Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Karamelliserede søde kartofler

Karamelliserede søde kartofler

med timian, parmesanost & chiliflakes

De her ristede søde karamelliserede kartofler, synes jeg, ser ekstra fristende ud serveret på den her måde. Superfood skåret i skiver. Det er et dekorativt og velsmagende grønt (okay orange) tilbehør, at sætte på middagsbordet.

På mit foto er kartofler ikke helt færdige, men jeg blev nødt til at tage dem ud og fotografere dem, mens der var lys nok. De fik en halv time mere bagefter.

Vidste du, at søde kartofler ikke er en kartoffelsort? Faktisk er det en tropisk rodfrugt. Men kald den, hvad du vil - den smager godt - særligt når den er karamelliseret (synes jeg ?).

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Karamelliserede søde kartofler

(4 personer)
1 kg søde kartofler
50 g smeltet smør (eller 1/2 dl olivenolie)
60 g frisk parmesanost (kan undlades)
1/2 tsk tørrede chili flakes (kan undlades)
3 spsk Frisk timian efter smag - jeg brugte 3 spsk. hakket timian
1 fed hvidløg, presset
1.5 tsk salt
Friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skur eller skræl de søde kartofler og skær dem i 4 mm tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  2. Riv parmesanosten på den grove side af rivejernet.
  3. Hak timian groft.
  4. Smelt smørret i en gryde (eller brug olivenolie).
  5. I en stor skål blandes kartoffelskiverne godt med de øvrige ingredienser (parmesanost, timian, chili flakes, hvidløg, salt og peber).
  6. Smør et ovnfast fad med smør.
  7. Anret skiverne i fadet (uden at tage hensyn til diameteren på skiverne, det må gerne være lidt rustikt).
  8. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1,5 time - eller til kartoflerne er karamelliseret lidt. Afslut gerne med grill-effekt, hvis de ikke er karamelliseret (hold øje!!)

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram