Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Sprøde ovnbagte kartofler med blød midte

Sprøde ovnbagte kartofler med blød midte

De her sprøde ovnbagte kartofler med blød midte er et hit hver gang!

Der er altid stor tilfredshed rundt om bordet, når jeg serverer de her sprøde ovnbagte kartofler med blød midte. Og det forstår jeg virkeligt godt. For kartoflerne bliver så lækre og sprøde tilberedt på den her måde.

De er så utroligt nemme at lave og de bliver så meget ekstra lækre. Så hvorfor ikke bruge de par minutter ekstra?

Knuste kartofler har jeg også set, at de her kartofler bliver kaldt. Og det er netop det man gør. Man koger kartoflerne, knuser dem let, giver dem lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Ind i ovnen og vupti, så har du de skønneste sprøde kartofler.

Du MÅ prøve opskriften på de her sprøde ovnbagte kartofler med blød midte – jeg garanterer dig, at du bliver meget populær.

 

Prøv også >> Ovnbagte sprøde kartoffelskiver

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Sprøde ovnbagte kartofler med blød midte

(4 personer)
2 kg kartofler, mellemstore
12 spsk Olivenolie
2 spsk balsamicoeddike, hvid
2 fed hvidløg
Peber, sort, friskkværnet
Salt
Evt. lidt krydderurter, som f.eks. rosmarin, timian eller salvie
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kartoflerne koges møre i saltet vand.
  2. Vandet hældes fra og kartoflerne spredes i et ovnfast fad / bradepande beklædt med bagepapir.
  3. Lad dem køle lidt ned (5 min)
  4. Giv dem dernæst et let tryk (jeg bruger bagsiden af en palletkniv), så de flader ud og sprækker lidt. Du kan eventuelt give dem lidt olivenolie inden, så palletkniven ikke sidder fast.
  5. Pensl dem grundigt med en blanding af olivenolie, presset hvidløg.
  6. Krydr godt med salt og peber.
  7. Tilsæt evt. din foretrukne friske krydderurt, som f.eks. rosmarin, timian eller salvie.
  8. Sættes midt i ovnen (varmluft) ved 225 grader og bages i ca. 45 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  9. Server! Og god fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Om du vil skrælle kartoflerne eller ej, vil jeg lade være op til dig. Hvis skrællen ikke er alt for grov, ville jeg lade den blive på. Den giver blotkartoflerne ekstra crunch og ekstra smag. Og så er det jo også der, at de fleste vitaminer sidder.

Ovnbagte sprøde kartofler med blød midte

Kartoflerne koges, køles en anelse og dernæst får de et tryk, så de flader ud og sprækker. Dermed får de en endnu større flade, hvor de kan blive sprøde. Uhm!

Sprøde ovnbagte kartofler med blød midte

 

Vidste du at...

På Salatbodens YouTube-kanal, finder du en masse film, med fremgangsmåden på mange af mine opskrifter.

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram