20 på lager
Falafler - de skønne små vegetardunser, der stammer fra det Mellemøstlige køkken. Er du, som jeg, vild med dem? Men knapt så vild med tanken om at lave dem, fordi du synes at det er lidt besværligt at lave dem? Så læs videre her. For jeg har altid sværget til selv at blande krydderimixet til mine falafler.
Det gider jeg ikke længere. For jeg har fundet det her falafel krydderi - klar til brug. Det er straks blevet lidt nemmere at lave falafler. Særligt, når du læser mit tip længere nede på siden. Men tilbage til falafel krydderi blandingen.
Jeg prøvede den her færdige blanding. Men det er ikke en hvilken som helst blanding. For det er Mandala Organic, der bag krydderiet og det ved jeg, hvad betyder. Det betyder friskkværnet økologisk krydderiblanding af de bedste råvarer. Uden tilsætningsstoffer. Og det betyder masser at smagstest, før falafel krydderiblandingen var perfekt. Og det er den nu. I hvert fald ifølge mine smagsløg.
Den smager drøngodt og lukker du øjnene og skruer op for varmen…så kan du sagtens forestille dig, at du sidder med en tallerken falafler med tilbehør på en cafe i Mellemøsten.
Kikærteboller? Tænker du måske? For det gjorde jeg, da jeg stødte på ordet første gang. Men det er efter sigende, det vi kalder falafler, os i Danmark. Uanset navnet, er det en skøn spise.
Til 400 gram tørrede kikærter, bruger jeg 2 spsk. falafel krydderiblanding.
Jeg havde lovet dig et tip. Det kommer her. Og nu kommer der endnu et nyt ord. 'Falafelvaffel'! For jeg laver faktisk ikke kikærteboller mere. Jeg synes, at det er meget nemmere at bruge et vaffeljern. Jeg fordeler lidt af falafelfarsen et vaffeljern og 5 minutter senere har jeg perfekte falafelvafler.
Inden længe laver jeg en præcis opskrift på falafler. En opskrift hvor jeg bruger, præcis det her falafel krydderi. Jeg skal nok lægge et link til opskriften op snarest.
Krydderiblandingen er klar til brug. Men jeg synes, at falaflerne bliver endnu bedre, hvis du tilføjer tahini, hvidøg og frisk persille.
Med andre ord får du brug for:
Selv serverer jeg typisk falafler med en hel enkel salat. En salat af tomater, agurk, peberfrugter og rødløg. Alt skåret i tern. Dertil en græsk yoghurt eller cremefraiche, rørt op med lidt presset hvidløg, salt og friskkværnet sort peber. Easy Peasy dejligt måltid.
Her kan du se en oversigt over alle krydderier, jeg har i shoppen.