Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.

Saladini gaffel - spisegaffel

400 DKK
  • Fri fragt fra 499 kr.
  • Hurtig levering.
  • Trustpilot , 5 ud af 5⭐️

10 på lager

Produktinformation Saladini gaffel – spisegaffel

  • Brand: Saladini Cutlery
  • Håndlavet i Italien
  • Total længde: 22 cm
  • Materiale blad: Svensk rustfrit stål.
  • Materiale håndtag: Oliventræ
  • Gaflen/gaflerne kan varierer fra produktfotoet, da alle knive er håndlavet, unikke og forarbejdet i naturmaterialer.
  • Tåler ikke opvaskemaskine

Gaffel, smukt udført spisegaffel med skaft i oliventræ

Den unikke gaffel er håndlavet i Italien.

Gaflen er udført i mat stål. Gaflens håndtag er lavet i smukt slebet oliventræ fra Toscana. Håndtaget, der er lavet i et stykke, ligger meget behageligt i hånden. Det føles blødt og lækkert.

Da gaflerne er håndlavet i naturmaterialer, kan de variere ift. produktbilledet. Alle gaflerne er unikke. Oliventræets nuancer og åretegning, vil være forskellig fra gaffel til gaffel. Netop det, gør de her gafler så smukke.

Saladini 'Danish fork' - dansk gaffel

Gaflen er designet og lavet til det danske marked af den italienske knivfabrikant, Leonardo Saladini. Manden der står bag det smukke cutlery brand: Saladini Cutlery.

Saladini gafler, der passer til det øvrige bestik fra Saladini

Dæk bordet smukt, med bestik fra Saladini, som du kan se her.

Saladini - smukt håndlavet bestik fra Italien.

I byen Scarperia i Toscana, håndlaver de dygtige knivmagere smukke knive og cutlery.  Alle produkterne er håndlavet i naturmaterialer og ikke to er ens. Hvert produkt har sin sjæl.

Navnet på familien der står bag, er Saladini. I 1984 kom Leonardo Saladini i lære som knivfabrikant hos sin onkel, Marcello Azzini. I 1997 startede Leonardo sit eget værksted op og sådan startede historien Saladini cutlery.

Hvordan vedligeholder du gaflen?

Gaflen skal vaskes i hånden. Det er nemt og fristende at putte gaflen i bestikkurven på opvaskemaskinen - men den tåler det ikke.

For at bevare skaftet smukt, så kan du gnide det med lidt olivenolie en gang imellem.

Hvilke typer Saladini gafler findes der?

Saladini har to typer gafler

  • Spisegaffel
  • Dessertgaffel

Her på siden, kan du kun købe spisegaflen, men hvis du er interesseret I at købe dessertgaflen, så skriv til mig. Så får jeg den hjem til dig.

Jeg fører kun Saladini produkterne med skaft i oliventræ. De kan dog også få i andre træsorter fra den lyse træsort buksbom til den mørke wengé. Derudover findes de i bøffelhorn og oksehorn. Skriv til mig, hvis du er interesseret i Saladini produkter, som jeg ikke har her på siden: info@salatboden.dk

 

Vidste du det om gaflen?

  • Oprindeligt var gaflen et stort redskab, som man kun brugte til at tage kød og grøntsager op af en gryde med.
  • De første gafler kom til Europa fra Mellemøsten. Italienerne var de første til at tage redskabet til sig. I det 11. århundrede blev gafler populære blandt den italienske adel. I løbet af de næste 500 år slog gaflen igennem i resten af Europa.
  • I 1004 skulle den byzantinske prinsesse Maria Argyropoulina giftes med den venezianske Giovanni Orseolo. Hun vakte harme ved at bruge en gaffel, taget med fra sit hjemland. Hun stak gaflen i et stykke mad, udskåret at sine eunukker, og førte det til munden. Et stykke ad gangen. Normalt brugte man en spids kniv til at skære maden med og dernæst enten tage fingrene i brug eller stange den med kniven.
  • Det tog 600-700 år for gaflen, at slå igennem i Europa. Folk syntes, at gafler var både pinlige og unødvendige at bruge. Anstændige mennesker spiste med fingrene!
  • År 1621 kom gaflen til Danmark

Italiensk spisegaffel

Tanken om at spise med en Saladini spisegaffel, der er italiensk produceret, er interessant, når man kender gaflens historie. Men hvorfor var det lige i Italien, at gaflen blev populær først? Svaret er pasta! Som bekendt er Italien pastaen land. Allerede i 1150 producerede folk på Sicilien de lange strenge lavet af æg og mel.

Så netop pasta, var årsagen til gaflens gennembrud i Italien. Inden gaflen benyttede italienerne en træpind til at sno spaghettien op på, for så at føre den til munden. Det blev dog hurtigt opdaget, at gaflen var genial til at spise pasta. Da italienerne først havde vænnet sig til at spise pasta med en gaffel, fandt man hurtigt ud af, at den også var anvendelig til andre retter.

I resten af Europa var vi meget længere tid om, at tage gaflen til os. I Danmark f.eks. skulle vi nå helt til år 1621 før den kom hertil.

Saladini produkter - online

Her kan du se en oversigt over alle Saladini Produkter

Saladini gaffel - spisegaffel
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram