Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Forret med røget laks, frisk, indbydende og nem

Forret med røget laks, frisk, indbydende og nem

Herlig forret med røget laks, lynmarineret fennikel, cremet citrondressing & sprød rugbrødscrumble

Forretten er super nem at lave. Den er frisk, ser indbydende ud og er perfekt som forret til gæster.

Det er en herlig kombination af den fede laks, den syrlige fennikel, den sprøde rugbrødscrumble og den cremede citrondressing, der samler det hele.

Næste gang du skal have gæster, eller bare skal forkæle dig selv, så må du prøve den her opskrift på forret med røget laks!

Prøv også: Er det sæson for stenbiderrogn, så må du prøve stenbiderrogn serveret på avocadoringe

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Forret med røget laks, frisk, indbydende og nem

(4 personer)
400 g laks, røget, i skiver
1 stk fennikel, en stor (eller to små)
1/4 iceberg salat eller Frisée salat (hvis du kan lide den - den er bitter)
2 stk citroner, saftige (1/2 til creme fraiche blandingen og 1/2 til fenniklen. Nummer to citron skæres i 4 både og servers med forretten)
Fintrevet citronskal fra en citron (øko)
Dild, til topping
4 skiver rugbrød
1,5 dl creme fraiche 18% (eller % du foretrækker)
1/2 tsk sirup
Olivenolie (til rugbrødscrumble, fennikel og til at drisle over forretten til sidst)
salt og friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Smuldr rugbrød med fingrene henover en bageplade beklædt med bagepapir. Drisl med olivenolie (ca. 2 spsk. vil jeg tro) og krydr med salt. Vend blandingen igennem med fingrene og fordel 'crumble'blanding i et lag. Bag den i 15 ca. min ved. 200 grader (jeg brugte ikke varmluft). Vend blandingen hvert 5 minut. Og hold øje! Husk at rugbrødet sprøder op, når det køler af.
  2. Riv citronskallen helt fint fra en citron. Citronskallen og saften fra en halv citron, blandes med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  3. Skær fennikel i fine tynde skiver – brug eventuelt et mandolinjern. Bland fenniklen med saften fra 1/2 citron, 1 spsk olivenolie, sirup og salt (1/4 tsk)
  4. Snit iceberg salat i strimler
  5. Hvis du bruger et helt stykke røget laks, så skær nogle tynde skiver med en laksekniv. Og ellers køber du bare skivet røget laks, klar til brug.
  6. Bland lidt fennikel og iceberg salat og fordel det på de tallerkner, som du skal servere forretten på. Læg lidt lakseskiver på. Dernæst lidt fennikel og iceberg igen. Og endelig lidt laks igen.
  7. Fordel cremefraiche dressingen på toppen. Du kan evt. holde noget tilbage og servere til forretten. Så kan folk selv dosere.
  8. Krydr med friskkværnet sort peber.
  9. Top med rugbrødscrumble og lidt dildkviste.
  10. Drisl evt. med lidt olivenolie
  11. Læg en citronbåd på hver tallerken og server

Tip til opskriften:

  • Der skal bruges 2 citroner til opskriften. Den ene kan du bruge til den fintrevet skal. Herefter kan du halvere den og bruge saften fra den ene halvdel til fennikelblandingen og den anden halvdel til creme fraiche dressingen.
  • Hold øje med rugbrødscrumble/krymmel, når du har det i ovnen. Det skal gerne være sprødt, men på samme tid må der gerne være lidt liv i rugbrødet. Husk at det sprøder op, når rugbrødscrumble/krymmel køler af.
  • Skær fenniklen i meget tynde skiver - evt. på et mandolinjern. Det bliver mere delikate, sammen med laksen.
  • Husk at rive citronskallen på den hele citron, før du skal halvere og presse den. Er citronen ikke saftig, får du brug for mere end en halv citron.

Blomster opgraderer forretten med røget laks

Forretten ser super indbydende også uden blomster. Men vil du gøre lidt ekstra ud af det, så er det festligt med lidt spiselig blomsterpynt. Her har jeg brugt Forglemmigej, som jeg har i haven.

Forret med røget laks skal pyntes med Forglemmigej

Forglemmigej - spiselig blomst

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram