En dadelstang (eller tre), er fast inventar i vores fryser.
Jeg har i mange år lavet dadelkugler, men så tænkte jeg, 'hvorfor ikke lave en dadelstang'? Jeg sparer tid og det er super nemt lige at nappe den ud, og skære en enkelt skive til min aftenkaffe, hvorefter den ryger retur i fryseren igen.
På grund af sukkerindholdet, kan man sagtens skære en skive, selvom den er frossen.
Jeg er lakridselsker, så jeg putter en smule lakridspulver i min dadelmasse. Blot en smule, så der kommer en lille undertone af lakrids. I virkeligheden fremmer lakridspulveret bare den fyldige chokoladesmag – tænk bare på Bülow Lakrids, hvor chokolade og lakrids bliver blandet i stor stil.
Og så er der chilipulver! Hvad? tænker du nok... Men den er god nok. For en smule chili giver dybde til smagen. Faktisk gælder det her lille fif til al madlavning. En lille snert chili giver dybde i smagen - prøv selv.
Nå, tilbage til dadelstangen elller dadelstængerne, for du kan lige så godt lave flere, når nu du går i gang. Det vil du ikke fortryde.
Her kommer min variation af opskriften på dadelkugler, dadelstang eller det ’sunde slik’, som det hedder her i huset.
En smule chili gør underværker. Det er ikke meningen, at du skal få følelsen af chili (brænde), når du spiser en skive dadelstang. En smule chili giver blot mere dybde til smagen. Faktisk gælder det her lille fif al madlavning. En lille snert chili giver dybde i smagen - prøv selv.
Jeg laver altid tredobbelt portion, som kan ligge i fryseren.
Hej
Kunne man evt. tilsætte cacaosmør for at stivne rullen lidt?
Hej Lene 🙂
Tak for din besked. Oplever du, at den bliver for blød? Blot den har en konsistens, så du kan rulle en stang, så er det perfekt. Jeg har ingen erfaring med at tilsætte kakaosmør, men vil umiddelbart mene, at det blot vil konsistensen blødere? Hvis du vil stive den lidt af, kan du evt. tilsætte lidt mere kakaopulver?