Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Sprøde flødekartofler

Sprøde flødekartofler

Sprøde flødekartofler? – What? ... tænker du nok! Men jo, den er god nok.

Hvorfor ikke ændre lidt på en klassiker, som flødekartofler, og få det bedste fra både den og ovnbagte sprøde kartofler på en gang?!

Det er lige præcis det, som du får i den her opskrift med flødekartofler. Jeg lavede dem første gang, til vores søns fødselsdag – og de var et KÆMPE hit. Alle var vilde med lidt crunch i flødekartoflerne og så ser det jo både festligt og indbydende ud, at servere flødekartofler sådan her.

Prøv også: Blærerøvskartofler

 

 

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Sprøde flødekartofler

(4 personer)
1,5 kg spisekartofler (rund mængden op/ned, fadet skal fyldes)
4 dl piskefløde
2 fed hvidløg, presset
1,25 tsk salt (til piskeflødeblandingen)
1/2 salt (til kartoflerne, inden de kommer i fadet)
30 g smør, smeltet
smør, lidt ekstra (til at pensle med)
sort peber, Friskkværnet
Evt. lidt muskatnød (revet eller stødt)
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte IKKE varmluft).
  2. Skær kartoflerne i meget (ca. 3 mm) tynde skiver på langs – gerne på et mandolinjern. Jeg valgte at beholde skrællen på, da den var tynd og fin.
  3. Smelt smørret og hæld det og 1/2 tsk salt over kartoffelskiverne. Vend skiverne godt, så de bliver dækket med smør.
  4. I et ovnfast fad (se mål nedenfor) tilsættes hvidløg, salt og piskefløde. Pisk ingredienserne sammen.
  5. Fordel kartoffelskiverne (stående) i fadet. Det gør ikke noget, at skiverne er i forskellige størrelser og det ser lidt rustikt ud. Når alle skiverne er fordelt, så træk lidt i skiverne her og der, så de stritter mere op.
  6. Flødekartoflerne bages i ovnen en god times tid, eller til de er tilberedt og den synlige del af kartoffelskiverne er sprøde. Halvvejs igennem bagningen, tog jeg kartoflerne ud, og penslede dem med lidt smeltet smør.

Tip til opskriften:

  • Jeg brugte en ovnfast fad med en Ø på: 23 cm.
  • Halvvejs igennem bagningen, tog jeg kartoflerne ud, og penslede dem med lidt smeltet smør.
Kartofler skåret i skiver og placeret på højkant i brunt fad. Ligner flødekartofler. I baggrunden ses flettet rund kurv med grøn krydderurt i

Kartoffelskiverne må gerne placeres lidt rustikt, det ser blot indbydende ud.

Watch on YouTube

Flødekartofler - størrelse på kartoffel

Vælg spisekartofler der er store og ovale – lidt a la bagekartofler - dog knapt så store. Jeg valgte at beholde skrællen på, da den var tynd og fin. Derudover sidder de fleste vitaminer i skrællen, så når retten tillader det, beholder jeg altid skrællen på.

Kartoflerne skæres i meget (ca. 3 mm) tynde skiver på langs og placeres på højkant i fadet. Således vil den øvre del af kartoffelskiverne stikke op fra flødeblandingen og blive skøn og sprød.

Kartoffestørrelse til flødekartofler

Perfekt form og størrelse på kartoffel til de her sprøde flødekartofler

2 kommentarer

  1. Kathrine siger:

    Hej,
    Hvor er det smukke runde de fra?
    Vh Kathrine

    1. Dominique siger:

      Hej Kathrine.
      Det er et der er gået i arv, fra mine svigerforældre. Men jeg har købt et næsten magen til hos Dansk Røde Kors og har sidenhen set et mere. Så prøv at kigge der. Held og lykke med det!
      Kh Dominique

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop Grøntsagsknive og ovnfast fad

Det er godt med en god skarp kniv, når man skal skære kartoflerne i skiver. Se mit udvalg nedenfor:

Derudover kan du se et ovnfast fad, der vil være perfekt at bruge til den her opskrift med sprøde flødekartofler. Der skal dog fyldes en anelse flere kartofler i, da fadet har en smule større diameter, end det fad jeg bruger på fotoet/filmen. Det her har en diameter på 28 cm (kontra det på filmen der har en diameter på 23 cm)

Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Serveringsfad m/greb | Rustique | Keramik

Serveringsfad m/greb | Rustique | Keramik

125 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram