Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med dadler, pærer, sprød parmaskinke & cremet gedeost

Salat med dadler, pærer, sprød parmaskinke & cremet gedeost

Den her salat med dadler, pærer m.m. smager himmelsk.

Den er nem at spise – meget nem at spise.

Spæd salat med pebret rucola, søde dadler, søde pærer og cremet gedeost. Og så er den toppet med både sprød parmaskinke og sprøde cashewnødder som salt kontrast - behøver jeg at sige mere?

Salat som forret

Den kan spises som tilbehør eller portionsanrettet som en forret med et godt stykke brød til.

Den her salat, kan varieres efter smag, når det kommer til parmaskinken, osten og nødderne. Se tip længere nede.

Prøv også: Kan du lide den her salat med dadler, så er jeg sikker på, at den her salat også vil være noget for dig, avocadosalat med ovnbagte tomater og sprød parmaskinke

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med dadler, pærer, sprød parmaskinke & cremet gedeost

(4 personer)
4 stk pærer (søde)
100 g spæd blandet salat
100 g rucola
60 g dadler (vægt efter du har udstenet dadlerne)
70 g saltristede cashewnødder
10 stk parmaskiver
200 g cemet gedeost

Jeg brugte en cremet gedeost fra Président Rondelé, som kan fås i de fleste supermarkeder

 
 

Dressing,
Salat med dadler, pærer, sprød parmaskinke & cremet gedeost

(4 personer)
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike, mørk
Evt. Flydende honning eller sirup (hvis pærerne ikke er søde)
1/4 tsk salt
Friskkværnet sort peber

Den mørke balsamicoeddike smager dejligt, men den farver salaten. Hvis du vil undgå det, kan du kan eventuelt servere dressingen på siden. Endelig kan du også skifte den mørke eddike ud med hvid balsamicoeddike. Den hvide er dog lidt lettere og mere syrlig end den mørke balsamicoeddike.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Fordel skiver af parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 6 minutter eller indtil de er sprøde (husk skinken sprøder yderligere op, når den kommer ud af ovnen og afkøles). Lad dem køle af.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Skær dadlerne i kvarte på langs.
  4. Skær pærerne i smalle både.
  5. Hak nødderne groft.
  6. Fordel den spæde salat og rucola på et fad/en skål og vend den forsigtigt med dressingen.
  7. Fordel pærestykkerne på salaten.
  8. Drys nødderne og dadlerne over.
  9. Fordel osten i ‘klatter’ (eller bræk osten, hvis du bruger skimmelost)).
  10. Top salaten med den sprøde parmaskinke knækket i mindre stykker. Sommetider hakker jeg den groft, så parmaskinken bliver fordelt mere jævnt i salaten.
  11. Server salaten straks. (Hvis den ikke serveres straks, så vent med dressingen)
  12. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Varianter:
    Skift cashewnødderne ud med valnødder eller ristede pinjekerner.
    Skift den cremede gedeost ud med skimmelost eller parmesanost.
    Lad være med at bage parmaskinken, men lav ruller af skiverne, som du placerer i salaten.


Salat der kan serveres som tilbehør eller som en forret

Portionsanretter du salaten, er det en super dejlig forret.

dadelsalat med sprød parmaskinke

Kombinationen af sødt (dadler og pærer), den pebret rucola, det sprøde og salte (ristet parmaskinke og cashewnødder) og ikke mindst den cremede gedeost er herlig.

Watch on YouTube

Det gør den her salat med dadler m.m. god

Jeg synes en salat smager ekstra godt, når kontraster mødes. Frugt er god til at give sødme i salaten, her i form af pærer. Dadlerne giver også masser af sødme. Som modspil er der de saltristede cashewnødder og den sprøde salte parmaskinke. Altså både noget sprødt og noget salt. Til sidst, den cremede gedeost. Og så er der selvfølgelige dressingen der bidrager med noget syre. Alt går op i en højere enhed.

ingredienserne til salat med dadler paerer rucola parmaskinke cremet gedeost og saltristede cashewnoedder

Ingredienserne til salat med dadler m.m.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram