Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Aubergine i ovn<br> med asiatisk topping

Aubergine i ovn
med asiatisk topping

Aubergine i ovn – en nem ret

Denne lune salat med aubergine bagt i ovn, der dernæst er toppet med en asiatisk inspireret topping er smækfyldt med asiatiske smagsnuancer og er en fantastisk måde at servere aubergine på. Auberginerne er toppet med en intens dressing af blandt andet østerssauce, sesamolie, sojasauce, chili og frisk koriander og afrundes med ristet sesam.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – ovnbagt aubergine med asiatisk inspireret topping,
Aubergine i ovn
med asiatisk topping

(4 personer)
3 stk auberginer
Olivenolie
Salt
 
 

Dressing / topping,
Aubergine i ovn
med asiatisk topping

(4 personer)
1 fed hvidløg, presset
1/2 chilifrugt, finthakket
3 spsk forårløg, finthakket
3 spsk koriander, frisk, hakket
2 spsk østerssauce
1,5 spsk sojasauce
1,5 spsk sesamolie
2 spsk mørk balsamicoeddike

Chilifrugt: mængde alt efter styrke og hvor stærk du ønsker toppingen.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 C° varmluft.
  2. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.
  3. Fordel skiverne på to bageplader med bagepapir.
  4. Pensl skærefladerne med olivenolie og krydr med salt og peber.
  5. Vend skiverne og gentag processen på den anden side.
  6. Bag aubergineskiverne i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Vend dem en gang halvvejs gennem bagetiden.
  7. Pil og pres hvidløg. Hak chilien fint. Hak forårsløgene fint. Hak korianderen groft. Gem lidt chili, koriander og forårsløg til pynt, og bland resten sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
  8. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.
  9. Anret aubergineskiverne på et serveringsfad, og fordel dressingen over dem.
  10. Top med den gemte chili, koriander, forårsløg, og drys de ristede sesamfrø over.

Tip til opskriften:

  • Bagetiderne kan variere afhængigt af din ovn. Det er vigtigt, at bage aubergineskiverne til de er helt møre og gyldne. Lige så stor en fornøjelse veltilberedt aubergine
    er, lige så uappetitlig er undertilberedt aubergine.



Gode opskrifter med aubergine

Nu vi er i gang med auberginerne, så er der måske en aubergineret, jeg også kan friste med her:

Siciliansk inspireret salat

Siciliansk lun salat

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Aubergineretten med asiatisk topping

Opskriften er serveret på et fad fra min webshop. BadAss Ceramics hedder brandet bag. Det fås i både flere størrelser og flere farver.

BadAss firkantet serveringsfad - <br>SHEA

BadAss firkantet serveringsfad -
SHEA

Fra 239 DKK
3 Farver, 5 Størrelser
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Citronpresser gul fra Ib Laursen

Citronpresser gul fra Ib Laursen

99 DKK
BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

379 DKK
2 Farver
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram