Sprøde flødekartofler? – What? ... tænker du nok! Men jo, den er god nok.
Hvorfor ikke ændre lidt på en klassiker, som flødekartofler, og få det bedste fra både den og ovnbagte sprøde kartofler på en gang?!
Det er lige præcis det, som du får i den her opskrift med flødekartofler. Jeg lavede dem første gang, til vores søns fødselsdag – og de var et KÆMPE hit. Alle var vilde med lidt crunch i flødekartoflerne og så ser det jo både festligt og indbydende ud, at servere flødekartofler sådan her.
Prøv også: Blærerøvskartofler
Vælg spisekartofler der er store og ovale – lidt a la bagekartofler - dog knapt så store. Jeg valgte at beholde skrællen på, da den var tynd og fin. Derudover sidder de fleste vitaminer i skrællen, så når retten tillader det, beholder jeg altid skrællen på.
Kartoflerne skæres i meget (ca. 3 mm) tynde skiver på langs og placeres på højkant i fadet. Således vil den øvre del af kartoffelskiverne stikke op fra flødeblandingen og blive skøn og sprød.
Perfekt form og størrelse på kartoffel til de her sprøde flødekartofler
Hej,
Hvor er det smukke runde de fra?
Vh Kathrine
Hej Kathrine.
Det er et der er gået i arv, fra mine svigerforældre. Men jeg har købt et næsten magen til hos Dansk Røde Kors og har sidenhen set et mere. Så prøv at kigge der. Held og lykke med det!
Kh Dominique