Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Ovnbagte jordskokker, kartofler & æbler med sprød bacon og timian

Ovnbagte jordskokker, kartofler & æbler med sprød bacon og timian

Ovnbagte jordskokker i sig selv er en skøn spise. Særligt når du bager dem så længe, at de karamelliserer.

Du kan nøjes med jordskokker, men her har jeg tilføjet både kartofler og æbler. Æbler smager fantastisk godt sammen med jordskokker - både bagt og som rå.

Jeg har hverken skrællet kartoflerne eller jordskokkerne. Skrællen giver blot ekstra (god) smag til retten.

Timian og bacon er ligeledes to ingredienser, der virkeligt klæder jordskokker. Så de ovnbagte jordskokker m.m. er bagt med timian og toppet med sprød bacon... og endnu mere timian.

Rigtig god fornøjelse.

Prøv også: Har du smagt rå jordskokker? Hvis nej, har du virkeligt noget til gode. Rå jordskokker kan spises som en nøddeagtig snack. Eller prøv dem i en jordskokkesalat

Eller prøv den her nemme og lækre regnbueråkost, som også indeholder jordskokker!

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ovnbagte jordskokker, kartofler & æbler med sprød bacon og timian

(4 personer)
500 g jordskokker
1 kg kartofler
4 stk æbler (søde og syrlige)
1 bacon (mængde efter smag)
2 fed hvidløg, presset
3/4 dl olivenolie
æbleeddike
timian, frisk eller tørret
1 tsk salt
Peber, sort, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Fordel baconskiverne på en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem ca. 18-20 minutter - ikke varmeluft - til de er knapt sprøde. Husk de sprøder ekstra op, efter du tager dem ud af ovnen. Læg baconskiverne på en skive køkkenrulle og sæt dem til side. Du skal ikke smide bagepapiret ud. Baconfedt giver smag til retten, så du skal fordele jordskokker m.m. på samme bagepapir..
  2. Skrub kartofler og jordskokker under vand. Skær dem i mindre stykker.
  3. Skær æblerne i kvarte (de er hurtigere færdige end jordskokkerne og kartoflerne, så stykkerne må gerne være større end dem)
  4. Fordel kartofler, jordskokker og æbler i bradepanden. Vend dem med presset hvidløg, timian, olivenolie, 1 drisl æbleeddike, salt og peber.
  5. Retten bages ved 200 grader i en god times tid. Alt efter din ovn, mængden af grøntsager (helst et lag), og størrelsen på kartoffel/jordskokke stykkerne, så kan bagetiden varierer. Jeg bagte mine i 1 time og 15 minutter.
  6. Server retten toppet med bacon (evt. hakket i mindre stykker) og evt. lidt frisk timian.
  7. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Retten bliver så meget bedre, hvis grøntsagerne og æblerne får lov til at karamellisere. På fotoet har jeg faktisk taget retten for tidligt ud af ovnen. Mørket faldt på og jeg blev nødt til at fotografere i en fart. Den røg tilbage i ovnen 15-20 minutter.

Ovnbagte jordskokker og timian

Timian klæder virkeligt jordskokker i smagen

Timian

Watch on YouTube

2 kommentarer

  1. Tinna Andersen siger:

    Ser så lækkert ud. Det skal prøves imorgen når mine kollegaer kommer til spisning. Tak for det.😉🤩
    Go’ weekend når vi kommer så langt🌸

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Tinna. Det glæder mig, at høre 🙂 og hvor er det skønt med feedback - TAK.
      Jeg håber, at du og dine kollegaer får en god aften. God weekend til dig også 🙂
      Bh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram