Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Mortensaften salat - salat med appelsin

Mortensaften salat - salat med appelsin

Jeg har givet den her salat navnet Mortensaften salat, da det er den salat, vi laver til menuen Mortensaften.

Salat der passer til Mortensaften og and

Den passer efter min mening, super godt til Mortensaften og den klassiske menu med andesteg, kartofler og den gode sauce.

Den er både frisk, sprød og saftig og gør sig godt i forhold til den lidt 'federe' del af menuen .

Menu til Mortensaften

Selv serverer jeg typisk langtidsstegt and, den her salat, sprøde kartoffelskiver og en lækker sauce. Uhm!

En god salat til hverdag

Når det er sagt, så vil den her salat smage godt, en hvilken som helst aften. Bare spørg vores ældste søn, der helst så, at den blev serveret mindst en gang om ugen !

 

 

Prøv også: Rødkålssalat med æble, granatæble & tyttebærdressing – den vil også vil passe super fint til Mortensaften!

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Mortensaften salat - salat med appelsin

(4 personer)
2 stk fennikel (eller 1 stor)
6 bladselleri, stængler
5 appelsiner, søde
30 vindruer, søde
50 g valnøddekerner
30 g tranebær, tørrede
1/2 stk granatæble, kernerne herfra

Her brugte jeg både tranebær og granatæblekerner, som topping. Du kan sagtens nøjes med en af delene.

 
 

Dressing,
Mortensaften salat - salat med appelsin

(4 personer)
3 spsk rapsolie
3 spsk balsamicoeddike, hvid
1 spsk sirup
1/2 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
Appelsinsaft, opsamlet når du filliterer/skærer appelsinerne
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Rens fenniklerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hvis fenniklerne har grønne toppe, så læg dem til side – de er fine som topping.
  2. Skyl bladsellerien og fjerne de værste “strenge” (se tip nedenfor).
  3. Snit derefter bladsellerien i tynde skiver på skrå – det ser pænt ud. Gem de spædeste blade fra toppen, til topping.
  4. Fileter appelsinerne - sørg for at opsamle saften. Skær dem evt. over det fad / den skål, som du vil servere salaten i.
  5. Halver vindruerne og udsten dem, hvis de ikke er stenfri.
  6. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  7. Anret fennikel, blegselleri, appelsin og vindruer på et fad.
  8. Fordel dressingen over.
  9. Top med de spæde toppe fra bladselleri, fennikeltop, valnøddekerner, tørrede tranebær & granatæblekerner
  10. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Prøv om du kan finde et lysegrønt bundt bladselleri. Jeg synes ofte, at de er mindre strenget. Jeg plejer at knække hver enkel bladselleri “stang” i toppen og hive - så følger strengene med. Du kan også bruge en kartoffelskræller og skrælle bladsellerien let på den overflade, hvor strengene er.

Vinaigrette med appelsinsaft

Når du fileterer appelsinerne til salaten, så gør det henover en skål, så du opsamler saften. Saften bruges til salaten sammen med vinaigretten.

 

Mortensaften salat

Mortensaften salat

Watch on YouTube

Sprød og saftig salat til Mortensaften

Salaten med appelsin m.m. er sprød, saftig og frisk. Den passer perfekt til den øvrige klassiske menu, med and, kartofler og den lækre sauce.

Appelsin smager utroligt godt til and - tænk bare på klassiske franske 'Canard á l'orange (and med appelsin). Det er ikke uden grund, at den er blevet en klassiker.

 

mortensaften-salat-med-appelsin-fennikel-bladselleri-med-mere

Frisk og sprød salat der er toppet med valnøddekerner, tørrede tranebær og granatæblekerner.

 

 

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram