Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Melonsalat med sprød parmaskinke & avocado

Melonsalat med sprød parmaskinke & avocado

Er du vild med melon med parmaskinke, så er den her melonsalat lige noget for dig

Den her melonsalat, er lavet med udgangspunkt i den spanske klassiske tapas, melon med skinke. Herhjemme også ofte serveret som en forret.

Jeg er vild med den kombination  – hvem er ikke det? Og så gik jeg i tænkeboksen, med henblik på en salatopskrift med melon og lufttørret skinke.

Salat med masser af smag

Det kom der den her salat med melon, rucola, avocado og sprød parmaskinke ud af. Den smager i al sin enkelthed drøngodt.

Sød melon, cremet avocado, pebret rucola og sprød parmaskinke. Behøver jeg at sige mere? Få ingredienser – masser af smag.

Her i huset er det helt sikkert en melonsalat, der bliver lavet igen og igen. Det har jeg i hvert fald lovet min familie.

God fornøjelse!

Prøv også: Salat med vandmelon

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Melonsalat med sprød parmaskinke & avocado

(4 personer)
700 g melonkød. Bland flere melontyper eller nøjes med en, f.eks. cantaloupe melon
4 stk avocado, modne
100-150 g rucola
70 g parmaskinke (= 6 skiver) eller serrano skinke
1 stk citron, saftig
4 spsk olivenolie
Salt & friskkværnet sort peber

Jeg har blandet 3 typer melon, nemlig: cantaloupe melon, frøskindsmelon og vandmelon. Særligt cantaloupe melonen smager godt til parmaskinken. Så vælger du kun at bruge en melontype, er det den jeg vil anbefale.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Fordel skiverne af skinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ca. 5 min (eller til de er sprøde) ved 200 grader (ikke varmluft). Lad dem køle af.
  2. Skær melonen ud i tern. Ønsker du at udskære melonkugler, som jeg har gjort her, skal du bruge et parisiennejern (se længere nede)
  3. Skær avocadoerne over på langs. Fjern midterstenen og løsn frugtkødet fra skallen med en spiseske. Skær dernæst kødet i grove tern. Ønsker du at lave kugler, så skal du have fat i parisiennejernet igen. Pres lidt citronsaft over frugtkødet og vend kødet forsigtigt, så det bliver dækket af citronsaft.
  4. Læg melonen og advocado i severingsskålen. Vend forsigtigt med rucola.
  5. Pres resten af citrosaften over salaten.
  6. Dryp olivenolie over salaten
  7. Skær parmaskinken i mindre stykker (se filmen nedenfor) og top salaten med den sprøde parmaskinke.
  8. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Hvis du både vælger at udskære kugler OG bruge forskellige typer meloner, så får du en del melonkød til overs. Resterne kan heldigvis bruges til smoothies og frugtsalat m.m. Melonresterne kan også bruges til en skøn forret med rejer. Jeg skal nok lægge et link op til opskriften, når den er klar. Kan du ikke vente indtil da, så er det blot at blande melon, rejer og dild. Top med en hjemmelavet skaldyrsdressing (med blandt andet ketchup).
  • Hold øje med skinken, når du bager den. Tag den ud lidt før den er helt færdig. Den 'sprøder' op, når den køler. Der må gerne være en smule 'liv' tilbage i den, så den ikke er for 'tør' Jeg brugte parmaskinke og det tog 5 minutter at bage den sprød.

En farverig melonsalat

Jeg nyder at gøre ekstra ud af mine salater. Man spiser jo med øjnene. Og får vi gæster eller, skal jeg dele opskriften med dig, så nyder jeg at gøre den ekstra festlig. Festlig med spiselig blomsterpynt, eller som her, hvor avocadoer og meloner er udskåret i kugler.

Når det er sagt, så vil salaten bestemt også være indbydende med en type melon og avocadoer skåret i tern. Og den gode smag er jo heldigvis den samme ligegyldigt hvad.

 

Konsistens og grundsmage i din salat

Udover at lave en indbydende salat i farver og form, så er det også vigtigt at tænke på konsistensen på og smagen af råvarerne  Den ideelle salat for mig, er en salat, hvor der både er knas, sprødhed, saftighed og noget cremet. Ligeledes med smagene, hvor der meget gerne må være både noget salt, sødt, syrligt etc.

Netop derfor tror jeg, at den her salat vakte så stor begejstring rundt om middagsbordet.

    • Udover lidt umami smag tilfører parmaskinken salaten det sprøde og det salte element.
    • Melonen tager sig af den saftige og søde del.
    • Citronen syren.
    • Rucola den lidt bitre og pebret smag.
    • Avocadoen bidrager med cremet konsistens.

 

Hvis du har ovenstående i baghovedet, altså konsistens og grundsmage, når du laver salat – så vil du næsten altid stå med en salat, der vækker begejstring hos dine smagsløg.

 

 

Melonsalat en farverig salat

En salat der er lavet med fokus på konsistens og grundsmagene, vil altid vække begejstring.

 

Watch on YouTube

Parisiennejern – Lav kugler af melon,
for at gøre salaten ekstra dekorativ

På nedenstående foto ser du det lille håndredskab, et parisiennejern. Mit stammer fra mit barndomshjem. Det lille redskab har en halvkugleformet ende. Mit har et i hver ende, alt efter hvilken størrelse kugler, som jeg ønsker at lave. Man kan købe sæt, hvor der findes mange forskellige størrelser på den halvkugleformet ende.

Parisiennejernet kan bruges til at lave smukke kugler i både frugt og grøntsager. Hjemme hos mig (og den tradition stammer også fra min barndom), der bruger vi også jernet, til at lave smørkugler til juleaften. Vi spiser nemlig risengrød til forret. Her sættes en lille skål med smørkugler, bygget op i pyramideform på bordet. Så kan alle, hver i sær, putte en kugle smør på deres risengrød.

Melonkugler til melonsalat

Parisiennejern, et håndredskab til udskæring af kugler

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram