1 på lager
En god brødkniv er uundværlig i et køkken. Den her kortere model, der er specielt designet brødkniv til det danske morgenbord. Det danske morgenbord, med brødkurv og morgenboller.
En brødkniv, som er kortere end normalt og derfor kan hvile i en klassisk dansk brødkurv uden at vælte ud.
Den super handy at bruge.
Ønsker du en længere brødkniv, så se her
Håndtaget er lavet af fint slebet oliventræ fra Toscana. Det er lavet i et stykke og og føles blødt og lækkert. Kniven ligger meget behageligt i hånden.
Bladet er lavet af rustfrit stål, af højeste kvalitet - hovedsaligt fra Sverige.
Kniven har en god tyngde og glider igennem alt slags brød. Du kan nemt skære fine skiver også selvom der er tale om nybagt brød.
Brødkniven har et savtakket blad. Det gør det muligt at skære i brød, uden at komme til at trykke det fladt, som en almindelig kokkekniv med lige blad ville gøre.
Netop fordi bladet er savtakket, er brødkniven også god til f.eks.:
Brødkniven findes i to versioner/størrelser i webshoppen:
Den korte version af brødkniven, blev faktisk lavet på opfordring fra importøren af Saladini knive i Danmark. Han (eller snarere hans mor) bemærkede, at mange danskere brugte brødkniven lagt i brødkurven.
Selv bruger jeg stort set aldrig i brødkurv. Jeg bruger derfor den længere standard brødkniv i mit køkken. Du kender selv bedst dine behov, så det vil jeg lade være op til dig
For at bevare skaftet i oliventræ smukt, så gnid det med lidt olivenolie en gang imellem.
Kniven tåler ikke vask i opvaskemaskinen og bør vaskes i hånden.
Historien bag Saladini cutlery køkkenknive
I byen Scarperia i Toscana, håndlaver de dygtige knivmagere smukke knive. Alle knivene er håndlavet i naturmaterialer og ikke to er ens. Hver kniv har sin sjæl.
Navnet på knivene, og familien bag, er Saladini.
I 1984 kom Leonardo Saladini i lære som knivfabrikant hos sin onkel, Marcello Azzini. I 1997 startede Leonardo sit eget værksted op og sådan startede historien Saladini cutlery.
Her kan du se en oversigt over alle Saladini Produkter