Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Hasselback kartofler på spyd

Hasselback kartofler på spyd

Hasselback kartofler, klassisk opskrift

Hasselback kartofler, lavet traditionelt, smager fantastisk. Kartoflen med det sprøde ydre og den bløde midte - hvem kan stå for det?? Det er særligt den side af kartoflen med snit, der er sprød og lækker. Hvad nu hvis... ja, læs selv videre nedenfor.

Spiralkartoffel

Prøv så at forestille dig, hvis kartoflen er snittet både på den ene og den anden side. Snit der lægges, så det gør kartoflen 'fleksibel'. Snittene betyder, at man kan trække kartoflen fra hinanden som en spiral (se film nedenfor). Det betyder flere flader, der kan blive sprøde. Det her er 'next level' hasselback kartofler, hvis du spørger mig... og min mand

Blærerøvskartofler - hele ovnbagte sprøde kartofler!

Ja undskyld, men det er altså det, som min mand har døbt de her kartofler, da jeg serverede dem første gang. Men kartoflerne har virkelig også en wauw-effekt! Så navnet er kommet for at blive herhjemme.

Udover at blærerøvskartoflerne er sjove at lave, så er de faktisk også meget nemmere at lave, end man regner med.

Og resultatet bliver, efter min mening, fantastisk! De mange snit i kartoflen gør, at smagen fra rosmarin og hvidløg virkeligt kan trænge godt ind i kartoflen. Og… så får kartoflen en dejlig blød midte og masser (som i masser) af sprøde kanter.

Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om de her skønne sprøde hasselback kartofler.

Prøv også: Måske er mine sprøde flødekartofler også noget for dig?

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Hasselback kartofler på spyd

(4 personer)
Kartofler, store/aflange (Bagekartofler egner sig IKKE).
Olivenolie
Hvidløg
Frisk rosmarin
Flagesalt og friskkværnet sort peber
grillspyd af træ
2 stk Sushi spisepinde

Bagekartofler egner sig IKKE.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne, men lad dem beholde skrællen på.
  2. Læg kartoflen mellem to sushi spisepinde. Anvend den tykkeste ende på spisepindene. Fastgør evt. pindene med gaffatape.
  3. Skær snit i kartoflen med 1/2 cm afstand, på tværs af kartoflen. Spisepindene bestemmer dybden. Vend kartoflen og gentag processen - nu med diagonale snit. Se fremgangsmåden på filmen længere nede på siden.
  4. Læg kartoflerne i koldt vand, efterhånden som du er færdig med dem. Det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og medfører at de bliver mere sprøde.
  5. Når alle kartofler er færdigsnittet, så tag kartoflerne op fra vandet og dryp dem af. Dup dem tørre med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle (i det omfang du kan).
  6. Fordel kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med rigeligt olivenolie, som er blandet med finthakket rosmarin og et presset fed hvidløg. Krydr med salt og peber. Vend dem og gentag.
  7. VIGTIGT! Kartoflerne skal nu bages af to omgange.
  8. 1) Bag dem 1/2 time ved 180 grader, varmluft. Tag dem ud og ’skru’ et træspyd igennem kartoflen (klem kartoflen sammen imens - se film) Træk/skub forsigtigt kartoflen, så den ’spreder’ sig lidt på spyddet. Pensl med olieblandingen igen og krydr med salt.
  9. 2) Kartoflerne sættes i ovnen og bages yderligere 50 minutter eller til de er gyldne og sprøde i kanten.
  10. Server!

Tip til opskriften:

  • Du kan undlade at sætte kartoflerne på spyd, hvis du foretrækker det. Tag dem fortsat ud efter den første halve time i ovnen og træk dem forsigtigt lidt fra hinanden (i spiralen)
  • Jeg plejer at beholde skrællen på kartoflerne. De bliver mere sprøde og de får mere smag. Endelig, så sidder der en masse gode vitaminer i skrællen. Er den for (vinter)grov, så skræller du naturligvis bare kartoflerne.
  • Når jeg snitter kartoflerne, så fæstner jeg de to sushi spisepinde med gaffatape på skærebrættet. Måske et fif, som du kan bruge?
  • Her har jeg valgt at snitte kartoflerne med 1/2 cm afstand. Du kan sagtens snitte dem enten med mindre eller større afstand. Det er helt op til dig. Når først du har snittet et par kartofler, så fanger du hurtigt teknikken og så kommer det til at køre derudaf – bare vent og se!

Hasselback kartofler på spyd

De her kartofler har virkelig wauw-effekt! Og så er de sjove at lave

Børn i køkkenet

Har du (større) børn, så er jeg sikker på, at de vil elske at lave de her kartofler.

 

blærerøvskartofler

Det er smukt at servere kartofler på den her måde. Bare vent, til du smager dem...

 

 

Watch on YouTube

Kartoffelopskrift på hele sprøde ovnbagte kartofler - navn?

Det var svært for mig, at finde et navn til de her kartofler. Så da min mand døbte dem blærerøvskartofler, blev det navet her i huset. Men ... det er der nok ikke mange, der søger på. Mine overvejelser:

  • Blærerøvskartofler - fordi de har wauw-effekt - dur ikke søgemæssigt
  • Spiralkartofler - I Spanien, laver de spiralkartofler. De snitter kartoflen i et langt snit, som en spiral. Derfor navnet. Jeg synes, at der er svært at skære kartoflen på den måde. Men, som ved mine blærerøvskartofler, ser kartoflen indbydende ud, og der er masser af sprøde sider.
  • Hasselback kartofler - Her snitter man kun kartofler på den ene side. Så navnet er ikke helt rigtig at bruge til min kartoffelopskrift

Navn eller ej - du må prøve at lave de her ekstra sprøde kartofler. Og har du et godt navn, hører jeg gerne fra dig 🙂

hasselback-kartofler-kartofler-rosmarin

8 kommentarer

  1. Eliza siger:

    Der mangler lidt “en sådan gør man opskrift” ❤️ De ser rigtig lækre ud

    1. Dominique siger:

      Kære Elisa. For pokker, hvor er jeg glad for, at du skriver til mig, så jeg opdagede den her fejl. Ingen opskrift uden fremgangsmetoden 🙂 Nu har jeg fået tilføjet fremgangsmetoden, så nu kan du bare gå i gang. Du kan godt glæde dig. Rigtig god fornøjelse og mange tak for hjælpen. Kh Dominique

  2. Lone V siger:

    Hej Dominique - man kan ikke se opskriften p.g.a. reklamebokse for andre opskrifter i højre side?
    Og kunne der ikke komme en udskriftsmulighed på siden også, det er nemmere at stå med opskriften udprintet.
    Mange skønne opskrifter 🙂
    mvh Lone

    1. Lone V siger:

      Jeg copy-pastede linket og åbnede i en anden browser. Så kunne jeg se hele opskriften 🙂

      1. Dominique siger:

        Hej Lone.
        Godt du fandt en løsning på problemet, så du kunne se hele opskriften. Jeg har aldrig selv oplevet, det som du beskriver og har heller ikke hørt det fra andre? Men hvis det sker igen, så må du meget gerne gøre mig opmærksom på det - så må jeg dykke ned i det 🙂
        Bh Dominique

    2. Dominique siger:

      Hej igen Lone 🙂
      Det med at se hele opskriften, fandt du jo heldigvis en løsning på.
      Jeg overvejer at få lagt udskriftsfunktionen lagt ind, men jeg ved ikke hvor stort behovet er? Meget få printer. Det er en større omgang, at få lagt funktionen ind, derfor har jeg lige ville se tiden an. Men jeg er glad for, at du har gjort mig opmærksom på, at du savner funktionen. Måske er den i virkeligheden savnet mere end jeg ved?
      Dejligt du synes om opskrifterne - det glæder mig 🙂
      Bh Dominique

  3. Mette siger:

    Hej.
    Hvorfor egner bagekartofler sig ikke til det?
    Har svært ved at finde store aflange kartofler 🙈
    Vh Mette

    1. Dominique siger:

      Hej Mette - og undskyld jeg først svarer nu.
      Af en eller anden mystisk grund, har jeg ikke modtaget en notits om din kommentar.
      Bagekartofler har et højere indhold af tørstof og det gør, at de nemmere falder fra hinanden. Så min erfaring er, at hvis jeg bruger bagekartofler, så knækker 'spiralen'- og det allerede i rå tilstand. Jeg håber, du kan bruge svaret og ellers må du endelig skrive igen.
      Kh Dominique

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop Grøntsagsknive

Det er godt med en god skarp kniv, når man skal tilberede hasselback kartofler. Se mit udvalg nedenfor:

Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram