Jeg har givet den her salat navnet Mortensaften salat, da det er den salat, vi laver til menuen Mortensaften.
Den passer efter min mening, super godt til Mortensaften og den klassiske menu med andesteg, kartofler og den gode sauce.
Den er både frisk, sprød og saftig og gør sig godt i forhold til den lidt 'federe' del af menuen .
Selv serverer jeg typisk langtidsstegt and, den her salat, sprøde kartoffelskiver og en lækker sauce. Uhm!
Når det er sagt, så vil den her salat smage godt, en hvilken som helst aften. Bare spørg vores ældste søn, der helst så, at den blev serveret mindst en gang om ugen !
Prøv også: Rødkålssalat med æble, granatæble & tyttebærdressing – den vil også vil passe super fint til Mortensaften!
Her brugte jeg både tranebær og granatæblekerner, som topping. Du kan sagtens nøjes med en af delene.
Når du fileterer appelsinerne til salaten, så gør det henover en skål, så du opsamler saften. Saften bruges til salaten sammen med vinaigretten.
Salaten med appelsin m.m. er sprød, saftig og frisk. Den passer perfekt til den øvrige klassiske menu, med and, kartofler og den lækre sauce.
Appelsin smager utroligt godt til and - tænk bare på klassiske franske 'Canard á l'orange (and med appelsin). Det er ikke uden grund, at den er blevet en klassiker.