Den her dessert med frugt serverer jeg altid for vores gæster, når blommer er i sæson.
Kombinationen af melon, blommer, vindruer, mandelsplitter og créme fraiche dressing med vaniljesukker, er skøn.
Desserten hitter hver gang og vores gæster spørger næsten altid efter opskriften. Det er et godt tegn. Men det er virkeligt også en skøn og frisk dessert med frugter i sæson.
Dressingen overraskes vores gæster. De bliver overrasket over, at den KUN indeholder, créme fraiche og vaniljesukker, der er rørt sammen.
Frugtdesserten, eller frugtsalaten kan man vel også kalde den, stammer fra mit barndomshjem, hvor min dejlige mor altid lavede den. Jeg elsker den!
Her får du ganske enkelt en frugtdessert, som er nem og hurtig at lave. Den smager forrygende. Og så kan den laves i god tid. Så ingen stress i sidste øjeblik. For mig, er det den perfekte dessert.
Rigtig god fornøjelse.
Prøv også: Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone
For mig er det opskriften på en perfekt dessert.
Hvis du bruger parisiennejern til at lave melonkugler med, vil du få en del ukurante stykker melonkød tilbage. Du kan naturligvis skære kødet i tern og blande i desserten. Men hvis du som mig, bruger to forskellige typer melon, vil det bliver for meget melon (2 meloner i alt) at blande i frugtsalaten. Jeg plejer at skære resterne af melon i tern og opbevare dem i køleskalbet. Perfekt topping til min skyr.
Skulle det utænkelige ske, at du har noget af frugtdesserten tilbage. Så holder den fint i køleskabet et par dage.
Créme fraiche blandes med vaniljesukker og vupti – så har du en dejlig dressing til den frugtdessert.