Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Tik Tok kartofler

Tik Tok kartofler

Den her trend, måtte lige testes af.

De her Tiktok-kartofler er super sjove at lave. Men...  de tager tid! De er en fryd for øjet og de smager fantastisk. Kartoflen får en større flade, med alle snittene, så den gode smag fra den krydret olivenolie kan bide sig fast.

Sidenhen har jeg fundet på en, synes jeg, meget smartere måde at lave dem på. Man får de samme skønne sprøde kartofler, men de er MEGET NEMMERE OG HURTIGERE at lave. Der bruges simpelthen en hel kartoffel i stedet for en skive.

Du kan se dem lige her >> Blærerøvskartofler

 

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Tik Tok kartofler

(1 personer)
Kartofler (Bagekartofler egner sig IKKE)
Olivenolie
Frisk rosmarin
Hvidløg
Flagesalt og friskkværnet sort peber
Grillspyd af træ

OBS! Bagekartofler egner sig IKKE

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne, men lad dem beholde skrællen på.
  2. Skær enderne af kartoflen og skær den i 1 cm tykke skiver på langs.
  3. Læg kartoffelskiven mellem to træspyd (Fastgør evt. spyddene med gaffatape).
  4. Skær riller i fladen med 1/2 cm afstand, på tværs af kartoflen - spyddene bestemmer dybden. Vend kartofler og gentag - nu med diagonale snit.
  5. ’Skru’ et træspyd igennem skiven (Lidt vanskeligt - arbejd langsomt).
  6. Træk/skub forsigtigt kartoflen, så den ’spreder’ sig lidt på spyddet og vrid skiven i en smuk form.
  7. Put spyddet med kartoffelskiven i koldt vand. Det fjerner en del af stivelsen og kartoflerne bliver mere sprøde, når de bages.
  8. Når alle spyd er klar, duppes de forsigtig tørre (i det omfang man kan).
  9. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie, som er blandet med finthakket rosmarin og et presset fed hvidløg.
  10. Krydr med salt og peber.
  11. Kartoflerne bages i ovnen, 180 grader/varmluft, i 35 minutter (eller til de er gyldne og sprøde)
  12. Når du tager dem ud af ovnen, så sæt den ene ende af spyddet op på kanten af bradepanden og tryk forsigtigt skiven lidt i form (se evt. nedenstående film).
  13. God fornøjelse !

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram