Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Caponata – siciliansk lun salat

Caponata – siciliansk lun salat

Caponata med ovnbagt aubergine, squash, rødløg & tomater. Smager himmelsk - super nem version!

Jeg elsker det italienske køkken og dermed også den her variant af Caponata.

Auberginer – og jeg håber virkeligt at du læser videre, selvom du støder på ordet aubergine – hører helt klart til blandt mine favoritgrøntsager. Når der så kommer sicilianske aner indover, så bliver det ikke bedre.

Ah, Caponata, tænker du måske? Og ja, det er vel en slags Caponata, som jo findes i mange varianter. Her er min variant, som er super nem. Den passer sig selv i ovnen og smager himmelsk.

Perfekt gæstemad der snildt kan laves dagen før. Caponata bliver blot endnu bedre af, at blive lavet i god tid (trækker smag). Sørg dog for at den har stuetemperatur, når du serverer den.

Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den?

PRØV OGSÅ: Karamelliserede grøntsager med tomatsovs og mozzarella

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Caponata – siciliansk lun salat

(4 personer)
2 auberginer, store
4 rødløg
1 squash, stor
5 tomater, store
50 g pinjekerner
180 g Oliven, grønne med mandler
Olivenolie
4 spsk balsamicoeddike, hvid
1 fed hvidløg
2 håndfulde basillikum (skåret i strimler)
Salt og friskkværnet sort peber

Evt. Hvis du vil have lidt variation, vil det smage dejligt at tilsætte et par spiskeskefulde kapers.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær auberginerne og squashen i 2 cm tykke skiver og halver dem.
  2. Halver tomater på tværs (så ryger kernerne ikke ud) og skær dem dernæst i kvarte.
  3. Skær rødløgene i kvarte.
  4. Fordel grøntsagerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Pensl grøntsagerne med en blanding af olivenolie, balsamicoeddike og hvidløg.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Bages i ovnen, ved 200 grader, varmluft i ca. 45 minutter.
  8. Imens ristes pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  9. Når grøntsagerne er færdigbagt, så lader du dem køle af et par minutter. Herefter væltes hele molevitten over i en serveringsskål. Tilsæt oliven og drisl med olivenolie. Vend salaten forsigtigt igennem.
  10. Top med ristede pinjekerner og masser af frisk basilikum.

Aubergine, en af ingredienserne i Caponata

Til dig, der ikke bryder dig om auberginer. Måske har du fået serveret aubergine, der ikke var blevet tilberedt nok? Det er virkeligt en skidt oplevelse og så forstår jeg godt din holdning til auberginer. Men giv auberginen et prøv igen. For korrekt tilberedt auberginer smager fantastisk.

Aubergineskiver til caponata

Aubergineskiverme skal være helt møre og skærefladen gylden.

Watch on YouTube

 

 

 

2 kommentarer

  1. Tina siger:

    Hej
    Min mand og jeg er ikke så glade for pinjekerner, har du et tip til, hvad kan jeg bruge i stedet for?
    Og tak for alle dine lækre opskrifter
    Vh. Tina

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Tina.
      Det glæder mig, at du kan bruge nogle af mine opskrifter. Hvis jeg var dig (og din mand :)), så ville jeg ikke bruge noget i stedet for pinjekerner. Blot undlad dem. Salaten vil smage dejligt alligevel.
      Bh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram