Knuste kartofler med parmesan smager himmelsk.
Kartoflerne er kogt og 'knust' - det vil sige, at de er mast lidt flade med bunden af et glas.
Dernæst bliver kartoflerne lagt på en bund af parmesanost blandet med olivenolie og bagt i ovnen.
De smager godt. Virkeligt godt!
Tilsidst har jeg givet dem et drys ristede hasselnødder (kan undlades)
Du kan servere knuste kartofler, som tilbehør. De passer til det meste.
Men de er også perfekte til tapasbordet. Eller bare en snack. Server dem da med aioli på siden. Så kan kartoflen lige dyppes i aioli, før den spises. Det bliver ikke bedre.
Sommetider vælger jeg den nemme løsning med aioli. Nemlig noget creme fraiche med et par skefulde færdiglavet mayonaise i. Den fulde opskrift finder du nedenfor, for der skal selvfølgelig også hvidløg, citron etc. i. Den her version er
Sammen med de her knuste parmesankartofler, synes jeg, at den her hurtige version aioli, der er lidt mere syrlig smager godt til.
I andre sammenhænge, er det fantastisk med en fed lækker hjemmelavet aioli.
Har du travlt? Se tip længere nede på siden.
Prøv også: Er du vild med sprøde kartofler og det skal gå lidt hurtigt, så prøv de her skønne ovnbagte skivede kartofler.
Her har jeg toppet lidt med frisk timian, blot for synets skyld.
Jeg brugte creme fraiche 5%, men ønsker du en federe smag, så gå op i %
De vil få munden til at løbe i vand hos de fleste.
Server dem som:
Kartoflerne er toppet med ristede hasselnøddekerner
Har du travlt? Køb små kartofler. Flæk dem på langs og læg dem direkte på bunden af parmesan/olieblandingen, uden at koge dem først. Læg dem med skærefladen nedad. Hvis kartoflerne er små, vil bagetiden fortsat være ca. 35 minutter. Men kig til dem og tag dem ud, når de møre og gyldne (sprøde).