Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Skøn dessert med frugt og créme fraiche dressing med vaniljesukker

Skøn dessert med frugt og créme fraiche dressing med vaniljesukker

Skønneste og nemmeste dessert med frugt, der altid hitter

Den her dessert med frugt serverer jeg altid for vores gæster, når blommer er i sæson.

Kombinationen af melon, blommer, vindruer, mandelsplitter og créme fraiche dressing med vaniljesukker, er skøn.

Frugtdessert der altid hitter

Desserten hitter hver gang og vores gæster spørger næsten altid efter opskriften. Det er et godt tegn. Men det er virkeligt også en skøn og frisk dessert med frugter i sæson.

Dressingen overraskes vores gæster. De bliver overrasket over, at den KUN indeholder, créme fraiche og vaniljesukker, der er rørt sammen.

Frugtdesserten, eller frugtsalaten kan man vel også kalde den, stammer fra mit barndomshjem, hvor min dejlige mor altid lavede den. Jeg elsker den!

Her får du ganske enkelt en frugtdessert, som er nem og hurtig at lave. Den smager forrygende. Og så kan den laves i god tid. Så ingen stress i sidste øjeblik. For mig, er det den perfekte dessert.

 

Rigtig god fornøjelse.

Prøv også: Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – frugtdessert,
Skøn dessert med frugt og créme fraiche dressing med vaniljesukker

(4 personer)
400 g vindruer, jeg brugte både blå & grønne.
8 stk blommer
1 stk melon, den du foretrækker. Jeg brugte 1/2 Cantaloupe melon & 1/2 honningmelon
100 g mandler
3 spsk rørsukker, fint – juster alt efter sødmen på frugterne)
 
 

Dressing,
Skøn dessert med frugt og créme fraiche dressing med vaniljesukker

(4 personer)
5 dl crème fraiche (% efter ønske, jeg brugte 18%)
5 spsk vaniljesukker
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Overhæld mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i ca. 10 minutter, hvorefter du kan smutte dem. Skær dem over på langs (mandelsplitter).
  2. Halver vindruerne og udsten dem, hvis de ikke er stenfri. Hvis vindruerne er meget små og uden sten, så kan du bruge dem som de er.
  3. Udsten blommerne og skær dem i mundrette både.
  4. Melonen skæres ud i mundrette stykker. Brug evt. et parisiennejern til at lave kugler af kødet, som jeg har gjort her.
  5. Bland crème fraiche og vaniljesukker.
  6. Blommer, vindruer og melon vendes med sukker i en skål. Smag til med sukker.
  7. Anret frugtsalaten på et fad eller i en skål og top med mandelsplitter. Server frugtsalaten med crème fraiche dressingen på siden.

Tip til opskriften:

  • Brug den melontype, som du foretrækker. Du kan eventuelt mixe to typer.. Brug nogenlunde lige dele vindruer, blommer og melon. Denne frugtsalat kan sagtens laves i god tid, så du ikke skal stå og stresse i sidste øjeblik.

Opskriften på en god dessert med frugt

  • Nem og hurtig dessert at lave
  • Den er smuk i farverne
  • Frugtdesserten smager forrygende godt.
  • Den kan laves i forvejen, hvis du får gæster – ingen stress
  • Dressingen til frugtdesserten, kan laves på 2 minutter
  • Desserten er ikke proppet med sukker

For mig er det opskriften på en perfekt dessert.

dessert-med-frugt-blommer-vindruer-melon-2

Brug eventuelt et parisiennejern, til at lave fine kugler melon

Topping til skyr

Hvis du bruger parisiennejern til at lave melonkugler med, vil du få en del ukurante stykker melonkød tilbage. Du kan naturligvis skære kødet i tern og blande i desserten. Men hvis du som mig, bruger to forskellige typer melon, vil det bliver for meget melon (2 meloner i alt) at blande i frugtsalaten. Jeg plejer at skære resterne af melon i tern og opbevare dem i køleskalbet. Perfekt topping til min skyr.

Rester af frugtsalat

Skulle det utænkelige ske, at du har noget af frugtdesserten tilbage. Så holder den fint i køleskabet et par dage.

Watch on YouTube

Den nemmeste dressing til frugtsalat

Créme fraiche blandes med vaniljesukker og vupti – så har du en dejlig dressing til den frugtdessert.

dessert-med-frugt-blommer-vindruer-melon-3

Jeg har brugt kronblade fra storkenæb, som vi har i haven.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram