Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Dessert med ananas, is & Sun Lolly

Dessert med ananas, is & Sun Lolly

Nem dessert med ananas…

Dessert med inspiration ispinden, Københavnerstang.

Københavnerstang vækker minder fra min barndom. Den lækre ispind bestående af cremet vaniljeis overtrukket med ananassorbet, der både er sød og syrlig. Minder om varme sommerdage, hvor min mor og far, tog mig og mine tre brødre på stranden. Og det var istid. For mit vedkommende var det nemt. Sommerstang eller Københavnerstang. Dengang kostede den kr. 1,-!! Jeps, det var tilbage i 70'erne. Den dag i dag, er Københavnerstang fortsat en af mine favoritis.

KøbenhavnerstangISh dessert

Sun Lolly er også godt. Og det var den, kombineret med tankerne om Københavnerstang, der satte tankerne i gang hos mig. Det kom der den her 'KøbenhavnerstangISh' dessert med ananas ud af.

Karamelliseret ananas og friskrevet frossen ananas

Kombinationen af is og ananas er skøn. Her kommer der et twist eller to.

Lidt af ananasfrugten bliver skåret i tern, og tilberedt i smør og sukker, så den karamelliserer. Derudover bliver der lagt et stykke ananas i fryseren. Den skal rives over desserten. Og sidst men ikke mindst Sun Lolly, med ananassmag. Den bliver også revet over desserten.

Hurtig og nem dessert med ananas

Den lyder måske kompliceret, men det lover jeg dig, at den ikke er. Det eneste der egentlig tager tid - 20 minutter - er at karamellisere ananas skåret i tern. Men den passer næsten sig selv.

Husk frossen ananas…

Husk at afsætte tid til at fryse et stykke ananas.

Film, der viser fremgangsmåden på dessert med ananas

Se film længst nede på siden, så kan du se, hvor nem desserten er at lave.

Mere sødt til ganen?

Her finder du alle mine opskrifter med sødt til ganen.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Dessert med ananas, is & Sun Lolly

(4 personer)
600 g Ananas, frisk (svarer ca. til 1/2 ananasfrugt) - der bruges som, se linjerne herunder
300 gram, skåret i små tern, som skal karamelliseres
300 gram, helt stykke, i fryseren
2 stk Sun Lolly - frys selv is - med ananassmag
2 spsk sukker
15 g smør
Vaniljeis, mængde efter ønske (jeg brugte to kugler / person)

Husk at putte Sun Lolly og et stykke ananas i fryseren i god tid. De karamelliserede ananastern skal nå at køle af inden servering (lav evt. dagen før og stil på køl)

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær skrællen af ananassen.
  2. Skær et stykke fra, som du putter i fryseren.
  3. Skær ca. 300 gram af ananassen i 1 cm tykke skiver. Skær dem derefter i stave, for så at skære på tværs af stavene, for at få tern.
  4. Sukkeret hældes på en pande ved svagt blus. Vær tålmodig. Når det nogle minutter senere begynder at brune (kanten af sukkerbunken smelter og er brun), så rør lidt i det med en palletkniv.
  5. Tilsæt nu smørret.
  6. Når smørret er smeltet og bruser op, så tilsæt ananasternene og vend dem i smør- / sukkermassen (det kan godt være lidt af massen stivner - bare rolig den smelter igen efter lidt tid)
  7. Lad nu ananasternene simre, til de bliver let gyldne og karamelliseret. Vend dem af og til. Det tager 5-10 minutter eller som det passer dig. Det kan nærmest ikke gå galt.
  8. Sæt ananas til side, så den kan køle af inden desseret skal serveres.
  9. Så kan desserten samles. Fordel vaniljeis i en dessertskål. Hæld en stor spsk. karamelliserede ananastern over. Riv Sun Lolly og den frosne (friske) ananas over desserten.
  10. Top evt. med spiselige blomster.
  11. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Husk at putte et stykke ananas i fryseren dagen før, du skal bruge desserten (timer kan også gøre det). Så du er sikker på at den er helt frossen, når du skal servere desserten. Det samme gælder Sun Lolly, frys selv is.
  • Skal du have gæster og vil gøre det nemt for dig selv?
    Udover, at du naturligvis skal sørge for, som nævnt ovenfor, at fryse et stykke ananas og Sun Lolly i god tid - Så kan du kan du tilberede de karamelliserede ananastern dagen før. Opbevar dem på køl. Husk blot at tage dem ud en halv times tid, før du skal servere desserten, så de får stuetemperatur (og dermed mere smag).

Nem dessert gjort endnu nemmere

Har du brug for at desserten skal være endnu nemmere at lave? Så kan du nøjes med at toppe isen med kun en 'topping':

  • Vaniljeis toppet med revet Sun Lolly.
  • Vaniljeis toppet med revet frossen ananas.
  • Vaniljeis toppet med karamelliseret ananas.

dessert med ananas og is pyntet med gule kronblad fra blomst i hvid skål sat på sort rustikt træbord hvor der også ligger en gul blomst

 

 

Watch on YouTube

Pynt ananasdesserten med spiselige blomster

For mig er topping prikken over i'et, når det kommer til madlavning. Det gør maden ekstra indbydende. Også når det kommer til desserter. Desserten her har jeg toppet med lidt kronblade fra de spiselige blomster, som jeg har fyldt et helt højbed med i haven. Den var med i den frøblanding, som jeg købte til højbedet.

to spiselige gule blomster ligger på sort træbord og skal pynte en dessert med ananas

Desserten er pyntes med kronblade fra en spiselig blomst

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss dessertskål

Den fine skål, som desserten er serveret i er fra min shop. Den er håndlavet i stentøj og er fra brandet BadAss Ceramics.

Dessertskeen er fra italienske Saladini Cutlery

BadAss Dessertskål – <br>FLOW Dessert Bowl

BadAss Dessertskål –
FLOW Dessert Bowl

300 DKK
6 Farver
Saladini dessertske

Saladini dessertske

400 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram