Ideer til salat
Lun spidskålssalat med sorte sennepsfrø

Lun spidskålssalat med sorte sennepsfrø

Lun spidskålssalat, der fortsat har bid (sprødhed), krydret med ristet sorte sennepsfrø... Så god og så nem en salat.

De sorte sennepsfrø (eller brune) smager IKKE af sennep. De har derimod en dejlig nøddeagtig smag. Jeg bruger dem i rigtig mange retter og generelt smager de bare super godt til grøntsager. Du skal dog lige riste dem før brug.

Nem salat med spidskål til hverdag

Det der tager længst tid i den her opskrift, er at snitte kålen. En dejlig hverdagssalat lavet på få minutter.

Jeg er (næsten) sikker på, at lun spidskålssalat bliver en af de salater, som du kommer til at lave igen og igen.

Prøv også: Køber du sennepsfrø, så må du endelig også prøve den her skønne gulerodssalat med sennepsfrø. En af mine meget populære salater!

Ingredienser,
Lun spidskålssalat med sorte sennepsfrø

(4 personer)
1 stk spidskål (stort), grønt
2 spsk sennepsfrø, hele - sorte eller brune
1 stk citron, saften heraf
4 spsk rapsolie eller olivenolie
1/2 tsk salt
Peber, sort - friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Snit spidskålen fint
  2. Varm olien i en rummelig pande
  3. Tilsæt sennepsfrøene og hold dem i bevægelse. Når de begynder at poppe, er de klar.
  4. Tilsæt spidkålen, salt og peber. Vend spidskålen i et minuts tid. Den skal fortsat have bid. Giv den hellere for lidt end for meget.
  5. Vend spidskålen over på et serveringsfad.
  6. Pres saften fra 1/2 citronsaft over.
  7. Skær den anden halvdel citron i både og server dem på siden.
  8. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Smag salaten til med citron og salt.

sennepsfrø der skal på den lune spidskålssalat

Dejligt krydderi til grøntsager

Som nævnt ovenfor bruger jeg ofte sennepsfrø i maden. De smager utroligt godt til alverdens grøntsager. Selv bruger jeg dem ofte til:

  • Gulerodssalat
  • Asparges, råstegt i olie med sennepsfrø
  • Blomkål, råstegt i olie med sennepsfrø
  • Bønner, der er let kogt og dernæst sauteret med olie og sennepsfrø

Fælles er, at sennepsfrøene giver en dejlig nøddeagtig smag.

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram