Stenbiderrogn! Når den er i sæson, er det min absolut favoritspise.
Ikke alene er 'nordens kaviar' smuk at se på, men den smager også himmelsk. For mit vedkommende er den her klassiker: Stenbiderrogn serveret med avocado, rødløg og créme fraiche, blandt nogle af de bedste forretter, som jeg kan få.
For at matche den smukke rogn, gør jeg ekstra ud af avocadoen. Jeg synes forretten bliver endnu mere indbydende, når avocadoen er skåret ud i ringe. Hvis du kigger under opskriften, så kan du se fremgangsmåden, hvis du også skulle få lyst til at servere stenbiderrogn på avocadoringe.
Prøv også: Inspiration til andre forretter
Find avocadoer der er perfekt modne. De skal lige akkurat være modne, uden at være for bløde. Halver avocadoen på tværs. Hak en skarp kniv (pas på fingrene!!) ind i stenen og lirk den forsigtigt løs. Med en spiseske løsnes kødet forsigtigt fra skallen. Skær dernæst avocadoen i skiver/ringe.
Efter avocadokødet er løsnet fra skallen, skæres avocadoen i fine ringe. Så dekorativt.