Makrelmousse er en skøn lille ret. Den fungerer fint både som en forret eller som et kold ret på det store frokostbord. Den vækker altid begejstring, når jeg serverer den for familien eller for gæster.
Hvad enten du skal bruge opskriften som en forret, eller en ret til frokostbordet så gælder det, at makrelopskriften er super nem at lave. Bedst af alt, kan den sagtens laves dagen i forvejen. Toppingen, skal du dog først putte på, lige før du serverer retten.
Jeg har valgt at portionsanrette moussen. Opskriften her passer til 4 personer. Både hvis det er en portionsanrettet forret (delt i 4) eller til frokostbordet. Moussen er også være fin til et tapasbord. Så serverer jeg den i endnu mindre skåle, svarende til 2 spsk mousse / person. Det er meget delikat.
Prøv også: Frisk forret med røget laks
Hvis du er interesseret, så har jeg de små firkantede serveringsfade, samt små skåle i min webshop.
Ved du ikke, hvordan man piller en makrel? Se anvisningen længst nede på siden.
Faktisk var det i forbindelse med en påskefrokost, at jeg fandt på den her opskrift. Der var det en stående hapser, folk fik. En lille glas med makrelmousse med topping og en teske. Herlig måde at starte en påskefrokost.
Her har jeg valgt at toppe med radiser, rugbrød og purløg. Ting som rygeostcreme, æggeblomme, agurk og perrod smager også dejligt til røget makrel.
Hej Dominque. kan man bruge noget andet end smør, det lyder for fedt for mig?
Hej Karin.
Smørret giver dels en god smag, dels er det den, der gør moussen lidt mere 'fast', når den er færdig og bliver sat på køl. Hvis du foretrækker det, så lav moussen uden smør og juster med creme fraiche. Den vil fortsat være skøn, omend lidt 'løsere' i konsistensen. En mulighed er også, at du halverer mængden af smør. Det gør jeg selv sommetider. Jeg håber, at det bliver en succes.
Bh Dominique