Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Makrelmousse - Makrelrilette af røget makrel

Makrelmousse - Makrelrilette af røget makrel

Makrelmousse er en skøn lille ret

Makrelmousse er en skøn lille ret. Den fungerer fint både som en forret eller som et kold ret på det store frokostbord. Den vækker altid begejstring, når jeg serverer den for familien eller for gæster.

Makrelmousse - en nem forret

Hvad enten du skal bruge opskriften som en forret, eller en ret til frokostbordet så gælder det, at makrelopskriften er super nem at lave. Bedst af alt, kan den sagtens laves dagen i forvejen. Toppingen, skal du dog først putte på, lige før du serverer retten.

Portionsanrettet makrelmousse

Jeg har valgt at portionsanrette moussen. Opskriften her passer til 4 personer. Både hvis det er en portionsanrettet forret (delt i 4) eller til frokostbordet. Moussen er også være fin til et tapasbord. Så serverer jeg den i endnu mindre skåle, svarende til 2 spsk mousse / person. Det er meget delikat.

Prøv også: Frisk forret med røget laks

Shop the look

Hvis du er interesseret, så har jeg de små firkantede serveringsfade, samt små skåle i min webshop.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Makrelmousse - Makrelrilette af røget makrel

(4 personer)
1 stk makrel, røget - min vejede 250 gram. Pillet: 220 gram rent kød fra makrel.
50 g smør, blødt
1/2 dl creme Fraiche 18 %
1 tsk Saft fra citron
Salt & friskkværnet sort peber
2 skiver rugbrød
Olivenolie, til at drypper over rugbrød
4 stk radiser
Purløg, til topping

Ved du ikke, hvordan man piller en makrel? Se anvisningen længst nede på siden.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Til rugbrødscrumble: Beklæd en bageplade med bagepapir. Smuldr rugbrødsskiverne med fingrene og fordel dem på bagepladen. Dryp lidt olivenolie over. Vend rugbrødscrumble med olien og flad det ud i et lag. Bag den ved 200 grader i ca. 15 minutter. Jeg brugte IKKE varmluft. Vend blandingen hvert 5 minut. Husk at holde øje. Sæt blandingen til afkøling. Rugbrødet sprøder op, når det køler af.
  2. Pil makrellen - se evt. anvisning længere nede på siden.
  3. Læg kødet i en skål og løsn det/mos det med en gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Bland alle dele til en homogen masse. Jeg bruger en elpisker på hastighed 1, men du kan også bruge en gaffel. Smag moussen til.
  4. Hvis du skal portionsanrette makrelmoussen, så fyld moussen i de skåle eller små glas, som du vil servere den i. Pres den lidt til. Overdæk den og sæt den på køl. Den skal helst stå på køl et par timer, før den bliver serveret.
  5. Punkt 6 - 7 lige inden retten serveres.
  6. Snit radiserne i små stave eller tern.
  7. Hak lidt puløg.
  8. Server makrelmoussen toppet med sprød rugbrødscrumble, radiser og puløg.

Tip til opskriften:

  • Du kan sagtens lave både makrelmoussen og rugbrødscrumble dagen før, du skal bruge dem. Makrelmoussen skal stå på køl. Rugbrødscrumble kan du opbevare i en lille kagedåse eller lignende.
makrelmousse sproed rugbroedscrumble portionsanrettet skal serveres på badass keramik

Vi var kun to til frokost, hvor jeg serverede makrelmoussen portionsanrettet på keramik fra BadAss (se min shop)

Forslag til servering, alt efter om det er en forret, til frokostbordet eller til tapasbordet

  • Du kan servere hele portionen i en skål, toppet med rugbrødscrumple, radiser og purløg. Rist nogle skiver rugbrød og skær dem diagonalt, så en skive rugbrød blive til to trekanter. Server dem på siden. Så kan folk, selv tage den portion de ønsker og tage et stykke brød til.
  • Server makrelopskriften portionsanrettet, som jeg har gjort her.
  • Skal makrelmoussen sættes på et tapasbord, så portionsanret nogle helt små portioner (svarende til 1-2 spsk). Måske har du nogle små skåle, der er velegnet til det? Eller nogle små drikkeglas eller Weck glas. Top hver lille portion, som ovenstående. Du kan også riste skiverne af rugbrød og skære dem i tynde stave. Stavene kan lægges på toppen af glasset eller den lille skål, du serverer moussen i. Det ser fint ud.

Opskrift til påskefrokost

Faktisk var det i forbindelse med en påskefrokost, at jeg fandt på den her opskrift. Der var det en stående hapser, folk fik. En lille glas med makrelmousse med topping og en teske. Herlig måde at starte en påskefrokost.

Tilbehør til røget makrel

Her har jeg valgt at toppe med radiser, rugbrød og purløg. Ting som rygeostcreme, æggeblomme, agurk og perrod smager også dejligt til røget makrel.

 

Watch on YouTube

Sådan piller du en røget makrel

  • Jeg plejer at lægge et stykke husholdningsfilm på skærebrættet, som jeg lægger fisken på. Så tager brættet ikke smag fra fisken.
  • Fjern evt. hovedet ved at skære det af.
  • Løft skindet af.
  • Løft forsigtigt kødet af. så midterben og helst også ribben bliver siddende. Vend kødet og fjern eventuelle ben, der sidder på kødet.
  • Vend fisken og gentag ovenstående.
  • Når du moser fisken efterfølgende, så hold øje med om der er ben, som du har overset og pil dem fra.

2 kommentarer

  1. Karin siger:

    Hej Dominque. kan man bruge noget andet end smør, det lyder for fedt for mig?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Karin.
      Smørret giver dels en god smag, dels er det den, der gør moussen lidt mere 'fast', når den er færdig og bliver sat på køl. Hvis du foretrækker det, så lav moussen uden smør og juster med creme fraiche. Den vil fortsat være skøn, omend lidt 'løsere' i konsistensen. En mulighed er også, at du halverer mængden af smør. Det gør jeg selv sommetider. Jeg håber, at det bliver en succes.
      Bh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - lille firkantet fad

Makrelmoussen er serveret i små skåle fra min shop. Skålene er sat små firkantede serveringsfade, ligeledes fra min shop.

BadAss Ceramics er brandet bag de rustikke og cool keramikprodukter.

Shea, hedder de firkantede små fade, der findes i flere størrelse. Det er den mindste størrelse jeg har brugt. Mål: 8 - 16 cm. Under den, har jeg sat endnu en Shea fad. Det næststørste som måler: 14 x 40 cm. Du kan se både den lille skål og Shea fad herunder.

BadAss firkantet serveringsfad - <br>SHEA

BadAss firkantet serveringsfad -
SHEA

Fra 239 DKK
3 Farver, 5 Størrelser
BadAss Lille skål - <br>FLOW Side Plate S

BadAss Lille skål -
FLOW Side Plate S

139 DKK
6 Farver
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini teske

Saladini teske

400 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram