5 på lager
Den unikke gaffel er håndlavet i Italien.
Gaflen er udført i mat stål. Gaflens håndtag er lavet i smukt slebet oliventræ fra Toscana. Håndtaget, der er lavet i et stykke, ligger meget behageligt i hånden. Det føles blødt og lækkert.
Da gaflerne er håndlavet i naturmaterialer, kan de variere ift. produktbilledet. Alle gaflerne er unikke. Oliventræets nuancer og åretegning, vil være forskellig fra gaffel til gaffel. Netop det, gør de her gafler så smukke.
Gaflen er designet og lavet til det danske marked af den italienske knivfabrikant, Leonardo Saladini. Manden der står bag det smukke cutlery brand: Saladini Cutlery.
Dæk bordet smukt, med bestik fra Saladini, som du kan se her.
I byen Scarperia i Toscana, håndlaver de dygtige knivmagere smukke knive og cutlery. Alle produkterne er håndlavet i naturmaterialer og ikke to er ens. Hvert produkt har sin sjæl.
Navnet på familien der står bag, er Saladini. I 1984 kom Leonardo Saladini i lære som knivfabrikant hos sin onkel, Marcello Azzini. I 1997 startede Leonardo sit eget værksted op og sådan startede historien Saladini cutlery.
Gaflen skal vaskes i hånden. Det er nemt og fristende at putte gaflen i bestikkurven på opvaskemaskinen - men den tåler det ikke.
For at bevare skaftet smukt, så kan du gnide det med lidt olivenolie en gang imellem.
Hvilke typer Saladini gafler findes der?
Her på siden, kan du kun købe spisegaflen, men hvis du er interesseret I at købe dessertgaflen, så skriv til mig. Så får jeg den hjem til dig.
Jeg fører kun Saladini produkterne med skaft i oliventræ. De kan dog også få i andre træsorter fra den lyse træsort buksbom til den mørke wengé. Derudover findes de i bøffelhorn og oksehorn. Skriv til mig, hvis du er interesseret i Saladini produkter, som jeg ikke har her på siden: info@salatboden.dk
Tanken om at spise med en Saladini spisegaffel, der er italiensk produceret, er interessant, når man kender gaflens historie. Men hvorfor var det lige i Italien, at gaflen blev populær først? Svaret er pasta! Som bekendt er Italien pastaen land. Allerede i 1150 producerede folk på Sicilien de lange strenge lavet af æg og mel.
Så netop pasta, var årsagen til gaflens gennembrud i Italien. Inden gaflen benyttede italienerne en træpind til at sno spaghettien op på, for så at føre den til munden. Det blev dog hurtigt opdaget, at gaflen var genial til at spise pasta. Da italienerne først havde vænnet sig til at spise pasta med en gaffel, fandt man hurtigt ud af, at den også var anvendelig til andre retter.
I resten af Europa var vi meget længere tid om, at tage gaflen til os. I Danmark f.eks. skulle vi nå helt til år 1621 før den kom hertil.
Her kan du se en oversigt over alle Saladini Produkter