Den her lune olivensnack, der er serveret på en bund af yoghurt rørt op med en fluffy mild gedeost, smager forrygende.
Hakket grønne oliven, bredbladet persille, kapers og soltørrede tomater, bliver sauteret i olivenolien med citronskal, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er svært ikke at prøvesmage undervejs, men det plejer jo at være et godt tegn!
Den lune olivensnack serveres på en cremet bund af yoghurt rørt op med en mild fluffy gedeost, citronsaft, salt & friskkværnet sort peber.
Hvis du ikke bryder dig om gedeost, så kan du erstatte den med græsk yoghurt og tilføje et halvt fed hvidløg. Den kombination smager den lune olivenblanding også godt sammen med.
Hele herligheden toppes med ristet mandler og serveres med ristet foccaciabrød eller crostini til.
Retten her vil uden tvivl vække begejstring hos din familie, dine venner eller hvem du nu end beslutter at forkæle.
Opskriften passer perfekt som en ret til tapasbordet. Eller som en forret, man deles om. Det er oftest sådan jeg selv serverer den her herlige lune olivensnack. Den bliver fordelt på et fad, som på fotoet af opskriften. Hertil serverer jeg tynde skiver ristet foccaciobrød. Forretten bliver serveret midt på bordet med brød og teskeer. Så kan alle hver især 'skovle' olivenblandingen op på et stykke brød. Så godt!
I bunden af opslaget her, ser du en film, der viser fremgangsmåden
Her finder du en oversigt over alle opskrifter, der passer til tapasbordet
Måske bryder du dig ikke om gedeost? Men jeg vil alligevel lige sikre mig, om du nogensinde har smagt Président Rondelé Gedeost eller tilsvarende?
Den er ganske, ganske mild i smagen. Den har en kerne, næsten som friskost, og har en lækker 'fluffiness'.
Jeg kender efterhånden mange, der ikke bryder sig om gedeost generelt, som kan lide den her. Så giv den et forsøg.
Jeg har op til flere gange hørt min mand stå ude i køkkenet og lave mad og sige: 'Uhmmm - jeg kunne spise den her med teske, hvis det skulle være' - ha, ha. Men jeg forstår ham godt.
Opskriften på olivensnack kan bruges på flere måder:
Genvej til: Alle mine opskrifter
Ser utroligt lækkert ud! Må prøves snarest 🍀
Uhmmm den må snart prøves😋😋
Hej Lone 😊
Dejligt hvis du er blevet inspireret. God fornøjelse, når du laver den.
Mange hilsner, Dominique
Hej Eva 😊
Det glæder mig at høre. Rigtig god fornøjelse med opskriften.
Mange hilsner Dominique
Hej Dominique og tak for opskriften. Jeg lavede den straks jeg havde hentet opskrift og beskrivelse af fremgangsmåde. Den er vildt god, men alligevel en kende for sur til mig. Men jeg laver den igen, men uden citronsaft eller i det mindste kun en smule. Måske var min citron for stor, den gav ihvertfal meget saft. Gedeosten var jeg lidt loren ved, men blandet med den græske youghurt var den bare så god. Hilsen og hej. Villy
Hej Villy 😊
Fantastisk at du allerede har lavet den! Og at den faldt i din smag... lige bortset fra syrligheden.
Citroner er en vanskelig størrelse - forstået på den måde, at der er stor forskel på hvor meget saft, der er i en citron. Kapers er også syrlige. Nogle oliven er mere syrlige end andre. Men nu ved du det, til næste gang. Du må lige smage til løbende, så du rammer den syrlighed, der passer til dig og dine smagsløg. Hvor er jeg glad for, at du prøvede gedeosten, selvom du var skeptisk. Der blev du også en erfaring rigere. Tak for din feedback og hilsen.
Mange hilsner, Dominique