Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

Ovnbagte grøntsager, der har hygget sig i ovnen med både mozzarella, parmesan og tomatsovs er et herligt måltid.

Nemt tilbehør til aftensmad

Du får tilbehør der har masser af smag. Og det bedste af det hele? Det er en super nem opskrift, der nærmest bare passer sig selv.

Kartofler, tomater, auberginer (forbages lidt), squash. peberfrugt og løg skæres i grove tern. Op i bradepanden og en tomatsovs, der er nemt lavet, hældes over. Hele molevitten ryger i ovnen og passer sig selv, mens du kan lave noget andet. 20 minutter før grøntsagerne er færdige, supplerer du lige med mozzarella ost og brød i tern.

En times tid senere (alt i alt), har du de herligste ovnbagte grøntsager, der er lækre og karamelliserede.

Server retten som hovedret med kikærter

Hvis du supplerer opskriften med kikærter (på dåse, drænet), så får du proteiner i retten. Så kan du servere retten som en hovedret.

Nem gæstemad, ovnbagte grøntsager

Skal du have gæster? Altså hvor I bliver 4-8 personer? Lav to bradepander (dobbeltportion). Vælt det hele over på et stort fad, dejligt rustikt, hulter til bulter og toppet med basilikum. Perfekt gæstemad.

Prøv også: Caponata - italiensk lun salat

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

(4 personer)
2 søde kartofler, mellemstore (kan erstattes med almindelig kartofler)
4 kartofler, mellemstore
1 aubergine
1 squash, stor
2 peberfrugter - røde, gule eller orange
5 rødløg
150 g mozzarella, frisk
2 håndfulde parmesan, friskrevet
130 g ciabatta brød, skåret i grove tern

Hvis du vil spare på kalorierne, kan ost og brød undværes

 
 

Tomatsovs,
Ovnbagte grøntsager med tomatsovs & mozzarella

(4 personer)
1 dåse hakkede tomater
3 fed hvidløg
1 knsp chilipulver / cayennepeber / chiliflager
2 håndfulde basillikum (skåret i strimler)
1/2 tsk salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Først tilberedes auberginen. Skær den i grove tern. Fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Drisl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
  3. Imens auberginerne bliver bagt, kan du lave tomatsovsen og skære de øvrige grøntsager ud i grove ‘chunks’ (rødløg i store både). Se film i bunden af opskriften.
  4. Tomatsovs: Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem op i en gryde med en sjat olivenolie, for lav varme. Tilsæt en dåse hakkede flåede tomater, basilikum, chilipulver (eller flager). Krydr med salt og peber. Lad tomatsovsen simre et par minutter og sæt den til side.
  5. Når auberginerne har fået 20 min., tilføjes alle de øvrige grøntsager. Krydr med salt og peber. Hæld dernæst tomatsovsen over grøntsagerne.
  6. Drisl med olivenolie og top med et par håndfulde revet parmesanost.
  7. Sæt bradepanden i ovnen. Grøntsagerne skal bages 45-60 minutter (kig til dem). Når der er ca. 20 minutter tilbage af bagetiden, så tag bradepanden ud. Suppler nu med mozzarella revet i grove stykker og brødtern (vend dem i lidt olivenolie først).
  8. Sæt dernæst bradepanden tilbage i ovnen og bag grøntsagerne færdig. Det plejer typisk at passe med at kartoflerne er gennembagt og det hele er let gyldent og karamelliseret. Server straks, mens osten er varm.
  9. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Måske har du lavet den her opskrift før. Så vil du bemærke, at jeg har ændret lidt på den. Jeg plejer, at putte både mozzarella og brød i fra starten. Jeg er gået over til, at tilføje mozzarella ost og brød de sidste 20 minutter.
  • Jeg har en bred ovn. Du kan sagtens fordele grøntsager m.m. på to bradepander, hvis du ikke har plads på en. Bag dem på en gang. Så skal du blot indstille ovnen på varmluft og skru ned til 180 grader.

Nem tomatsovs til grøntsagerne

'Åh Dominique… tomatsovs?' 'Er det ikke besværligt?'

Svaret er NEJ. Den er så nem. Se bare her:

  • Varm olivenolie i gryde
  • Tilsæt hvidløg, snittet eller presset
  • Åbn en dåse tomater (hakket/flåede)
  • Hæld i gryden
  • Tilføj basilikum skåret i strimler, salt og friskkværnet sort peber
  • Simre et par minutter

Færdig BUM.

Ovnbagte grøntsager - alt skæres i grove tern

Grøntsager skåret i grove terne til karameliserede grøntsager

Grøntsager klar til at ryge i bradepanden, sammen med tomatsovs m.m.

Watch on YouTube

Børnevenlig opskrift med grøntsager

'Grøntsager med pizzasmag'. Sådan sagde en gæst, vi serverede de her grøntsager for. Og jeg forstår godt hvorfor. Mozzarella ost, parmesan, brød og tomatsovs! Og så er der masser af sødme i de karamelliserede grøntsager. Alt i alt er det er opskrift, der er super nem at spise. Masser af smag, men på den stille og rolige måde, som børn ofte foretrækker.

Giv den et prøv. Jeg hører meget gerne dommen fra dine børn 🙂

 

Her kan du se en oversigt over alle mine opskrifter.
Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - Grøntsagskniv

Santoku kniven / grøntsagskniven, som jeg skærer grøntsagerne med på filmen, er fra min shop. Den kommer fra italienske Saladini Cutlery. Det er min favorit grøntsagskniv og jeg bruger den HVER dag. Står du og mangler en ny grøntsagskniv, så tjek den ud.

Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram