Ovnbagte kartofler med rosmarin & smuldret feta, er en skøn måde at få serveret kartofler på.
Her har jeg brugt rosmarin i kartoffelretten, men du kan bruge den krydderurt, som du foretrækker.
Første gang jeg lavede opskriften, brugte jeg oregano. Vores yngste søns kommentar var: "Det er seriøst de bedste kartofler, jeg nogensinde har fået".
Sidenhen har jeg så lavet dem med rosmarin, som du ser her. Da var vores ældste søn, der er flyttet hjemmefra, på besøg. Hans kommentar var: "De her kartofler! De smager for vildt!" Med andre ord... De er godkendt.
Jeg tror, at grunden til at de her kartofler er så populære, er måden de bliver tilberedt på. Kartoflerne skæres ud i meget små tern. Derved får kartoflerne en meget større overflade. En større overflade der kan blive sprød. En større overflade der kan trække smag fra rosmarin etc.
Prøv selv at tjekke – God fornøjelse.
Jeg brugte en fetaost fra Kirks (gedeost). Den fås i blandt andet Irma.
TIP!
Skær kartoflerne i meget små tern. Dermed får kartoflerne en større overflade. En større overflade på kartoflen = større overflade, der kan blive sprød. Og en større overflade der kan suge den gode smag fra olie, hvidløg, rosamarin etc. til sig.
Hvis du har tid, kan det også være en god ide, at skære kartoflerne i små tern, for dernæst at lægge dem i en skål med vand. Derved får du fjernet noget af stivelsen fra kartoflerne og de bliver ekstra sprøde. Bare 5 minutter giver noget, men gerne længere tid, hvis det er muligt.
Jeg plejer, at hælde vandet fra, for dernæst at duppe kartoffelternene tørre med et rent viskestykke, eller noget køkkenrulle. Dernæst vendes de med olivenolie etc.