Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Edamame 'spread' med ristede sesamfrø & chiliflager

Edamame 'spread' med ristede sesamfrø & chiliflager

'Spread' lavet på edamamebønner fungerer super som grønt pålæg, forret til gæster eller som en ret til tapasbordet. Den får smilet frem hos de fleste

Edamamebønner serveres oftest i bælg, hvor de har fået et opkog, flagesalt og citronsaft. De smager dejligt på den vis, men her kommer et alternativ til, hvad du kan bruge de skønne edamamebønner til.

Prøv den her edamame spread på et stykke ristet brød, toppet med ristede sesamfrø og lidt chiliflager og vupsi – så har du en ret til tapasbordet, en velkomsthapser til dine gæster eller en forret til dine middagsgæster.

Den tager INGEN tid at lave og smager bare skønt!

Den her edamame spread kan også sagtens bruges som grønt pålæg.

Hvis al den her snak om edamamebønner har givet dig lyst til andre opskrifter, hvor de indgår, så kig her: Edamame- tomatsalat med smuldret feta eller Bælgfrugtsalat

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – edamamebønner som tapenade,
Edamame 'spread' med ristede sesamfrø & chiliflager

(4 personer)
150 g edamamebønner (frosne uden bælg)
3 spsk saft fra citron
Olivenolie
3/4 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet (hvis du ikke bruge chiliflakes)
chiliflakes - til at toppe med
sesamfrø, gule - til at toppe med
mynteblade - til at toppe med.
fata, smuldret - eventuelt

Smuldr lidt feta på toppen - så bliver den ekstra god

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog lidt usaltet vand op i en gryde. Når vandet koger, så tilsættes de frosne edamamebønner. Kog dem et minuts tid og overhæld dem dernæst med koldt vand. Si vandet fra og sæt dem til side.
  2. Kom alle ingredienserne i en morter og stød dem til en (grov) homogen masse. Du kan også komme ingredienserne i en blender og køre dem til en passende konsistens. Juster konsistensen med olivenolie.
  3. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er svagt gyldne.
  5. Server edamamespread/tapenaden på tynde skiver ristet brød, toppet med ristede sesamfrø, et lille drys chiliflager og lidt mynteblade.
  6. God fornøjelse!

Edamame 'spread' med ristede sesamfrø & chiliflager
Fordel edamametapenaden på et stykke ristet godt brød og du har en lille velkomsthapser til dine gæster, en forret, eller en ret til tapasbordet

Vidste du at...

På Salatbodens YouTube-kanal, finder du en masse film, med fremgangsmåden på mange af mine opskrifter.

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram