Auberginedip... en smovset en af slagsen, serveret på en bund af hvidløgsyoghurt.
Den her lækre krydret auberginedip er en af de bedste aubergineopskrifter, jeg længe har smagt.
Godt nok har jeg lavet den her, men det er med inpiration fra Otto Lenghi, en israelsk-født britisk kok, der laver den mest fantastiske mad.
Server den med sprødt fladbrød til - eller det brød, som du foretrækker.
Den smager fantastisk som den er, men vil også være super lækker til et stykke fisk eller kylling.
Prøv også: Endnu en favorit, Baba Ganoush som salat
Sukker kan erstattes med sirup, honning, kokossukker eller hvad du foretrækker.
Jeg er kæmpe fan af @ottolenghi, som laver den lækreste mad.
Da jeg så den her opskrift hos ham, da vidste jeg med det samme, at den måtte jeg lave.
Og da jeg smagte den – ja... så vidste jeg med det samme, at den ville jeg dele med dig herinde.
Til dig der er allerede er vild med aubergine - den her opskrift MÅ du prøve.
Og til dig, der normalt ikke bryder dig om aubergine… Tjaaa - du MÅ altså også prøve den. Jeg er (næsten) sikker på, at du vil kunne lide den.
Server den som den er til f.eks. et stykke fisk eller kylling.
Du kan også bruge auberginedippen, som en slags 'pickle'. Super lækkert!
Min mand og jeg spiste den sådan her en fredag aften. Altså auberginedip fordelt på yoghurt rørt op med hvidløg og salt. Hertil noget godt brød til og et glas vin. Det var et himmelsk måltid!
Den her smovset opskrift, med lidt brød og et glas vin - UHM!
Min mand laver indisk mad i lange baner. Næsten hver søndag! Der har jeg fornøjelsen af, bare at indsnuse de herlige dufte fra krydderierne, der spreder sig i huset, når Kristian kokkererer. Jeg elske maden, med de mange smagsnuancer.
Her skal du bruge:
Dem har vi altid på lager - blandt andet til Kristians indiske madlavning. Men køb de her krydderier. De kan holde i lang tid. Og du kan bruge dem til alverdens gode opskrifter.
Prøv f.eks. at drysse lidt nigellafrø på kartoflerne, inden du bager dem næste gang.
Krydderierne, som du skal bruge til den her opskrift med aubergine