Hasselback kartofler, lavet traditionelt, smager fantastisk. Kartoflen med det sprøde ydre og den bløde midte - hvem kan stå for det?? Det er særligt den side af kartoflen med snit, der er sprød og lækker. Hvad nu hvis... ja, læs selv videre nedenfor.
Prøv så at forestille dig, hvis kartoflen er snittet både på den ene og den anden side. Snit der lægges, så det gør kartoflen 'fleksibel'. Snittene betyder, at man kan trække kartoflen fra hinanden som en spiral (se film nedenfor). Det betyder flere flader, der kan blive sprøde. Det her er 'next level' hasselback kartofler, hvis du spørger mig... og min mand
Ja undskyld, men det er altså det, som min mand har døbt de her kartofler, da jeg serverede dem første gang. Men kartoflerne har virkelig også en wauw-effekt! Så navnet er kommet for at blive herhjemme.
Udover at blærerøvskartoflerne er sjove at lave, så er de faktisk også meget nemmere at lave, end man regner med.
Og resultatet bliver, efter min mening, fantastisk! De mange snit i kartoflen gør, at smagen fra rosmarin og hvidløg virkeligt kan trænge godt ind i kartoflen. Og… så får kartoflen en dejlig blød midte og masser (som i masser) af sprøde kanter.
Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om de her skønne sprøde hasselback kartofler.
Prøv også: Måske er mine sprøde flødekartofler også noget for dig?
Bagekartofler egner sig IKKE.
De her kartofler har virkelig wauw-effekt! Og så er de sjove at lave
Har du (større) børn, så er jeg sikker på, at de vil elske at lave de her kartofler.
Det var svært for mig, at finde et navn til de her kartofler. Så da min mand døbte dem blærerøvskartofler, blev det navet her i huset. Men ... det er der nok ikke mange, der søger på. Mine overvejelser:
Navn eller ej - du må prøve at lave de her ekstra sprøde kartofler. Og har du et godt navn, hører jeg gerne fra dig 🙂
Comments are closed.
Der mangler lidt “en sådan gør man opskrift” ❤️ De ser rigtig lækre ud
Kære Elisa. For pokker, hvor er jeg glad for, at du skriver til mig, så jeg opdagede den her fejl. Ingen opskrift uden fremgangsmetoden 🙂 Nu har jeg fået tilføjet fremgangsmetoden, så nu kan du bare gå i gang. Du kan godt glæde dig. Rigtig god fornøjelse og mange tak for hjælpen. Kh Dominique
Hej Dominique - man kan ikke se opskriften p.g.a. reklamebokse for andre opskrifter i højre side?
Og kunne der ikke komme en udskriftsmulighed på siden også, det er nemmere at stå med opskriften udprintet.
Mange skønne opskrifter 🙂
mvh Lone
Jeg copy-pastede linket og åbnede i en anden browser. Så kunne jeg se hele opskriften 🙂
Hej Lone.
Godt du fandt en løsning på problemet, så du kunne se hele opskriften. Jeg har aldrig selv oplevet, det som du beskriver og har heller ikke hørt det fra andre? Men hvis det sker igen, så må du meget gerne gøre mig opmærksom på det - så må jeg dykke ned i det 🙂
Bh Dominique
Hej igen Lone 🙂
Det med at se hele opskriften, fandt du jo heldigvis en løsning på.
Jeg overvejer at få lagt udskriftsfunktionen lagt ind, men jeg ved ikke hvor stort behovet er? Meget få printer. Det er en større omgang, at få lagt funktionen ind, derfor har jeg lige ville se tiden an. Men jeg er glad for, at du har gjort mig opmærksom på, at du savner funktionen. Måske er den i virkeligheden savnet mere end jeg ved?
Dejligt du synes om opskrifterne - det glæder mig 🙂
Bh Dominique
Hej.
Hvorfor egner bagekartofler sig ikke til det?
Har svært ved at finde store aflange kartofler 🙈
Vh Mette
Hej Mette - og undskyld jeg først svarer nu.
Af en eller anden mystisk grund, har jeg ikke modtaget en notits om din kommentar.
Bagekartofler har et højere indhold af tørstof og det gør, at de nemmere falder fra hinanden. Så min erfaring er, at hvis jeg bruger bagekartofler, så knækker 'spiralen'- og det allerede i rå tilstand. Jeg håber, du kan bruge svaret og ellers må du endelig skrive igen.
Kh Dominique