Rødkålssalat med æble, granatæble & tyttebærdressing er en dejlig salat, der er syrlig, sød og frisk på en gang.
Tyttebærdressingen gør sit til, at salaten er dejlig intensiv i smagen.
Det er en perfekt vintersalat og passer rigtigt fint som tilbehør til f.eks. frikadeller, hakkebøffer, and m.m.
Selv elsker jeg, at servere den her rødkålssalat som tilbehør juleaften.
Ved den tid kan man også få de herlig Belle De Boskoop æbler, der passer godt til salaten. Sødmen, friskheden og syrligheden i rødkålssalaten, passer efter min mening fantastisk godt til den klassiske julemenu. Skulle der ryge lidt brun sovs med i en mundfuld, gør det ikke spor - tværtimod.
Faktisk kan salaten sagtens laves allerede dagen før den skal bruges. Hvem har ikke brug for lidt ekstra tid den 24. hvor der både skal laves brunede kartofler, andesteg etc.
Prøv også: min salat til Mortensaften, som SAGTENS kan bruges juleaften.
Tyttebærmarmeladen i dressingen bidrager til, at salaten bliver dejligt intensiv i smagen.
Som altid, smager en salat godt, når kontraster mødes. Den er sød, syrlig og sprød på én gang.
Salaten får en smuk rød farve, når du blander ingredienserne sammen. Rødkålen ændrer farve pga. syren fra dressingen og æblet, mens æblet tager farve fra rødkålen. Resultatet er en indbydende rød salat.
Den her fine besked, lagde en af mine søde følgere på Instagram, Marco H. Petersen, op i sin story på Instagram. Den gjorde mig så glad, så den deler jeg lige med dig også:
'Denne her rødkålssalat er virkelig lækker. Lavede den til jul sidste år og var et hit og kommer helt sikkert på julebordet igen i år! Tag og test den i stedet for den, undskyld mig, kedelige klassiske rødkål. Den her er møglækker og slår den klassiske rødkål med flere længder. Jeg LOVER det!'