kog dem. De er kogt på få minutter og så skal de dampe lidt af. Dernæst kan du gå i gang med at lave den her herlige opskrift på sprøde krydrede brasede kartofler.

Prøv også: Endnu en opskrift med sprøde kartofler – Hvidløgsristede kartofler med oregano & smuldret feta

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Brasede kartofler, krydret

(4 personer)
1 kg kartofler
6 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen, hele
2 tsk sennepsfrø, hele, brune eller sorte
2 spsk sesamfrø, gule
1/4 tsk chilliflager, tørret (evt. 1/2 tsk, hvis du vil have lidt mere styrke)
1 tsk salt
1 stk citron, saften heraf

Har du ikke chiliflger, kan du sagtens bruge cayennepeber i stedet.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær (rå) kartofler i 1,5 x 1,5 - 2 x 2 cm tern. Om sommeren vælger jeg at bruge kartofler med skræl på. Kog kartoffelternene i letsaltet vand til de er lige akkurat møre (ca. 6 min). Hæld vandet fra og fordel dem på et rent klæde, så de kan køle af og 'tørre' (inden de skal steges i olie). Har du hele kartofler, der allerede er kogt og afkølet, så skærer du blot dem i tern.
  2. Varm olivenolien i en stor 'nonstick' pande (Ø 25-30 cm).
  3. Når olien er varm tilsættes spidskommen, sennepsfrø, chiliflager, salt & sesamfrø. Når sennepsfrøene begynder at poppe (tager få sekunder) - så tilsæt kartoffelternene.
  4. Vend kartofler i olien/krydderierne og steg dem til de er let gyldne (eller hvordan du foretrækker dine brasede kartofler). Jeg plejer at give mine ca. 20 minutter, hvor jeg vender dem undervejs nu og da.
  5. Enten kan du tilsætte citronsaften i sidste øjeblik og stege med eller gør som mig. Server kartoflerne med citron på siden, som kan presses over kartoflerne før de spises.
  6. God fornøjelse. Du kan godt glæde dig.

Tip til opskriften:

  • Hvis du foretrækker det, så kan du koge hele kartofler dagen før. Lad dem dampe af og sæt dem på køl. Så er de klar til at blive skåret i tern, når du skal lave retten.
  • Om du vil skrælle kartoflerne eller ej er op til dig. Om sommeren skræller jeg ikke kartoflerne (tynd skræl). Jeg sparer tid, får flere vitaminer og får endnu mere smag.

Kartoffeltilbehør du vil elske

Hver gang vi laver de her kartofler, så siger vi i munden på hinanden: 'Nøøj, de er gode de her kartofler'! De kan bare et eller andet. De er sprøde. De er spicy. De har kant - både på grund af krydderierne og den syrlige citronsaft. Jeg bliver nødt til at gentage mig selv. PRØV dem!

brasede kartofler i rustik keramikskål med citronbåde og en ske med skaft i oliventræ

Kartoffelretten, der er røget direkte ind på top 5 her i huset!

Watch on YouTube

Kartofler i tern

Her kan du se, hvor små tern jeg skærer mine kartofler ud i. Jo mindre tern, jo større overflade på kartoflen der kan blive sprød og få smag. Jeg skærer dem i tern der er fra 1,5-2 cm.

kartofler der er skåret i små tern og ligger på et skærebræt klar til at lave brasede kartofler

Kartofler skåret i små tern.

Brasede kartofler som tilbehør

Trods de indiske krydderier, serverer jeg kartoflerne til mange af de hverdagsretter jeg laver. Sidst serverede jeg dem f.eks. til hakkebøffer og en dejlig salat med tomat, agurk, salatløg, avocado og en mild sennepsvinaigrette. Et dejligt aftenmåltid.

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look  – Badass Skål

Kartoflerne er serveret i en rustik skål fra mærket BadAss Lounge. Egentligt er skålen en dyb middagstallerken. Men den fungerer fortrinligt som skål også. Den findes i fire farver. Den du ser kartoflerne serveret i her på siden, er i farven 'blackish'.

Jeg har både sennepsfrø og chiliflager i min shop - økologisk. Se nedenfor.

BadAss Dyb Middagstallerken – <br>FLOW Dinner Plate Bowl

BadAss Dyb Middagstallerken –
FLOW Dinner Plate Bowl

440 DKK
4 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
Sennepsfrø, Brune | Økologisk | 60 g

Sennepsfrø, Brune | Økologisk | 60 g

39 DKK
Chiliflager | Cayenne | Øko | 25 g

Chiliflager | Cayenne | Øko | 25 g

39 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram