Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Kartoffelsalat med ovnbagte sprøde kartofler

Kartoffelsalat med ovnbagte sprøde kartofler

Sprøde kartofler i salat

Hvis du elsker sprøde kartofler (hvem gør ikke det? 😅), så er det her kartoffelsalaten for dig. En lidt anderledes version – men virkelig god.

Denne kartoffelsalat har masser af 'crunch', da der både er agurk, radiser og – selvfølgelig – sprøde kartofler i.

Halvdelen af kartoflerne vendes i selve salaten sammen med dressingen. Den anden halvdel lægges på toppen sammen med lidt ekstra radiser og purløg.

Selvom kartoflerne kommer i dressingen, holder de sig sprøde – så længe du først blander det hele lige før servering.

Kartoffelsalat og salat i én

Du kan sagtens blande lidt ekstra grønt i, fx icebergsalat. Det lyder måske lidt usædvanligt, men det smager overraskende godt!

God fornøjelse med kartoffelsalaten med sprøde kartofler.

Video med fremgangsmåde: Kartoffelsalat med sprøde kartofler

Scroll ned til bunden af siden – der finder du en video med fremgangsmåden. Jeg er i køkkenet med vores ældste 😊

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Kartoffelsalat med ovnbagte sprøde kartofler

(4 personer)
1,5 kg kartofler
olivenolie
1 bundt radiser
1/2 agurk
 
 

Dressing,
Kartoffelsalat med ovnbagte sprøde kartofler

(4 personer)
3 dl cremefraiche (5, 9 eller 18 %)
3 spsk mayonnaise
3 spsk hvidvinseddike
2 tsk dijonsennep
1/2 zittauerløg
1 fed hvidløg, lille
1 bundt purløg
1 håndfuld persille, bredbladet
1,25 tsk flagesalt
Friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand – gerne med skræl, hvis den ikke er for grov.
  3. Lad kartoflerne køle lidt af og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Knus hver kartoffel, så den bliver så flad som muligt. Det kan du gøre ved at give kartoflerne et tryk med bagsiden af et glas. Alternativt – hvis du har en burgerpresser – kan du lægge et stykke bagepapir over kartoflerne og trykke dem flade med den (se video nedenfor).
  5. Pensl eller dryp godt med olivenolie.
  6. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  7. Bag kartoflerne i ovnen i 35-45 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  8. Lad kartoflerne køle helt af.
  9. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, sennep, eddike, et lille presset fed hvidløg, zittauerløg revet fint, hakket eller klippet purløg og persille, samt salt og peber. Hold lidt purløg tilbage til at toppe salaten med.
  10. Skær agurken i små tern
  11. Rens radiserne. Hvis de har top, så lad cirka 1 cm af stilken blive siddende. Skær to tredjedele af radiserne i tynde skiver på tværs, og resten på langs til topping.
  12. Skær kartoflerne i grove stykker, og vend halvdelen i dressingen sammen med agurk og radiser.
  13. Anret blandingen på et fad, og top med resten af kartoflerne, radiserne og lidt klippet purløg.

Tip til opskriften:

  • Når zittauerløget rives på rivejernet, får det en næsten puréagtig konsistens – og det er helt, som det skal være.

Opskrifter med sprøde kartofler

Her finder du flere opskrifter med sprøde kartofler.

Hvilke kartofler er bedst?

Her finder du en fin kartoffeleguide.

Watch on YouTube

2 kommentarer

  1. Lone siger:

    Prøves af i morgen. Har kartofler i ovnen nu, men tænker de måske bliver bløde inden aftensmaden i morgen, hvor vi får gæster? Det vil være ærgerligt.
    Skal jeg gentagne dem i morgen og derfor slukke tidligere i dag?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Lone 😊
      Det vil være bedst, hvis du laver de sprøde kartofler forholdsvis kort tid før de skal bruges. Ellers bliver de kedelige.
      Jeg håber, at I får en dejlig aften.
      Dbh Dominique 🌱

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram