Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat

Kartoffelsalat med masser af persille, rødløg & soltørrede tomater

Forleden aften stod jeg med en rest kartofler, der skulle bruges. Derudover havde jeg noget bredbladet persille – MEGET bredbladet persille! Det kom der den her super nemme grønne kartoffelsalat ud af, som smagte fantastisk. Faktisk får jeg næster lyst til at kalde den en 'italiensk inspireret kartoffelsalat' - for der kom en italiensk smagsoplevelse ind over salaten på grund af al persillen og de soltørrede tomater.

Det er ikke sidste gang jeg laver den. Så nem og så god. Og får du en rest kartoffelsalat til overs, så smager den skønt dagen efter.

God fornøjelse.

Prøv også det her kartoffeltilbehør – kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesanost

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – grøn kartofflesalat,
Grøn kartoffelsalat

(4 personer)
900 g kartofler, nye – hvis de er i sæson
1 bundt persille, bredbladet (stort bundt)
1 rødløg, stort
soltørrede tomater i olie, mængde efter smag
 
 

Dressing,
Grøn kartoffelsalat

(4 personer)
6 spsk Olivenolie
4 balsamicoeddike, hvid
1 fed hvidløg
1 spsk Dijon sennep
Salt og friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Rens og hak al persillen.
  2. Hak rødløget i meget fine tern.
  3. Skær de soltørrede tomater i små stykker.
  4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Bland rødløget, de soltørrede tomater og halvdelen af persillen i.
  5. Skræl eller skrab kartoflerne. Skær dem i meget små tern (1,5 x 1,5 cm).
  6. Kog kartoffelternene. De skal kun lige akkurat være kogt - tjek undervejs (det går hurtigt).
  7. Hæld vandet fra kartoflerne. Hæld straks dressingblandingen over kartoflerne i gryden og vend dem igennem.
  8. Når kartoffelblandingen er kølet lidt af smages den til med salt, peber og eddike. Er den blevet for tør, så tilføl lidt ekstra olivenolie.
  9. Vend salaten ud på et serveringsfad og top med resten af persillen.

Tip til opskriften:

  • Kartofler suger masser af smag til sig, når dressingen tilføjes, mens de er varme. Kartoflerne i den her opskrift har ovenikøbet fået en meget større overflade, fordi de er skåret i små tern. Den større overflade betyder, at kartofler får endnu mere smag, af dressingen. Uhm!

Vidste du at...

Salatboden har en masse videoer med opskrfter på Youtube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram