Kartofler kan bages, koges, steges, ristes, dampes og moses. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan lave med kartofler i køkkenet! Her på siden har jeg samlet mine bedste kartoffelopskrifter.
Det gode ved kartofler er at de er så neutrale i smagen. Derudover kan man påvirke konsistensen af dem, alt efter hvordan man tilbereder dem. Der kan eksperimenteres med både smag og konsistens.
Netop derfor findes der masser af lækre opskrifter med kartofler. Lige fra kogte kartofler til kartofler, der kommer sprøde ud af ovnen.
Kombineret med smagsgivere i form af krydderier eller krydderurter, giver det mange delikate kartoffelretter.
Der findes mange klassiske kartoffelretter, som eksempelvis:
Der er en grund til at de er blevet klassiske. De smager nemlig forrygende. Jeg elsker dog at eksperimentere - dels med at finde på nye kartoffelopskrifter - dels med at give nogle af de klassiske kartoffelretter et twist.
Se f.eks. mine SPRØDE flødekartofler.
Det skønne ved madlavning er, at man altid kan finde på nye opskrifter. Til trods for, at jeg nu snart i mange år har lavet kartofler på alverdens måder, finder jeg overraskende nok, på nye opskrifter med kartofler. Ovenikøbet opskrifter på kartofler, der er blevet klassikere – altså hjemme hos os.
Her deler jeg nogle af mine favorit opskrifter med dig.
God fornøjelse
Vidste du...
Her kan du komme tilbage til forsiden