Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Siciliansk inspireret salat

Siciliansk inspireret salat

Hvis der findes en italiensk himmel, så er det den du kommer i, når du spiser den her siciliansk inspireret salat.

Jeg elsker italiensk mad og lige den her siciliansk inspireret salat, laver jeg igen og igen. Du får en oplevelse af både Caprese og Caponata, når du spiser den. Grillet aubergine og tomat, frisk tomat, ristede pinjekerner, mozzarella og masser af basilikum. Hvis der findes en italiensk himmel, så er det den du kommer i, når du spiser den her salat. Du MÅ prøve den!

Og skulle det usandsynlige ske, at du får en rest til overs, så smager den, om muligt, endnu bedre dagen efter.

Hvis den her opskrift er noget for dig, så MÅ du også prøve den her  sicilianske lune salat med ovnbagt aubergine, squash, rødløg & tomater. Smager himmelsk!

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – Siciliansk inspireret salat,
Siciliansk inspireret salat

(4 personer)
3 auberginer, mellemstore
20 stk tomater (størrelse som golfkugel) (20 stk = ca. 800 gram)
1 stk rødløg
20 stk oliven m/sten, sorte
150 g mozzarella kugler
1 bdt basilikum, frisk
30 g pinjekerner
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Dressing

 
 

Ingredienser,
Siciliansk inspireret salat

(4 personer)
5 spsk olivenolie
2 spsk balsamico eddike, hvid
1 fed hvidløg, presset
1 tsk salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Halver 500 g (ca. 12 tomater) og fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend den overskårne side opad.
  2. Drisl med olivenolie og krydr med salt og peber.
  3. Bag ved 125 grader ca. 3-4 timer - hvis du ikke har tiden så se tip nedenfor.
  4. Skær auberginerne i 1,5 cm skiver og fordel dem på bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Pensl aubergineskiverne med olivenolie og krydr med salt.
  6. Bag dem ved 200 grader i 45 min eller til de er let gyldne og gennembagt (bag dem hellere for meget end for lidt).
  7. Rist pinjerkernerne let gyldne på en tør pande.
  8. Udsten olivenerne og halver dem.
  9. Skær 300 g tomater i kvarte (8 tomater).
  10. Skær rødløg i tynde halve ringe.
  11. Skær basilikum i strimler (hold hele blade tilbage til at toppe med)
  12. Put alle ingredienser (gem lidt pinjekerner til topping) i en salatskål og hæld dressingen over. Vend salaten forsigtigt igennem.
  13. Top med pinjekerner og lidt basilikumblade. Server.
  14. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Aubergine og tomat kan sagtens bages dagen i forvejen og sættes på køl indtil de skal bruges. Sørg dog for at tage dem ud af køleskabet, så de når at få rumtemperatur inden de puttes i salaten.
  • Oliven:
    Du kan naturligvis sagtens købe og bruge udstenet oliven. Dem med sten har bare så meget mere smag og de få minutter, som man skal bruge på at udstene dem, er hvert et minut værd. Hvis ikke du har en olivenudstener, så er den god at have i køkkenskuffen. Jeg bruger min ofte.

    Ovnbagte tomater:
    Hvis tomaterne ikke har meget smag, så giv den et LILLE drys sukker.
    Du kan eventuelt forkorte bagetiden, hvis du skærer tomaterne i kvarte, bruger varmluft eller skruer op for ovntemperaturen. Men har du tiden, så synes jeg tomater liiiige bliver en tand bedre, ved nænsom tørring.
  • Tilsæt en håndfuld kapers, og salaten vil få lidt mere kant

Aubegineskiverne i salaten

Det er vigtigt, at du giver auberginerne lang tid nok i ovnen. Det er en skidt oplevelse at få serveret aubergine, der har fået for lidt. De skal være helt møre og og skærefladen gylden, som det ses her på fotoet.

Aubergine til siciliansk inspireret salat

Aubergineskiverme skal være helt møre og skærefladen gylden.

Watch on YouTube

8 kommentarer

  1. Jane Lehmann Larsen siger:

    Jeg brugte ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner. Det fungere også 😊 Vild dejlig salat 👍

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Jane.
      Det glæder mig at høre, at du er glad for salaten. Den er også en af mine favoritter. Hvor er det godt at høre, at du har eksperimenteret og byttet pinjekernerne ud med solsikkekerner. Det er netop det, som jeg håber på, med mine opskrifter. At de kan give startskuddet til en ide, som hver især kan bygge videre på - lige som du har gjort det her. Jeg har ikke selv prøvet med solsikkekerner, men det smager uden tvivl dejligt. Tak for din besked.
      Kh Dominique

      Svar
  2. Tanja Thorslund Sandager siger:

    Kan man lave auberginerne og tomaterne dagen før salaten skal serveres?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Tanja.
      Godt du spørger! - og mit svar vil jeg sørge for at skrive ind i opskriften, så andre får glæde af det. Det kan du SAGTENS! Blot sæt dem i køleskab, når du har tilberedt dem. Faktisk kan det ovenikøbet være en fordel. For så trækker de smag natten over. Sørg dog for at tage dem ud i så god tid, at de når at få rumtemperatur, før de puttes i salaten. Rigtig god fornøjelse!
      KH Dominique

      Svar
  3. Tina siger:

    Tak for dine dejlige opskrifter - denne skal helt sikkert også prøves. Hvad kunne man servere den til?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Tina.
      Det glæder mig at høre. Det er helt klart også en af mine (mange) favoritsalater.
      Hmmm - er du til kød? I så tilfælde vil den være super lækker til et stykke lammekød stegt med rosmarin og hvidløg. Og så server kødet med en citronbåd på siden, så du kan presse frisk citronsaft over kødet, inden du spiser. Eller hvad med at stege en kyllingefilet svøbt i parmaskinke? Et stykke fisk vil også være dejligt. Og fælles for alle forslag, måske de skivede sprøde kartofler, som jeg har her på på siden?

      Jeg håber, at du kan bruge et af forslagene.
      God fornøjelse.

      DBH Dominique

      Svar
  4. Mia siger:

    Kan man bruge salaten som forret, anrettet på tallerkener?
    Hvis ja, er ser så nok til flere portioner end de 4 i din opskrift?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Mia.
      Det synes jeg sagtens, at du kan. Det gør jeg selv engang imellem. Server eventuelt en stykke lækkert stykke stenbagt brød/flute til. Der er rigeligt til 4 personer. Får du lidt til overs, så har du en dejlig frokostsalat til dig selv dagen efter 😊 Hvis du laver 'salaten/foretten' dagen før - for det kan du sagtens - så sørg for at den har stuetemperatur, når du serverer den. Så har den meget mere smag. God fornøjelse!
      De bedste hilsner, Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram