Ideer til salat
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

Karamelliserede grøntsager er nemt, men meget smagfuldt tilbehør

Sådan en omgang ovnbagte grøntsager, der har hygget sig i ovnen med både mozzarella og tomatsovs er et herligt måltid.

Det bedste af det hele er, at det er så nemt.

Kartofler, tomater, auberginer (forbages lidt), squash. peberfrugt og løg skæres i grove tern. Op i bradepanden med mozzarella ost og tomatsovs m.m. Hele molevitten ryger i ovnen og passer sig selv, mens du kan lave noget andet.

En times tid senere, har du de herligste ovnbagte grøntsager, der er lækre og karamelliserede.

Jeg tror, at jeg laver to bradepander næste gang, vi skal have gæster. Vælter det hele over på et stor fad, dejligt rustikt, hulter til bulter og toppet med basilikum. Perfekt gæstemad.

Prøv også: Caponata - italiensk lun salat

Ingredienser,
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

(4 personer)
2 søde kartofler, mellemstore
5 kartofler, mellemstore
1 aubergine
1 squash, stor
2 peberfrugter - røde, gule eller orange
5 rødløg130 g grove tern
150 g mozzarella, frisk
2 håndfulde parmesan, friskrevet
130 g ciabatta brød, skåret i grove tern

Hvis du vil spare på kalorierne, kan ost og brød undværes

 
 

Tomatsovs,
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

(4 personer)
1 dåse hakkede tomater
3 fed hvidløg
1 knsp chilipulver / cayennepeber
2 håndfulde basillikum (skåret i strimler)
1/2 tsk salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Først tilberedes auberginen. Skær den i grove tern. Fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Drisl med lidt olivenolie og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
  2. Imens auberginerne bliver bagt, kan du lave tomatsovsen og skære de øvrige grøntsager ud i grove ‘chunks’ (rødløg i store både).
  3. Tomatsovs: Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem op i en gryde med en sjat olivenolie, for lav varme. Tilsæt en dåse hakkede tomater, basilikum, chilipulver og krydr med salt og peber. Lad tomatsovsen simre et par minutter og sæt den til side.
  4. Når auberginerne har fået 20 min., tilføjes alle de øvrige grøntsager, mozzarella revet i grove stykker og brødternene.
  5. Drisl med olivenolie og top med et par håndfulde revet parmesanost.
  6. Krydr med salt og peber. Hæld dernæst tomatsovsen over grøntsagerne.
  7. Bages ved 200 grader i 45-60 min. eller til kartoflerne er færdige og og det hele er let gyldent og karamelliseret. Server straks, mens osten er varm.
  8. God fornøjelse!

Ovnbagte grøntsager - alt skæres i grove tern

Grøntsager skåret i grove terne til karameliserede grøntsager

Grøntsager klar til at ryge i bradepanden, sammen med tomatsovs m.m.

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram