Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Auberginedip – Krydret auberginedip på bund af hvidløgsyoghurt

Auberginedip – Krydret auberginedip på bund af hvidløgsyoghurt

Auberginedip med vidunderlige indiske krydderier

Auberginedip... en smovset en af slagsen, serveret på en bund af hvidløgsyoghurt.

Bedste aubergineopskrift

Den her lækre krydret auberginedip er en af de bedste aubergineopskrifter, jeg længe har smagt.

Den er lavet med inspiration fra Otto Lenghi, en israelsk-født britisk kok, der laver den mest fantastiske mad.

Server den med sprødt fladbrød til - eller det brød, som du foretrækker.

Den smager fantastisk som den er, men vil også være super lækker til et stykke fisk eller kylling.

Prøv også: Endnu en favorit, Baba Ganoush som salat

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser - auberginedip,
Auberginedip – Krydret auberginedip på bund af hvidløgsyoghurt

(4 personer)
1 kg auberginer (3-4 stk., alt efter størrelse)
1 stk løg, alm (jeg brugte 2 skalotteløg)
40 g ingefær
1,5 tsk bukkehornsfrø
2 tsk spidskommen, hel
1/2 tsk gurkemeje, stødt
1 tsk nigellafrø (til topping)
2 spsk tomat puré, koncentreret
2 tsk sukker
120 ml olivenolie
60 ml æbleeddike
2 stk forårsløg (til topping)
Salt og peber
Brød, som du foretrækker. Jeg har bruger fladbrød eller tortilla (ristet sprød)

Sukker kan erstattes med sirup, honning, kokossukker eller hvad du foretrækker.

 
 

Ingredienser - yoghurtbund,
Auberginedip – Krydret auberginedip på bund af hvidløgsyoghurt

(4 personer)
300 g yoghurt (jeg brugte græsk 10 %)
2 fed hvidløg, presset
Salt

Dippen kan med fordel laves 1-2 dage før du skal bruge den. Det bliver den blot endnu bedre af, da smagene kan udvikle sig yderligere. Opbevar den på køl, men sørg for at den har stuetemperatur, når du serverer den.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen, 200 grader (jeg brugte ikke varmeluft)
  2. Prik auberginerne med en gaffel og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag auberginerne en times tid, til de er faldet sammen (se film nedenfor). Du må hellere give dem for meget end for lidt.
  4. Stil dem til side og lad dem køle af.
  5. Rist bukkehornsfrø og spidskommen på en tør pande et par minutter - eller til de begynder at dufte...
  6. Finmal dem helt i en morter eller brug en krydderikværn, hvis du har sådan en. Det er vigtigt, er krydderierne bliver helt finmalet. Tilsæt gurkemeje og bland.
  7. Snit løg i mindre tern.
  8. Skræl ingefæren og riv dem på den fine del af rivejernet.
  9. Varm olivenolien i en pande. Tilsæt løg og lad dem simre til de er klare / begyndende gyldne (5-7 min)
  10. Tilsæt den revne ingefær, krydderiblandingen, tomat puré, sukker, salt og peber. Svits videre indtil massen får en anelse dybere rød farve (2-3 min)
  11. Bland æbleeddike i og når blandingen bobler (koger), slukkes den og sættes til side.
  12. Halver auberginerne og skrab kødet ud med en spiseske. Skind og stilk kasseres.
  13. Hak auberginekødet groft (eller træk det fra hinanden med en gaffel)
  14. Læg auberginekødet i en si, så den kan dryppe af (du skal kassere væsken)
  15. Bland dernæst auberginekødet med de øvrige ingredienser i panden.
  16. Rør yoghurt op med presset hvidløg og salt
  17. Fordel yoghurten på et fad (se film)
  18. Fordel aubergineblandingen oven på yoghurten
  19. Top med forårsløg, som du har snittet skråt (det ser pænt ud med de skrå snit)
  20. Drys lidt nigellafrø over og dryp lidt olivenolie på hele herligheden.
  21. Rist fladbrødet under grillen eller over dit gasblus, hvis du har gaskomfur (se film)

Tip til opskriften:

  • Hvis du har et gaskomfur, så læg bageristen oven på blusset. Så er det nemt lige at lægge fladbrød over blusset og riste det. Se filmen i bunden af siden her.

Lækre madopskrifter

Jeg er kæmpe fan af @ottolenghi, som laver den lækreste mad.
Da jeg så den her opskrift hos ham, da vidste jeg med det samme, at den måtte jeg lave.

Og da jeg smagte den – ja... så vidste jeg med det samme, at den ville jeg dele med dig herinde.

Til dig der er allerede er vild med aubergine - den her opskrift MÅ du prøve.

Og til dig, der normalt ikke bryder dig om aubergine… Tjaaa - du MÅ altså også prøve den. Jeg er (næsten) sikker på, at du vil kunne lide den.

Godt tilbehør til fisk

Server den som den er til f.eks. et stykke fisk eller kylling.
Du kan også bruge auberginedippen, som en slags 'pickle'. Super lækkert!

Fredagsmad

Min mand og jeg spiste den sådan her en fredag aften. Altså auberginedip fordelt på yoghurt rørt op med hvidløg og salt. Hertil noget godt brød til og et glas vin. Det var et himmelsk måltid!

auberginedip-med-broed-og-et-glas-vin

Den her smovset opskrift, med lidt brød og et glas vin - UHM!

 

Watch on YouTube

Auberginedip med indiske krydderier

Min mand laver indisk mad i lange baner. Næsten hver søndag! Der har jeg fornøjelsen af, bare at indsnuse de herlige dufte fra krydderierne, der spreder sig i huset, når Kristian kokkererer. Jeg elske maden, med de mange smagsnuancer.

Her skal du bruge:

  • Bukkehorsfrø
  • Spidskommen, hel
  • Gurkemeje
  • Nigellafrø

Dem har vi altid på lager - blandt andet til Kristians indiske madlavning. Men køb de her krydderier. De kan holde i lang tid. Og du kan bruge dem til alverdens gode opskrifter.

Nigellafrø på ovnbagte kartofler

Prøv f.eks. at drysse lidt nigellafrø på kartoflerne, inden du bager dem næste gang.

krydderier-til-auberginedip-med-indiske-smage

Krydderierne, som du skal bruge til den her opskrift med aubergine

 

4 kommentarer

  1. Hanne siger:

    Kan jeg mon ikke lave aubergine blandingen dagen før?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Hanne.
      Du kan sagtens lave aubergineblandingen 1-3 dage før og opbevare den på køl. Det bliver den i virkeligheden kun bedre af. Så kan den stå og trække smag. Godt du spørger. Jeg vil sørge for at skrive det ind i opskriften, så andre kan få glæde af informationen.
      KH Dominique

      Svar
      1. Hanne Noti siger:

        Mange tak for svar. Så vil jeg tænde ovnen nu.

        Svar
        1. Dominique siger:

          God fornøjelse. Du kan godt glæde dig 🙂

          Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop fadet her…
Auberginedippen er serveret på!

Fadet er fra min webshop. Det er fremstillet af svenske BadAss Lounge. 'We don't do perfect' lyder det fra dem.

Og netop det gør den her keramik unik, rå, smuk og helt perfekt…hvis du spørger mig. Farven på fadet er 'blackish'. Det findes også i farven 'rust'.

BadAss fad til tapas & andre småretter  <br>GRITTY Sharing Platter

BadAss fad til tapas & andre småretter
GRITTY Sharing Platter

898 DKK
2 Farver
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Saladini proptrækker

Saladini proptrækker

1.099 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram