Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Lun spidskålssalat med brune sennepsfrø

Lun spidskålssalat med brune sennepsfrø

Lun spidskålssalat, der fortsat har bid (sprødhed), krydret med ristet sorte sennepsfrø... Så god og så nem en salat.

De brune sennepsfrø (sorte kan også bruges) smager IKKE af sennep. De har derimod en dejlig nøddeagtig smag. Jeg bruger dem i rigtig mange retter og generelt smager de bare super godt til grøntsager. Du skal dog lige riste dem før brug.

Nem salat med spidskål til hverdag

Det der tager længst tid i den her opskrift, er at snitte kålen. En dejlig hverdagssalat lavet på få minutter.

Jeg er (næsten) sikker på, at lun spidskålssalat bliver en af de salater, som du kommer til at lave igen og igen.

Prøv også: Køber du sennepsfrø, så må du endelig også prøve den her skønne gulerodssalat med sennepsfrø. En af mine meget populære salater!

Hvis du er interesseret i skålen…

Salaten er her serveret i en dyb tallerken fra BadAss. En tallerken som jeg meget oftere bruger til at servere salat og andet tilbehør i, end at bruge den som tallerken. Et tip til dig, hvis du kan lide den.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Lun spidskålssalat med brune sennepsfrø

(4 personer)
1 stk spidskål (stort), grønt
2 spsk sennepsfrø, hele - brune (eller sorte)
1 stk citron, saften heraf
4 spsk rapsolie eller olivenolie
1/2 tsk salt
Peber, sort - friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Snit spidskålen fint
  2. Varm olien i en rummelig pande
  3. Tilsæt sennepsfrøene og hold dem i bevægelse. Når de begynder at poppe, er de klar.
  4. Tilsæt spidkålen, salt og peber. Vend spidskålen i et minuts tid. Den skal fortsat have bid. Giv den hellere for lidt end for meget.
  5. Vend spidskålen over på et serveringsfad.
  6. Pres saften fra 1/2 citronsaft over.
  7. Skær den anden halvdel citron i både og server dem på siden.
  8. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Smag salaten til med citron og salt.

sennepsfrø der skal på den lune spidskålssalat

Dejligt krydderi til grøntsager

Som nævnt ovenfor bruger jeg ofte sennepsfrø i maden. De smager utroligt godt til alverdens grøntsager. Selv bruger jeg dem ofte til:

  • Gulerodssalat
  • Asparges, råstegt i olie med sennepsfrø
  • Blomkål, råstegt i olie med sennepsfrø
  • Bønner, der er let kogt og dernæst sauteret med olie og sennepsfrø

Fælles er, at sennepsfrøene giver en dejlig nøddeagtig smag. Hvis du har lyst, så har du mulighed for at købe dem her på siden lige her.

Watch on YouTube

Sommerspidskål i salater

De første sommerspidskål er skønne. De er lysegrønne i forhold til de lidt blegere versioner, som man får på andre tider af året. Her et foto af opskriften, hvor jeg har brugt sommerspidskål. Den er noget grønne end fotoet længere oppe. Her emmer det af sommerstemning både i og uden for skålen.

Hvis du er interesseret i salatskålen på fotoet…

Salatskålen, spidskålssalaten er serveret i her, er en jeg har på min shop. Hvis du er interesseret, kan du finde lige her. Den får i tre farver. Farven her på fotoet er den, der hedder rust. Farven i rust varierer fra skål til skål. Fra helt rustfarvet til brune nuancer og alt derimellem. Sommetider, som du kan se på den her salatskål, er der også nuancer af sort. Alle farvevarianter, synes jeg, er smukke på hver deres måde.

lun spidskålssalat med brune sennepsfrø og citronsaft i rustbrun salatskål sammen med to salatbåde

Her ses det at spidskålen er mere grøn i farven

 

 

 

 

lun spidskålssalat med brune sennepsfrø og citronsaft i rustbrun salatskål sammen med to salatbåde sat på et bord udenfor i baggrunden fornemmes himmel og natur

En dejlig sommerspise på en sommerdag

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram