Ovnbagte grøntsager, der har hygget sig i ovnen med både mozzarella, parmesan og tomatsovs er et herligt måltid.
Du får tilbehør der har masser af smag. Og det bedste af det hele? Det er en super nem opskrift, der nærmest bare passer sig selv.
Kartofler, tomater, auberginer (forbages lidt), squash. peberfrugt og løg skæres i grove tern. Op i bradepanden og en tomatsovs, der er nemt lavet, hældes over. Hele molevitten ryger i ovnen og passer sig selv, mens du kan lave noget andet. 20 minutter før grøntsagerne er færdige, supplerer du lige med mozzarella ost og brød i tern.
En times tid senere (alt i alt), har du de herligste ovnbagte grøntsager, der er lækre og karamelliserede.
Hvis du supplerer opskriften med kikærter (på dåse, drænet), så får du proteiner i retten. Så kan du servere retten som en hovedret.
Skal du have gæster? Altså hvor I bliver 4-8 personer? Lav to bradepander (dobbeltportion). Vælt det hele over på et stort fad, dejligt rustikt, hulter til bulter og toppet med basilikum. Perfekt gæstemad.
Prøv også: Caponata - italiensk lun salat
Hvis du vil spare på kalorierne, kan ost og brød undværes
'Åh Dominique… tomatsovs?' 'Er det ikke besværligt?'
Svaret er NEJ. Den er så nem. Se bare her:
Færdig BUM.
'Grøntsager med pizzasmag'. Sådan sagde en gæst, vi serverede de her grøntsager for. Og jeg forstår godt hvorfor. Mozzarella ost, parmesan, brød og tomatsovs! Og så er der masser af sødme i de karamelliserede grøntsager. Alt i alt er det er opskrift, der er super nem at spise. Masser af smag, men på den stille og rolige måde, som børn ofte foretrækker.
Giv den et prøv. Jeg hører meget gerne dommen fra dine børn 🙂