Indrømmet - jeg går langt mere op i forret og hovedret end dessert. Når det er sagt, har jeg nogle opskrifter på desserter, som jeg laver igen og igen. Hvorfor? Fordi de er nemme, smager vidunderligt og gør lykke rundt om bordet.
Og den her dejlige dessert med appelsiner er lige præcis et godt eksempel på en af dem. Den stammer fra min barndom. Er du ung vil du nok ikke nikke genkende til den her dessert. Men har du en alder, der ligger tættere på min tænker du måske: 'Gud, den havde jeg da helt glemt'. Og det er en skam. For den her gamle klassiker af en dessert, bør virkeligt fremhæves. Det er den nemmeste, hurtigste og skønneste dessert med appelsiner.
Min dejlige mor plejede at dryppe appelsinskiverne med Cointreau. Dernæst toppede hun med flødeskum og kandiserede violer. Den første del, vil jeg lade være op til dig. Cointreau smager fantastisk godt sammen med appelsiner. Ikke så underligt, i og med det er en appelsinlikør.
De kandiserede violerne har jeg aldrig brudt mig om, så de kommer altså ikke med her. Til gengæld topper jeg med mørk chokolade.
Så bliver det ikke nemmere og tro mig. Den her dessert smager SÅ godt.
God fornøjelse.
Comments are closed.
Hej,
Tak for en skøn side med en masse lækkerier ☺️
Jeg undrer mig lidt over denne opskrift. 1/2 fløde og 1/2 chokolade? Er vi ude i en 1/2 liter fløde, eller hvordan og hvor ledes? Og det samme med chokoladen - en halv plade, et halvt stykke? Og hvis det er en halv plade, er det så en på 100 eller 250 g? 😃
Hej Astrid.
Det kan jeg virkelig godt forstå, at du undrer dig over. Opskriften er lagt op, lige da hjemmeside gik live og det er vist gået lidt for stærkt. Jeg har skrevet mængderne ind, så nu kan du gå i gang. Tak fordi du skrev. God weekend.
Bh Dominique