Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Ovnbagte kartofler med rosmarin & smuldret feta

Ovnbagte kartofler med rosmarin & smuldret feta

Ovnbagte kartofler med rosmarin  & smuldret feta, er en skøn måde at få serveret kartofler på.

Her har jeg brugt rosmarin i kartoffelretten, men du kan bruge den krydderurt, som du foretrækker.

Første gang jeg lavede opskriften, brugte jeg oregano. Vores yngste søns kommentar var: "Det er seriøst de bedste kartofler, jeg nogensinde har fået".

Sidenhen har jeg så lavet dem med rosmarin, som du ser her. Da var vores ældste søn, der er flyttet hjemmefra, på besøg. Hans kommentar var: "De her kartofler! De smager for vildt!" Med andre ord... De er godkendt.

Sprøde kartofler med masser af smag

Jeg tror, at grunden til at de her kartofler er så populære, er måden de bliver tilberedt på. Kartoflerne skæres ud i meget små tern. Derved får kartoflerne en meget større overflade. En større overflade der kan blive sprød. En større overflade der kan trække smag fra rosmarin etc.

Prøv selv at tjekke  – God fornøjelse.

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ovnbagte kartofler med rosmarin & smuldret feta

(4 personer)
1,5 kg kartofler (eller den mængde der kan være i tern / et lag på en bradepande)
1 dl olivenolie
1 håndfuld rosmarin, frisk
2 fed hvidløg
75-100 g fetapst
1,5 tsk salt
sort peber, friskkværnet
Top evt. den færdige kartoffelret med lidt friske rosmarinkviste - blot som pynt

Jeg brugte en fetaost fra Kirks (gedeost). Den fås i blandt andet Irma.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader (jjeg brugte ikke varmeluft).
  2. Skrub kartoflerne rene under vand. Jeg valgte at beholde skrællen på (god smag), men du kan skrælle dem, hvis du foretrækker det.
  3. Hvis du har god tid - så se nedenfor (kartoffeltern i vand)
  4. Rosmarin, salt og hvidløg, stødes i en morter. Bland dernæst med olivenolie. Du kan også putte alle dele i en blender og blende ingredienserne sammen.
  5. Kartoffelternene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Hæld olieblandingen over og vend kartoflerne til de er dækket af olieblandingen.
  7. Spred kartoffelternene jævnt på bagepladen, så de ligger i et lag.
  8. Bag kartoflerne et times tid eller til de er gyldne, sprøde og tilberedt. Hold øje fra der er gået 50 minutter.
  9. Afdryp fetaen for saltlagen, den ligger i.
  10. Server kartoflerne, toppet med smuldret feta og evt. et par rosmarinkviste (som pynt)

Tip til opskriften:

  • Bagetiden varierer fra ovn til ovn. Du kender bedst din :) Min ovn er to-delt. I den ene side tager det 1 time ved 200 grader. I den anden side 1 time ved 225 grader. Under alle omstændigheder er det en god ide, at holde øje med kartoflerne fra de har fået 50 minutter.
  • Jeg beholder som regel skrællen på mine kartofler, når jeg bager dem. Det giver en god smag. Er skrællen meget grov (på en vinterkartoffel), så kan du vælge at skrælle dem.

Sådan får du ekstra sprøde kartofler med masser smag

TIP!
Skær kartoflerne i meget små tern. Dermed får kartoflerne en større overflade. En større overflade på kartoflen = større overflade, der kan blive sprød. Og en større overflade der kan suge den gode smag fra olie, hvidløg, rosamarin etc. til sig.
Hvis du har tid, kan det også være en god ide, at skære kartoflerne i små tern, for dernæst at lægge dem i en skål med vand. Derved får du fjernet noget af stivelsen fra kartoflerne og de bliver ekstra sprøde. Bare 5 minutter giver noget, men gerne længere tid, hvis det er muligt.

Jeg plejer, at hælde vandet fra, for dernæst at duppe kartoffelternene tørre med et rent viskestykke, eller noget køkkenrulle. Dernæst vendes de med olivenolie etc.

Ovnbagte kartofler med rosmarin er klar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram