Den her melonsalat, er lavet med udgangspunkt i den spanske klassiske tapas, melon med skinke. Herhjemme også ofte serveret som en forret.
Jeg er vild med den kombination – hvem er ikke det? Og så gik jeg i tænkeboksen, med henblik på en salatopskrift med melon og lufttørret skinke.
Det kom der den her salat med melon, rucola, avocado og sprød parmaskinke ud af. Den smager i al sin enkelthed drøngodt.
Sød melon, cremet avocado, pebret rucola og sprød parmaskinke. Behøver jeg at sige mere? Få ingredienser – masser af smag.
Her i huset er det helt sikkert en melonsalat, der bliver lavet igen og igen. Det har jeg i hvert fald lovet min familie.
God fornøjelse!
Prøv også: Salat med vandmelon
Jeg har blandet 3 typer melon, nemlig: cantaloupe melon, frøskindsmelon og vandmelon. Særligt cantaloupe melonen smager godt til parmaskinken. Så vælger du kun at bruge en melontype, er det den jeg vil anbefale.
Jeg nyder at gøre ekstra ud af mine salater. Man spiser jo med øjnene. Og får vi gæster eller, skal jeg dele opskriften med dig, så nyder jeg at gøre den ekstra festlig. Festlig med spiselig blomsterpynt, eller som her, hvor avocadoer og meloner er udskåret i kugler.
Når det er sagt, så vil salaten bestemt også være indbydende med en type melon og avocadoer skåret i tern. Og den gode smag er jo heldigvis den samme ligegyldigt hvad.
Udover at lave en indbydende salat i farver og form, så er det også vigtigt at tænke på konsistensen på og smagen af råvarerne Den ideelle salat for mig, er en salat, hvor der både er knas, sprødhed, saftighed og noget cremet. Ligeledes med smagene, hvor der meget gerne må være både noget salt, sødt, syrligt etc.
Netop derfor tror jeg, at den her salat vakte så stor begejstring rundt om middagsbordet.
Hvis du har ovenstående i baghovedet, altså konsistens og grundsmage, når du laver salat – så vil du næsten altid stå med en salat, der vækker begejstring hos dine smagsløg.
På nedenstående foto ser du det lille håndredskab, et parisiennejern. Mit stammer fra mit barndomshjem. Det lille redskab har en halvkugleformet ende. Mit har et i hver ende, alt efter hvilken størrelse kugler, som jeg ønsker at lave. Man kan købe sæt, hvor der findes mange forskellige størrelser på den halvkugleformet ende.
Parisiennejernet kan bruges til at lave smukke kugler i både frugt og grøntsager. Hjemme hos mig (og den tradition stammer også fra min barndom), der bruger vi også jernet, til at lave smørkugler til juleaften. Vi spiser nemlig risengrød til forret. Her sættes en lille skål med smørkugler, bygget op i pyramideform på bordet. Så kan alle, hver i sær, putte en kugle smør på deres risengrød.