Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.

Kartoffelopskrifter

Her finder du alle mine bedste kartoffelopskrifter

Retter med kartofler

Kartofler kan bages, koges, steges, ristes, dampes og moses. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan lave med kartofler i køkkenet! Her på siden har jeg samlet mine bedste kartoffelopskrifter.

Kartoffelopskrifter kan varieres i det uendelige.

Det gode ved kartofler er at de er så neutrale i smagen. Derudover kan man påvirke konsistensen af dem, alt efter hvordan man tilbereder dem. Der kan eksperimenteres med både smag og konsistens.

Lækre kartoffelopskrifter

Netop derfor findes der masser af lækre opskrifter med kartofler. Lige fra kogte kartofler til kartofler, der kommer sprøde ud af ovnen.
Kombineret med smagsgivere i form af krydderier eller krydderurter, giver det mange delikate kartoffelretter.

Klassiske kartoffelopskrifter

Der findes mange klassiske kartoffelretter, som eksempelvis:

  • Flødekartofler
  • Hasselback kartofler
  • Brunede kartofler etc.

Der er en grund til at de er blevet klassiske. De smager nemlig forrygende. Jeg elsker dog at eksperimentere - dels med at finde på nye kartoffelopskrifter - dels med at give nogle af de klassiske kartoffelretter et twist.

Se f.eks. mine SPRØDE flødekartofler.

Nye opskrifter med kartofler

Det skønne ved madlavning er, at man altid kan finde på nye opskrifter. Til trods for, at jeg nu snart i mange år har lavet kartofler på alverdens måder, finder jeg overraskende nok, på nye opskrifter med kartofler. Ovenikøbet opskrifter på kartofler, der er blevet klassikere – altså hjemme hos os.

Her deler jeg nogle af mine favorit opskrifter med dig.

God fornøjelse

3 fun facts om kartofler

Vidste du...

  1. De første kartofler kom til Danmark i begyndelsen af 1700-tallet. Kartoflerne blev først dyrket i Danmark af adelen og derefter spredte dyrkningen sig gradvist til bønderne. I starten var kartoflerne ikke særlig populære blandt befolkningen. De anså dem for at være fattigmandsføde og muligvis giftige. Men efterhånden blev kartoflen mere populær, da man opdagede dens høje næringsværdi og alsidighed i madlavningen.I dag er kartoflen en af ​​de mest almindeligt spiste afgrøder i Danmark og en vigtig ingrediens i mange traditionelle retter.
  2. Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer spiser danskerne omkring 45 kilo kartofler pr. person om året. Hvis man antager, at den gennemsnitlige kartoffel vejer omkring 150 gram, svarer det til cirka 300 kartofler pr. person om året. Vildt ikke? Tallet varierer naturligvis fra år til år og fra person til person. Men det giver en god idé om, hvor mange kartofler der spises i Danmark årligt.
  3. Der ikke findes en fuldstændig opgørelse, men ifølge statistik fra FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) blev der i 2019 produceret omkring 368 millioner tons kartofler på verdensplan.

    Her kan du komme tilbage til forsiden

TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram