Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan er en skøn og nem opskrift.

Salat og kartofler serveres ofte hver for sig, som tilbehør. Men hvorfor ikke kombinere de to? Det er præcis det, som jeg har gjort i den her dejlige kartoffelsalat.

Hurtig kartoffelsalat

Har du allerede kogte afkølede kartofler klar? Så har du den skønneste kartoffelsalat på bare 10 minutter. Har du ikke kolde kartofler på lager og er i tidsnød – så se mit tip længere nede på siden.

Tilbehør til kartoffelsalat?

Se længere nede på siden. Her giver jeg et eksempel på, hvad jeg serverede til salaten.

God fornøjelse.

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne eller andre opskrifter, så kan du fange mig i bunden af siden i kommentarfeltet.

Prøv også den her kartoffelopskrift:

grøn kartoffelsalat med masser af persille og soltørrede tomater

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – kartoffelsalat med rucola,
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

(4 personer)
1 kg nye kartofler, kogte og afkølede
75 g rucola
50 g pinjekerner
75 g parmesanost, frisk
 
 

Dressing,
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

(4 personer)
6 spsk olivenolie
4 spsk hvidvinseddike
1 tsk sirup
1 spsk Dijon sennep
1/2 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne (evt. dagen før). Husk at kogevandet skal være saltet lidt mere, når du koger nye kartofler. Kartoflerne skal kun lige akkurat være kogt. Lad dem køle af og skær dem i tern. Sæt i køleskab, indtil de skal bruges.
  2. Rist pinjekernerne let gyldne.
  3. Skær rucolaen over en enkelt gang, for at afkorte rucolaen en anelse.
  4. Pisk dressingen grundigt sammen og hæld den over kartoffelternene. Vend forsigtigt halvdelen af rucolaen i.
  5. Top med resten af rucolaen, flager af parmesanost og ristede pinjekerner.

Tip til opskriften:

  • Tip til kogning af nye kartofler: Kog kartoflerne (evt. dagen før). Husk at kogevandet skal være saltet lidt mere, når du koger nye kartofler. Jeg brugte en spsk salt i kogevandet. Når vandet er begyndt at koge skrues ned, så kartofler kun lige koger. Det gør jeg 2/3 af kogetiden. Den sidste trediedel af kogetiden, der slukker jeg blusset og lader kartoflerne trække i kogevandet. Kartoflerne skal kun lige akkurat være kogte. Lad dem køle af og skær dem i tern. Sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
  • Er du i tidsnød, kan du koge kartoflerne, skære dem i tern (når de lige er kølet en smule) og så smide dem i fryseren 10-20 minutter. Vupti, så har du kolde kartofer til salaten.

Kartoffelopskrift til sommerbordet

Jeg laver den her salat året rundt. Men om sommeren, hvor man kan få fat på nye kartofler, så synes jeg, at den smager ekstra godt. Dansk sommer og nye kartofler. Skønt!

kartoffelsalat i grønt fad fra mærket casagent på et træbord med natur i baggrunden

En dejlig salat til sommerbordet

Kartoffelsalat med rucola - salat lavet på 10 minutter

Kartoflerne er skåret i tern og er klar til at blive vendt med dressingen. Dernæst vendes rucola forsigtigt i og kartoffelsalaten toppes med ristede pinjekerner og parmesan flager.

 

 

 

forberedelse af kartofler til kartoffelsalat med rucola Kartoflerne er skåret i tern og ligger på et skærebræt. I baggrunden ses rucola og en flaske olivenolie

Den her herlige kartoffelsalat er hurtigt lavet.

Watch on YouTube

Hvad kan du servere til kartoffelsalaten?

Kartoffelsalaten er ganske mild i smagen og passer til det meste. Selv serverede jeg små lækre krydrede kødboller af hakket kylling til salaten. Kødboller med masser af smag. De hakkede soltørrede tomater giver masser af umamismag - uhm! Måske noget for dig? Her får du opskriften.

Krydrede kyllingedeller

  • 500 gram hakket kylling
  • 1 stor håndfuld meget finhakket mynte
  • 1 håndfuld soltørrede tomater, meget finthakket
  • 1 spsk. Mandala Chiliflager (den er ikke så stærk - derfor 1 spsk.)
  • Salt

Bland ovenstående ingredienser og form små kugler af kødboller, med en spiseske i håndfladen.

Steg dem i olivenolie. Portionen af kødboller her var til 2 personer.

God fornøjelse !

 

6 kommentarer

  1. Tina siger:

    Lækker opskrift - hvilken sirup bruger du?

    1. Dominique siger:

      Hej Tina.
      Dejligt at du synes om opskriften. I mine dressinger bruger jeg simpelthen bare en lys sirup fra Dansukker. Den fungerer super godt, synes jeg.
      God fornøjelse, hvis du laver kartoffelsalaten.
      Bh Dominique

  2. Lene Lyngs siger:

    Hvilke blomster har du brugt til at pynte med?🌸

    1. Dominique siger:

      Hej Lene.
      Det er blomsterne fra min citrontimian, som jeg har pyntet salaten med. Jeg har den på terrassen og den kommer troligt igen år efter år. Den sætter de fineste blomster - perfekt til salaten 🙂
      Den blomstrer endnu ikke (fotoet er fra sidste år). Her og nu kan du bruge f.eks. Forglemmigej - der er også sååån fine.
      Bh Dominique

  3. Rikke siger:

    Hvad kan man bruge i stedet for sennep i dressingen? 😅

    1. Dominique siger:

      Hej Rikke.
      Hvis du ikke bryder dig om sennep, så kan du blot undlade den i dressingen. Kartoffelsalaten vil fortsat smage dejligt.
      God fornøjelse
      BH Dominique

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - CASAgent Goumettallerken

Skålen kartoffelsalaten er serveret i, er egentlig en gourmettallerken. Men den fungerer super fint som en mindre skål også. Den er fra italienske CASAgent. Den findes i 21 fine farver. Jeg har den hjemme i 8 farver. Her ses salaten serveret i gourmettallerken i farven 'verdino' som er en smuk douche grøn farve. Skriv endelig til mig, hvis jeg skal skaffe din favoritfarve hjem: info@salatboden.dk

Salatbestikket er fra Saladini Cutlery. Alt fås i min shop. Se nedenfor.

CASAgent lille fad | Gourmettallerken

CASAgent lille fad | Gourmettallerken

355 DKK
9 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram