Lun spidskålssalat, der fortsat har bid (sprødhed), krydret med ristet sorte sennepsfrø... En nem og smagfuld salat.
De brune sennepsfrø (sorte kan også bruges) smager IKKE af sennep. De har derimod en dejlig nøddeagtig smag. Jeg bruger dem i rigtig mange retter og generelt smager de bare super godt til grøntsager. Du skal dog lige riste dem før brug.
Det der tager længst tid i den her opskrift, er at snitte kålen. Det er en super dejlig hverdagssalat lavet på få minutter.
Jeg er (næsten) sikker på, at lun spidskålssalat bliver en af de salater, som du kommer til at lave igen og igen.
Fremgangsmåde - lun spidskålssalat, film
Nederst på siden finder du en film, der viser fremgangsmåden. Her er spidskålen meget lys i farven. Ved optagelsen havde jeg desværre ikke adgang til 'sommerspidskål'.
Prøv også: Køber du sennepsfrø, så må du endelig også prøve den her skønne gulerodssalat med sennepsfrø. En af mine meget populære salater!
Som nævnt ovenfor bruger jeg ofte sennepsfrø i maden. De smager utroligt godt til alverdens grøntsager. Selv bruger jeg dem ofte til:
Fælles er, at sennepsfrøene giver en dejlig nøddeagtig smag. Hvis du har lyst, så har du mulighed for at købe dem her på siden lige her.
De første sommerspidskål er skønne. De er lysegrønne i forhold til de lidt blegere versioner, som man får på andre tider af året. Her et foto af opskriften, hvor jeg har brugt sommerspidskål. Her emmer det af sommerstemning både i og uden for skålen.