Nem dessert med ananas…
Københavnerstang vækker minder fra min barndom. Den lækre ispind bestående af cremet vaniljeis overtrukket med ananassorbet, der både er sød og syrlig. Minder om varme sommerdage, hvor min mor og far, tog mig og mine tre brødre på stranden. Og det var istid. For mit vedkommende var det nemt. Sommerstang eller Københavnerstang. Dengang kostede den kr. 1,-!! Jeps, det var tilbage i 70'erne. Den dag i dag, er Københavnerstang fortsat en af mine favoritis.
Sun Lolly er også godt. Og det var den, kombineret med tankerne om Københavnerstang, der satte tankerne i gang hos mig. Det kom der den her 'KøbenhavnerstangISh' dessert med ananas ud af.
Kombinationen af is og ananas er skøn. Her kommer der et twist eller to.
Lidt af ananasfrugten bliver skåret i tern, og tilberedt i smør og sukker, så den karamelliserer. Derudover bliver der lagt et stykke ananas i fryseren. Den skal rives over desserten. Og sidst men ikke mindst Sun Lolly, med ananassmag. Den bliver også revet over desserten.
Den lyder måske kompliceret, men det lover jeg dig, at den ikke er. Det eneste der egentlig tager tid - 20 minutter - er at karamellisere ananas skåret i tern. Men den passer næsten sig selv.
Husk at afsætte tid til at fryse et stykke ananas.
Se film længst nede på siden, så kan du se, hvor nem desserten er at lave.
Her finder du alle mine opskrifter med sødt til ganen.
Husk at putte Sun Lolly og et stykke ananas i fryseren i god tid. De karamelliserede ananastern skal nå at køle af inden servering (lav evt. dagen før og stil på køl)
Har du brug for at desserten skal være endnu nemmere at lave? Så kan du nøjes med at toppe isen med kun en 'topping':
For mig er topping prikken over i'et, når det kommer til madlavning. Det gør maden ekstra indbydende. Også når det kommer til desserter. Desserten her har jeg toppet med lidt kronblade fra de spiselige blomster, som jeg har fyldt et helt højbed med i haven. Den var med i den frøblanding, som jeg købte til højbedet.