Ideer til salat
Dadelstang, nemmere end dadelkugler

Dadelstang, nemmere end dadelkugler

Dadelstang med fyldig cholkoladesmag og en snert af lakrids

En dadelstang (eller tre), er fast inventar i vores fryser.

Jeg har i mange år lavet dadelkugler, men så tænkte jeg, 'hvorfor ikke lave en dadelstang'? Jeg sparer tid og det er super nemt lige at nappe den ud, og skære en enkelt skive til min aftenkaffe, hvorefter den ryger retur i fryseren igen.

På grund af sukkerindholdet, kan man sagtens skære en skive, selvom den er frossen.

Jeg er lakridselsker, så jeg putter en smule lakridspulver i min dadelmasse. Blot en smule, så der kommer en lille undertone af lakrids. I virkeligheden fremmer lakridspulveret bare den fyldige chokoladesmag – tænk bare på Bülow Lakrids, hvor chokolade og lakrids bliver blandet i stor stil.

Og så er der chilipulver! Hvad? tænker du nok... Men den er god nok. For en smule chili giver dybde til smagen. Faktisk gælder det her lille fif til al madlavning. En lille snert chili giver dybde i smagen - prøv selv.

Nå, tilbage til dadelstangen elller dadelstængerne, for du kan lige så godt lave flere, når nu du går i gang. Det vil du ikke fortryde.

Her kommer min variation af opskriften på dadelkugler, dadelstang eller det ’sunde slik’, som det hedder her i huset.

Ingredienser til en stang / pølse,
Dadelstang, nemmere end dadelkugler

300 g dadelmasse (dadler, som du har udstenet) - gerne typen 'Medjool'
100 g mandler
2 spsk god kakao, usødet
1 tsk lakridspulver
1/2 tsk vaniljepulver
1 knsp chilipulver / cayennepeber
1/8 tsk salt
4-5 spsk kokosmel (til at rulle dadelmassen i)
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med at blende mandlerne og de tørre ingredienser (kakao, lakridspulver, vanillesukker, chili og salt).
  2. Dadlerne udstenes og hakkes groft.
  3. Tilsæt først halvdelen af dadlerne til de øvrige ingredienser og blend. Tilsæt dernæst resten af dadlerne og blend igen, til massen 'samler sig'.
  4. Drys kokosmelet ud på bordet og tril dadelmassen til en pølse heri. Tril indtil dadelstangen har en diameter som en 20 krone.
  5. Pak pølsen ind i madlavningspapir og læg den i fryseren – og glæd dig.

Tip til opskriften:

  • Jeg laver altid tredobbelt portion. Det kræver dog en kraftig blender. Hvis du ikke har sådan en, må du lave en portion af gangen.
  • Vær opmærksom på at købe friske dadler eller Medjool dadler, som er velegnet til dadelkugler / dadelstang. Hvis du køber tørrede dadler er det en god ide at udbløde dem lidt først.
  • Hos min grønthandler kan man købe en udstenet dadelmasse klar til brug. Bare et lille tip, hvis du gerne vil slippe for at udstene dadlerne. Desværre er den ikke økologisk, så hvis du ser økologisk dadelmasse et sted, så må du gerne give mig besked.
  • Vær ommærksom på, at du skal bruge en kraftig blender, hvis du skal lave dobbeltportion. Selv en enkelt portion kan være en udfordring for nogle blendere. For at lette processen, så følg ovenstående fremgangsmåde, hvor du starter med at blende mandler og de tørre ingredienser.
  • Jeg vil anbefale dig, at bruge en god kvalitetskakao. Det er prikken over i'et.

Lidt chili gør underværker

En smule chili gør underværker. Det er ikke meningen, at du skal få følelsen af chili (brænde), når du spiser en skive dadelstang. En smule chili giver blot mere dybde til smagen. Faktisk gælder det her lille fif al madlavning. En lille snert chili giver dybde i smagen - prøv selv.

Chili til dadelstang

Dadelstang x 3

Jeg laver altid tredobbelt portion, som kan ligge i fryseren.

dadelstang

2 kommentarer

  1. Lene siger:

    Hej
    Kunne man evt. tilsætte cacaosmør for at stivne rullen lidt?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Lene 🙂
      Tak for din besked. Oplever du, at den bliver for blød? Blot den har en konsistens, så du kan rulle en stang, så er det perfekt. Jeg har ingen erfaring med at tilsætte kakaosmør, men vil umiddelbart mene, at det blot vil konsistensen blødere? Hvis du vil stive den lidt af, kan du evt. tilsætte lidt mere kakaopulver?

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram