Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Krydret indisk linseret

Krydret indisk linseret

Skøn krydret indisk linseret med masser af grøntsager og krydderier... og masser af smag!

Uhm, krydret indisk linseret. Vi elsker det indiske køkken hjemme hos os og mindst en gang om ugen, så står den på indisk.

Masser af krydderier og masser af smag – det er hvad du får, når du laver den her skønne vegetariske krydret indiske linseret. Tilføjer du lidt ekstra bouillon, kan du servere den som en suppe.

Vores yngste søn, spørger ligefrem med jævne mellemrum ‘Kan vi ikke godt få den der linseret i aften?’ – Det er jo et godt tegn!

Server den her linseret toppet med en god klat græsk yoghurt, tilsat æbletern - æble-raita - lidt frisk chili og frisk koriander.

Får du noget til overs, bliver fornøjelsen endnu større dagen efter.

Lad dig ikke skræmme af den lange liste af krydderier. Når du først har fået købt dem, bliver det endnu nemmere næste gang, du skal lave den her indiske linseret - for der bliver en næste gang! Og du kan allerede nu glæde dig til, den skønne duft der kommer til at sprede sig i huset, når du går i gang med at lave krydret indisk linseret.

 

Prøv også: Måske har du lyst til en fyldig salat med linser? Der egner røde linser sig ikke så godt. Belugalinser og Puy linser derimod, er fantastiske linser at bruge i en fyldig salat, som f.eks. den her salat med belugaliner og masser af grønt

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Krydret indisk linseret

(4 personer)
5 stængler bladselleri
3 æbler, (inkl. 1 til at putte i yoghurten)
2 rødløg
4 fed hvidløg
40 g ingefær, friskrevet
1 dåse tomater, hakkede
1 dåse kokosmælk
3 limefrugt
750-1000 ml grøntsagsbouillon
200 g linser, røde
3 spsk olivenolie eller kokosolie
2 tsk gurkemeje, stødt
1 tsk karrypulver
1 spsk spidskommen, stødt
1 spsk garam masala
10 kardemommekapsler
1 kanelstang
6 limeblade, tørrede eller friske
1/2 tsk chili flakes
1 chilifrugt, rød
Koriander, frisk
Salt & friskkværnet sort peber
 
 

Æble-raita,
Krydret indisk linseret

(4 personer)
Yoghurt, mængde og fedtprocent efter smag
1 æble
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med at afmåle alle krydderierne i en skål.
  2. Gør 1 liter grøntsagsbouillon klar.
  3. Skræl ingefæren (du kan beholde skrællen på, hvis den er økologisk) og riv den på den fine side af rivejernet.
  4. Hak løg, bladselleri og æble i fine tern.
  5. Riv eller pres hvidløg.
  6. Svits løg, bladselleri, æbler og hvidløg i olivenolie eller kokosolie i 3 minutters tid.
  7. Tilsæt krydderiblandingen og ingefæren. Svits videre, under omrøring, 1-2 minutter.
  8. Tilsæt de hakkede tomater, limeblade, kanelstang og 750 ml bouillon.
  9. Lad suppen/retten simre ca. 30 minutter og tilsæt dernæst kokosmælk og røde linser. Lad retten simre videre 30 minutter yderligere.
  10. Imens gøres æble-raitaen klar. Finthakket æble blandes med græsk yoghurt. Smag den til med salt og peber.
  11. Juster linserettens konsistens med bouillon. Foretrækker du, at servere den som en suppe, tilsætter du blot lidt ekstra bouillon.
  12. Lige før serveringen smages suppen/linseretten til med limesaft, salt og friskkværnet peber. Fjern limeblade, kanelstang og de kardemommekapsler du lige kan få øje på.
  13. Server suppen/linseretten toppet med en god klat æble-raita og frisk koriander. Server evt. limebåde på siden.
  14. Rigtig god fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Ønsker du linseretten endnu mere fyldig, så skær en stor kartoffel i tern og tilsæt retten.
  • Vil du spare tid, kan du nøjes med at toppe med ren yoghurt – uden at tilsætte æbletern.
Grøntsager til linseret

Æbler, bladselleri og løg er hakket i fine tern og er klar til at blive svitset.

 

Indisk krydret linseret - masser af linser, grønt og frugt (æbler)

Udover røde linser kommer der masser af grønt og frugt (æbler) i den her indiske ret. Ikke alene smager den fantastisk, men den er sund og nærende.  Det her er mad, der gør dig og din krop glad.

 

 

Vidste du at...

På Salatbodens YouTube-kanal, finder du en masse film, med fremgangsmåden på mange af mine opskrifter.

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram