Jeg elsker italiensk mad og lige den her siciliansk inspireret salat, laver jeg igen og igen. Du får en oplevelse af både Caprese og Caponata, når du spiser den. Grillet aubergine og tomat, frisk tomat, ristede pinjekerner, mozzarella og masser af basilikum. Hvis der findes en italiensk himmel, så er det den du kommer i, når du spiser den her salat. Du MÅ prøve den!
Og skulle det usandsynlige ske, at du får en rest til overs, så smager den, om muligt, endnu bedre dagen efter.
Hvis den her opskrift er noget for dig, så MÅ du også prøve den her sicilianske lune salat med ovnbagt aubergine, squash, rødløg & tomater. Smager himmelsk!
Dressing
Det er vigtigt, at du giver auberginerne lang tid nok i ovnen. Det er en skidt oplevelse at få serveret aubergine, der har fået for lidt. De skal være helt møre og og skærefladen gylden, som det ses her på fotoet.
Aubergineskiverme skal være helt møre og skærefladen gylden.
Jeg brugte ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner. Det fungere også 😊 Vild dejlig salat 👍
Hej Jane.
Det glæder mig at høre, at du er glad for salaten. Den er også en af mine favoritter. Hvor er det godt at høre, at du har eksperimenteret og byttet pinjekernerne ud med solsikkekerner. Det er netop det, som jeg håber på, med mine opskrifter. At de kan give startskuddet til en ide, som hver især kan bygge videre på - lige som du har gjort det her. Jeg har ikke selv prøvet med solsikkekerner, men det smager uden tvivl dejligt. Tak for din besked.
Kh Dominique
Kan man lave auberginerne og tomaterne dagen før salaten skal serveres?
Hej Tanja.
Godt du spørger! - og mit svar vil jeg sørge for at skrive ind i opskriften, så andre får glæde af det. Det kan du SAGTENS! Blot sæt dem i køleskab, når du har tilberedt dem. Faktisk kan det ovenikøbet være en fordel. For så trækker de smag natten over. Sørg dog for at tage dem ud i så god tid, at de når at få rumtemperatur, før de puttes i salaten. Rigtig god fornøjelse!
KH Dominique
Tak for dine dejlige opskrifter - denne skal helt sikkert også prøves. Hvad kunne man servere den til?
Hej Tina.
Det glæder mig at høre. Det er helt klart også en af mine (mange) favoritsalater.
Hmmm - er du til kød? I så tilfælde vil den være super lækker til et stykke lammekød stegt med rosmarin og hvidløg. Og så server kødet med en citronbåd på siden, så du kan presse frisk citronsaft over kødet, inden du spiser. Eller hvad med at stege en kyllingefilet svøbt i parmaskinke? Et stykke fisk vil også være dejligt. Og fælles for alle forslag, måske de skivede sprøde kartofler, som jeg har her på på siden?
Jeg håber, at du kan bruge et af forslagene.
God fornøjelse.
DBH Dominique