Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Sprøde chokoladesnitter / chokolade småkager

Sprøde chokoladesnitter / chokolade småkager

Chokoladesnitter ... knasende sprøde og med intensiv chokoladesmag - du må prøve dem!

Chokoladesnitter er en af mine favorit småkager.

For det meste deler jeg kun opskrifter på salat, grønne retter og så’n her på hjemmesiden.

Men den her opskrift på de mest fantastiske, knasende og  sprøde svenske småkager, kaldet chokoladesnitter, der smager intensivt af chokolade... Dem bliver jeg simpelthen nødt til at dele med dig. Jeg elsker dem!

Det eneste negative der er at sige om de her chokoladesnitter er, at har man først spist en – så er det rigtigt svært at stoppe igen. Jeg beklager på forhånd!

Svenske chokoladesnitter

Chokoladesnitter fik jeg første gang hos min skønne svenske veninde, Cia, som bager de mest fantastiske kager. Så det er ikke min opskrift og faktisk er den heller ikke Cia’s. Den kommer fra den svenske bagebog: 'Rutiga Bakboken'

Nem opskrift på chokoladesnitter / chokolade småkager

Opskriften er nem og chokoladesnitterne fantastiske – du må love mig at give dem et prøv – du vil ikke fortryde.

Jeg bager typisk de her småkager til jul. Men du kan sagtens bage dem året rundt.

 

Søger du anden inspiration til den søde tand, så må du kigge forbi opskriften på dadelstang – mums!

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser: 75 stk. småkager,
Sprøde chokoladesnitter / chokolade småkager

200 g smør (tag det ud 15-30 muniutter før det skal bruges)
2,5 dl sukker
2 spsk vaniljesukker (og det er spsk!)
4 spsk kakao, usødet
3,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 stk æg (til at pensle med)
Svenskt pärlsocker (se nedenfor), til at drysse på toppen

'Svenskt pärlsocker': De hvide smukke krystaller smelter ikke (modsat dansk perlesukker). I år (2023) fandt jeg svensk perlesukker i Føtex.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader. Almindelig ovn - ikke varmluft.
  2. Stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker piskes luftigt
  3. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt (alt i sien på en gang) i den ovenstående smør/sukker blanding. Dejen røres herefter hurtigt sammen (kort tid, røremaskine)
  4. Del dejen i 6 lige store dele. Tril hver portion ud til en pølse (altså trilles der 6 pølser i alt!) Længde på pølserne: Lidt mindre end bredden på din bageplade.
  5. Du skal bage 3 pølser af gangen.
  6. Læg de første 3 pølser på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Giv dejpølserne et let tryk med fingrene, eller en palletkniv, så de flader lidt ud (se fotos og/eller film længere nede på siden)
  8. Pensl med sammenpisket æg og drys med svensk perlesukker.
  9. Bages midt i ovnen ved 175 grader, i 15 minutter (i min ovn skal de have kun have 12- 13 minutter). Pølserne vil flyde/flade ud og det skal de!
  10. Når de er færdigbagt og endnu er varme (30 sekunder efter de er taget ud), så skær ‘de flade pølser’ i skrå snit (se fotos og/eller film længere nede på siden)
  11. Lad småkagerne afkøle på en rist.
  12. Gentag ovenstående med de næste 3 pølser.
  13. Opbevares lufttæt (kagedåse)
  14. Holdbarhed 10-14 dage… men de er uden tvivl væk inden da!

Tip til opskriften:

  • Når du skal røre ingredienserne sammen på din røremaskine, ser det først ud til, at den ikke hænger sammen. Ingen panik. Pludselig bliver den homogen og 'mættet' brun (kakao). Så er den færdig.
  • Dejen skal trilles ud i 6 fingertykke pølser. Længden på pølserne skal være lidt kortere end bredden på din bageplade (lange led).
  • Hvis du oplever problemer med at trille pølser af dejen, så er dejen nok blevet for varm. Læg den i køleskabet i 10 min. og prøv igen.
  • Du skal nøjes med at placere 3 pølser på bagepladen, da de flyder ud (og det skal de!) under bagningen.
  • Bagetiden varierer fra ovn til ovn. Sigt efter 12-15 minutter. En har endda skrevet til mig, at hun gav dem 20 min. Hold øje med dem de sidste minutter, så du kan tage dem ud i ret tid. De er helt bløde og 'fladet' ud, når du tager dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de køler af.
  • Chokoladesnitterne opbevares i lufttæt (kagedåse). Holdbarhed 10-14 dage.
  • Salt er ikke med i den oprindelige opskrift, men jeg synes at det giver en god dybde til smagen.

Chokoladesnitter - sådan gør du

Med de her fotos, håber jeg at hjælpe dig lidt på vej med småkagerne.
Ikke at de er svære at lave - tværtimod.

Husk, at du altid er velkommen til at skrive til mig i kommentarfeltet, hvis du har et spørgsmål.

Chokoladesnitter

Dejen deles i 6 lige store portioner. Hver portion trilles til en pølse, der er knapt bagepladens længde.

Svensk perlesukker til dekoration af chokolade småkagerne

Svensk perlesukker består af sukkerkrystaller. Sukkerkrystaller der komprimeres og knuses for dernæst at blive sigtet. Svensk perlesukker bruges til dekoration af kager og hvedebrød. De hvide smukke krystaller smelter ikke.

Chokoladesnitter

Efter at have givet hver pølse et let tryk med fingrene, skal de pensles med et sammenpisket æg. Tilsidst drysses med svensk perlesukker.

chokoladesnitter

'Pølserne' flader ud under bagningen og det skal de. Mens de er varme skæres de 'flade pølser' i skrå snit, som det ses her på fotoet.

Watch on YouTube

Chokoladesnitter...

-fantastiske, knasende og  sprøde svenske småkager, der smager intensivt af chokolade. Jeg elsker dem! Det tror jeg også, at du kommer til.

Fantastiske chokoladekager

Chokoladesnitter

6 kommentarer

  1. Marianne siger:

    Det er ren nostalgi. Da jeg var barn(længe længe siden🤗)bagte mine forældre altid chokoladepinde til jul. Men dengang brugte vi margarine, så nu vil jeg prøve din opskrift med smør. Det må givetvis give en anderledes smag end den jeg kan huske. Så din opskrift er gemt,og skal prøves snart.🥰😋

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Marianne.
      Sikke en hyggelig besked og historie. De kære barndomsminder. Særligt en julesmåkage (som er en familiehemmelighed) holder jeg af at lave i juletiden alt imens jeg tænker tilbage på de gode minder. Smør har aldrig skadet nogen småkager, så det skal nok gå godt 🙂 Rigtig god fornøjelse og jeg glæder mig til at høre nærmere 🙂

      Svar
  2. Isabella siger:

    Hej,
    jeg er lidt i tvivl, om der skal vaniljepulver eller vaniljesukker i småkagerne? Under ingredienser skriver du vaniljesukker, men på insta og i selve opskriften står der vaniljepulver - og der er alligevel lidt forskel 😅 Glæder mig til at smage dem!
    Glædelig jul✨

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Isabella. Jeg er ked af, at jeg først svarer dig nu. Normalt modtager jeg en mail, der gør mig opmærksom på, at der er kommet en kommentar. Det fik jeg ikke her. Fejlen er rettet, så fremover modtager jeg en mail. Men tilbage til dit spørgsmål. Godt du spørger. Jeg kan godt forstå, at du er forvirret. Det korrekte er ganske almindeligt vaniljesukker. Jeg vil straks rette det til på Insta også. Jeg håber, at du har fået bagt småkagerne og det var en succes.
      Kh Dominique

      Svar
  3. Margit siger:

    Hej
    Min dej er nu lavet på halv mængde. Men er utrolig blød og kan ikke rulles. Har sat den koldt nu.
    Bruger du ikke smeltet smør?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Margit.
      Jeg bruger ikke smeltet smør og det forklarer nok din udfordring. Du skal bruge stuetempereret smør. Tag smørret ud af køleskabet 15-30 minutter før du skal bruge det. Jeg håber, at du har mod på at prøve igen. Jeg er sikker på at du ikke vil fortryde, for chokoladesmåkagerne smager fantastisk! Godt du har skrevet til mig. Nu har jeg sørget for at tilføje ordet 'stuetempereret' smør til opskriften, så andre ikke kommer i tvivl.

      God bagning!

      Kh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram