Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Lun olivensnack på en bund af cremet yoghurt og gedeost

Lun olivensnack på en bund af cremet yoghurt og gedeost

Lækker lun olivensnack

Den her lune olivensnack, der er serveret på en bund af yoghurt rørt op med en fluffy mild gedeost, smager forrygende.

Hakket grønne oliven, bredbladet persille, kapers og soltørrede tomater, bliver sauteret i olivenolien med citronskal, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er  svært ikke at prøvesmage undervejs, men det plejer jo at være et godt tegn!

Den lune olivensnack serveres på en cremet bund af yoghurt rørt op med en mild fluffy gedeost, citronsaft, salt & friskkværnet sort peber.

Hvis du ikke bryder dig om gedeost, så kan du erstatte den med græsk yoghurt og tilføje et halvt fed hvidløg. Den kombination smager den lune olivenblanding også godt sammen med.

Hele herligheden toppes med ristet mandler og serveres med ristet foccaciabrød eller crostini til.

Retten her vil uden tvivl vække begejstring hos din familie, dine venner eller hvem du nu end beslutter at forkæle.

Lun olivensnack opskrift til tapasbordet m.m.

Opskriften passer perfekt som en ret til tapasbordet. Eller som en forret, man deles om. Det er oftest sådan jeg selv serverer den her herlige lune olivensnack. Den bliver fordelt på et fad, som på fotoet af opskriften. Hertil serverer jeg tynde skiver ristet foccaciobrød. Forretten bliver serveret midt på bordet med brød og teskeer. Så kan alle hver især 'skovle' olivenblandingen op på et stykke brød. Så godt!

Fremgangsmåden - lun olivensnack

I bunden af opslaget her, ser du en film, der viser fremgangsmåden

Her finder du en oversigt over alle opskrifter, der passer til tapasbordet

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Lun olivensnack på en bund af cremet yoghurt og gedeost

(4 personer)
200 g oliven, grønne
2 spsk kapers
20 g soltørrede tomater, i olie
1 håndfuld persille, bredbladet, hakket
1 stk citron, saft og skal herfra
200 g græsk yoghurt, 10%
100 g Président Rondelé Gedeost eller tilsvarende
30 g mandler, smuttet
6 spsk Olivenolie, til stegning og til at dryppe over retten til sidst.
Salt og friskkværnet sort peber
Faccaciabrød i tynde skiver, ristet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog mandlerne i vand i et par minutter eller overhæld dem med kogende vand for at løsne skindet. Fjern dem fra vandet og læg dem evt. på et tørt og rent viskestykke. Skindet er nu løst og kan nemt fjernes ved at presse eller gnide mandlen mellem fingrene.
  2. Hak mandlerne og rist dem derefter på en tør pande ved middel varme. Bevæg dem hele tiden, så de ikke brænder på. Tag dem af panden, når de er let gyldne.
  3. Rør yoghurt op med gedeost, saften fra en halv citron og en smule salt. Smag til med salt og citronsaft.
  4. Hak persille, oliven, kapers og soltørrede tomater groft. Hold evt. lidt frisk persille tilbage til at toppe retten med til sidst.
  5. Opvarm olivenolie på en pande. Tilføj olivenblandingen og vend den igennem på panden.
  6. Tilføj revet citronskal og citronsaft.
  7. Krydr med salt.
  8. Lad olivenblandingen simre 5-10 minutter og sluk derefter for varmen.
  9. I mellemtiden fordeler du yoghurtblandingen på et lille fad (se film nedenfor).
  10. Rist tynde skiver af foccaciabrød.
  11. Fordel den lune olivenblanding på de cremede bund. Top med de ristede, hakkede mandler.
  12. Dryp med olivenolie og citronsaft.
  13. Server retten med det ristede brød på siden.

Tip til opskriften:

  • Mandler udvikler en rigere smag og en sprød tekstur, når de ristes let.

Bund af yoghurt og Président Rondelé Gedeost

Måske bryder du dig ikke om gedeost? Men jeg vil alligevel lige sikre mig, om du nogensinde har smagt Président Rondelé Gedeost eller tilsvarende?

Den er ganske, ganske mild i smagen. Den har en kerne, næsten som friskost, og har en lækker 'fluffiness'.

Jeg kender efterhånden mange, der ikke bryder sig om gedeost generelt, som kan lide den her. Så giv den et forsøg.

Jeg har op til flere gange hørt min mand stå ude i køkkenet og lave mad og sige: 'Uhmmm - jeg kunne spise den her med teske, hvis det skulle være' - ha, ha. Men jeg forstår ham godt.

Ost brugt til lun olivensnack. Gedeosten président rondele chévre i plastemballage ses holdt i hånden. I baggrunden ses et sort rustik træbord. Emballagen er i røde, blå og grønne nuancer og der er en ged afbilledet

Président rondele chévre er en mild gedeost

 

Watch on YouTube

Lun olivensnack som velkomstsnack, forret eller ret tapasborden

Opskriften på olivensnack kan bruges på flere måder:

  • Som en velkomst hapser:
    Dine gæster selv kan bygge deres hapser
  • Som forret:
    Placer et lille fad med retten midt på bordet, med brød på siden og 'tuck in'
    (British English, informal: to eat a lot of food, especially when it is done quickly and with enthusiasm).
  • Til tapasbordet:
    Som ovenfor

 

Genvej til: Alle mine opskrifter

6 kommentarer

  1. Eva siger:

    Ser utroligt lækkert ud! Må prøves snarest 🍀

    Svar
    1. Lone Christiansen siger:

      Uhmmm den må snart prøves😋😋

      Svar
      1. Dominique siger:

        Hej Lone 😊
        Dejligt hvis du er blevet inspireret. God fornøjelse, når du laver den.
        Mange hilsner, Dominique

        Svar
    2. Dominique siger:

      Hej Eva 😊
      Det glæder mig at høre. Rigtig god fornøjelse med opskriften.
      Mange hilsner Dominique

      Svar
  2. Villy siger:

    Hej Dominique og tak for opskriften. Jeg lavede den straks jeg havde hentet opskrift og beskrivelse af fremgangsmåde. Den er vildt god, men alligevel en kende for sur til mig. Men jeg laver den igen, men uden citronsaft eller i det mindste kun en smule. Måske var min citron for stor, den gav ihvertfal meget saft. Gedeosten var jeg lidt loren ved, men blandet med den græske youghurt var den bare så god. Hilsen og hej. Villy

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Villy 😊
      Fantastisk at du allerede har lavet den! Og at den faldt i din smag... lige bortset fra syrligheden.
      Citroner er en vanskelig størrelse - forstået på den måde, at der er stor forskel på hvor meget saft, der er i en citron. Kapers er også syrlige. Nogle oliven er mere syrlige end andre. Men nu ved du det, til næste gang. Du må lige smage til løbende, så du rammer den syrlighed, der passer til dig og dine smagsløg. Hvor er jeg glad for, at du prøvede gedeosten, selvom du var skeptisk. Der blev du også en erfaring rigere. Tak for din feedback og hilsen.

      Mange hilsner, Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - fad

Opskriften er serveret på en tallerken fra brandet 'BadAss Ceramics'. Tallerkenen har jeg brugt som et lille fad her.

Jeg har det i min webshop. Det koster kr. 369,-

BadAss Middagstallerken - <br>GRITTY Dinner Plate

BadAss Middagstallerken -
GRITTY Dinner Plate

369 DKK
2 Farver
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Citronpresser gul fra Ib Laursen

Citronpresser gul fra Ib Laursen

99 DKK
BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

379 DKK
2 Farver
Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

49 DKK
4 Farver
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram