Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler med parmesan

Sprøde knuste kartofler med parmesan og aioli

Knuste kartofler med parmesan smager himmelsk.

Kartoflerne er kogt og 'knust' - det vil sige, at de er mast lidt flade med bunden af et glas.

Dernæst bliver kartoflerne lagt på en bund af parmesanost blandet med olivenolie og bagt i ovnen.

De smager godt. Virkeligt godt!

Tilsidst har jeg givet dem et drys ristede hasselnødder (kan undlades)

Knuste kartofler som tilbehør eller tapas

Du kan servere knuste kartofler, som tilbehør. De passer til det meste.

Men de er også perfekte til tapasbordet. Eller bare en snack. Server dem da med aioli på siden. Så kan kartoflen lige dyppes i aioli, før den spises. Det bliver ikke bedre.

Aioli - en nem version med færre kalorier

Sommetider vælger jeg den nemme løsning med aioli. Nemlig noget creme fraiche med et par skefulde færdiglavet mayonaise i. Den fulde opskrift finder du nedenfor, for der skal selvfølgelig også hvidløg, citron etc. i. Den her version er

  • hurtig at lave
  • der  spares lidt på kalorierne
  • en aioli der er mere syrlig og frisk.

Sammen med de her knuste parmesankartofler, synes jeg, at den her hurtige version aioli, der er lidt mere syrlig smager godt til.

I andre sammenhænge, er det fantastisk med en fed lækker hjemmelavet aioli.

Har du travlt? Se tip længere nede på siden.

Prøv også: Er du vild med sprøde kartofler og det skal gå lidt hurtigt, så prøv de her skønne ovnbagte skivede kartofler.

 

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Knuste kartofler med parmesan

(4 personer)
1 kg kartofler, små
4 spsk olivenolie
100 g parmesanost
1 tsk salt (1/2 tsk under kartoflerne og 1/2 ovenpå)
Sort peber, friskkværnet
50 g hasselnøddekerner (kan undlades)

Her har jeg toppet lidt med frisk timian, blot for synets skyld.

 
 

Aioli til ,
Knuste kartofler med parmesan

(4 personer)
1 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche - den % du foretrækker
1 fed hvidløg
2 tsk citronsaft
Salt (1/4-1/2 tsk - smag til)

Jeg brugte creme fraiche 5%, men ønsker du en federe smag, så gå op i %

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Hvis du vil toppe med ristede hasselnøddekerner, så tænd ovnen på 165 grader. Se fremgangsmåde længere nede på siden.
  2. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Sidst på sæsonen er skrællen lidt tykkere/sejere på kartoflerne. Der kan du skrælle dem, hvis du foretrækker det.
  3. Stil dem til side og lad dem køle 10-20 min.
  4. Mens kartoflerne koger, så kan du riste hasselnøddekernerne. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 165 grader i 10-15 minutter, indtil de får lidt farve og begynder at dufte. Lad dem køle af et par minutter. Læg dem dernæst på et rent viskestykke, hvor den ene halvdel vendes indover nødderne. Rul/gnid hasselnødderne i viskestykket, så skallen løsner sig. Hak dem groft.
  5. Smør et stykke bagepapir med lidt olivenolie. Læg kartoflerne på bagepapiret og tryk dem flade ved at presse dem med bagenden af et lille glas. Kør glasbunden over bagepapiret med olivenolie mellem hver kartoffel (se film længere nede på siden). Så undgår du at glasset sidder fast i kartoflen.
  6. Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern.
  7. Fordel olivenolie, halvedelen af saltet, peber og revet ost på bunden af en bradepande beklædt med bagepapir. Hold en håndfuld ost tilbage som du kan drysse over kartoflerne til sidst.
  8. Læg de flade kartofler over på oste/olieblandingen i bradepanden.
  9. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 35 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde
  10. Imens kartoflerne er i ovnen, kan du røre ingredienserne til aioli sammen.
  11. Server de parmesanbagte kartofler, toppet med hakket ristede hasselnøddekerner og aioli på siden.

Tip til opskriften:

  • Hvis du serverer kartoflerne som tilbehør, kan du sagtens undlade både de ristede hasselnødder og aioli.
  • Bortset fra flødekartofler og lignende, så skræller jeg aldrig kartoflerne. Dels sidder der nogle nyttige vitaminer i skrællen, dels bidrager den faktisk til en mere intens og god kartoffelsmag. Så der er gode grunde til at beholde skrællen på.
  • Vil du har travlt, er der en hurtigere version af kartoflerne. Se længere nede på siden.

Sprøde knuste parmesanbagte kartofler med aioli

De vil få munden til at løbe i vand hos de fleste.

Server dem som:

  • Lækkert tilbehør til aftensmaden
  • Som en snack
  • Som en tapas ret til tapasbordet.

 

knuste-kartofler-med-parmesan-og-ristede-hasselnoeddekerner

Kartoflerne er toppet med ristede hasselnøddekerner

Watch on YouTube

Parmesanbagte sprøde kartofler - hurtig version

Har du travlt? Køb små kartofler. Flæk dem på langs og læg dem direkte på bunden af parmesan/olieblandingen, uden at koge dem først. Læg dem med skærefladen nedad. Hvis kartoflerne er små, vil bagetiden fortsat være ca. 35 minutter. Men kig til dem og tag dem ud, når de møre og gyldne (sprøde).

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram