2 på lager
Grøntsagskniven er en santoku kniv. En Santoku kniv er en japansk kniv, der kendes ved at have et forholdsvis kort, men højt blad. Den er egentligt beregnet til både grøntsager, frugt, kød og fisk. Selv bruger jeg den udelukkende som grøntsagskniv.
Den har et tyndt og særdeles skarpt blad. Den er perfekt til at hakke og snitte grøntsager og frugt meget fint. Eller hvis du skal skære papirtynde skiver. Grøntsagskniven er med andre ord den perfekte assistent i køkkenet, når jeg skal lave salat.
Jeg bruger begge størrelser knive i mit køkken. Nogle skæreopgaver synes jeg, at den lille grøntsagskniv på 27 cm er optimal til. Andre synes jeg, at den store grøntsagskniv på 35 cm er mere velegnet til. Man kan naturligvis sagtens nøjes med en størrelse. Skulle jeg kun vælge én størrelse, så ville jeg vælge den på 35 cm. Det er den, som jeg bruger mest. Den på 27 cm, er dog den mest solgte. Så som du kan se, så er det en smagssag. Ligegyldigt hvilken størrelse grøntsagskniv, du vælger, så får du en rigtig fin grøntsagskniv.
For at bevare skaftet smukt, så gnid det med lidt olivenolie en gang imellem.
Bliver kniven sløv, så kan du her se en video, hvor selveste ophavsmanden bag Saladini knive viser, hvordan man sliber en kniv.
Når du snitter grøntsager og skal skubbe den snittede del til side, så benyt bagsiden af kniven. Ellers sløver du skæret unødvendigt.
I byen Scarperia i Toscana, håndlaver de dygtige knivmagere smukke knive. Alle knivene er håndlavet i naturmaterialer og ikke to er ens. Hver kniv har sin sjæl.
Navnet på knivene, og familien bag, er Saladini.
I 1984 kom Leonardo Saladini i lære som knivfabrikant hos sin onkel, Marcello Azzini. I 1997 startede Leonardo sit eget værksted op og sådan startede historien Saladini cutlery.
Saladini grøntsagskniven er lavet i Italien. Men selve modellen er japansk - deraf navnet 'Santokukniv'
Her kan du se en oversigt over alle Saladini Produkter