Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling

Opskrifter til Mortensaften

Her finder du mine bedste opskrifter på tilbehør til Mortensaften

Salatbodens opskrifter til Mortensaften

Mortensaften er en skøn lejlighed til at samle familien omkring et lækkert måltid. Traditionen byder på saftig and og smagfulde tilbehør.

Her på siden har jeg samlet mine bedste opskrifter til Mortensaften. Tilbehør som jeg synes passer godt til Mortensaften menuen.

Mortensaften - klassiske retter

Det skønne ved Mortensaften er, at smagsoplevelserne kan være så varierede som familierne, der fejrer den.

Kartofler kan få en hovedrolle eller agere som den perfekte støtte i retterne. Det samme gælder salatopskrifterne. Fælles er dog at tilbehøret passer godt til en lækker sprød og velsmagende andesteg.

Ingredienser til opskrifter til Mortensaften

Med udgangspunkt tilbehør til en andesteg, dukker der følgende råvarer op i mit hoved:

  • Kartofler
  • Appelsin
  • Bladselleri
  • Vindruer
  • Svesker

Det er netop med udgangspunkt i de råvarer, at jeg har forslag til både salatopskrifter og kartoffelopskrifter til Mortensaften. Jeg har ligeledes en nem og skøn dessert med appelsiner til dig.

Kartoffelopskrifter til Mortensaften

  • Sprøde ovnbagte kartofler med blød midte
  • Hasselback kartofler på spyd
  • Ovnbagte sprøde kartoffelskiver
  • Flødekartofer, en sprød variant

Salatopskrifter til Mortensaften

  • Appelsinsalat med fennikel, bladselleri & vindruer
  • Appelsinsalat med rosmarindressing
  • Rødkålssalat med æble, granatæble & tyttebærdressing

Dessertopskrift til Mortensaften

Appelsin med flødeskum & hakket chokolade

Mortensaften – Vidste du det?

  • Mortensaften er en dansk tradition, der fejres den 10. november hvert år.
    Dagen er opkaldt efter helgenen St. Martin, der levede i det 4. århundrede og var kendt for sin gavmildhed.
  • Mortensaftenstraditionen stammer fra en gammel europæisk skik med at fejre helgenen St. Martin. I Danmark er hovedpersonen dog ikke helgenen, men snarere den saftige and, der serveres til festmåltidet. Det siges, at man oprindeligt spiste gås på denne dag, men efterhånden som and blev mere tilgængelig, blev det den foretrukne ret.
  • Den traditionelle Mortensaftensand har dybe rødder i dansk kultur og symboliserer velstand og rigdom. At tilberede en perfekt and er en ærefuld opgave, der bringer familien sammen omkring komfuret.
    Udover and og kartofler er svesker og rødkål populære følgesvende til Mortensaften. Den søde og syrlige smag af svesker og rødkål komplementerer anden og kartoflerne perfekt.

Traditionen med at spise and på Mortensaften har dybe rødder i dansk kultur og er blevet videreført i mange generationer.

Klassiske opskrifter til  Mortensaften

Søger man på nettet, er det typisk opskrifter som nedenstående der dukker op:

  • Andesteg med brun sovs
  • Brunede kartofler
  • Rødkålssalat
  • Hvide og brune kartofler
  • Sovs og gelé
  • Hasselback kartofler
  • Flødekartofler
  • Svesker fyldt med nødder
  • Risalamande til dessert

Mortensaften er også en tid til at udfordre traditionerne og bringe noget nyt til bordet. Det er præcis det jeg gjort med mine opskrifter til Mortensaften. Klassikere med et Salatboden-twist.

God fornøjelse!

Bedste hilsner, Dominique

 

 

TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram