Auberginedip... en smovset en af slagsen, serveret på en bund af hvidløgsyoghurt.
Den her lækre krydret auberginedip er en af de bedste aubergineopskrifter, jeg længe har smagt.
Den er lavet med inspiration fra Otto Lenghi, en israelsk-født britisk kok, der laver den mest fantastiske mad.
Server den med sprødt fladbrød til - eller det brød, som du foretrækker.
Den smager fantastisk som den er, men vil også være super lækker til et stykke fisk eller kylling.
Prøv også: Endnu en favorit, Baba Ganoush som salat
Sukker kan erstattes med sirup, honning, kokossukker eller hvad du foretrækker.
Dippen kan med fordel laves 1-2 dage før du skal bruge den. Det bliver den blot endnu bedre af, da smagene kan udvikle sig yderligere. Opbevar den på køl, men sørg for at den har stuetemperatur, når du serverer den.
Jeg er kæmpe fan af @ottolenghi, som laver den lækreste mad.
Da jeg så den her opskrift hos ham, da vidste jeg med det samme, at den måtte jeg lave.
Og da jeg smagte den – ja... så vidste jeg med det samme, at den ville jeg dele med dig herinde.
Til dig der er allerede er vild med aubergine - den her opskrift MÅ du prøve.
Og til dig, der normalt ikke bryder dig om aubergine… Tjaaa - du MÅ altså også prøve den. Jeg er (næsten) sikker på, at du vil kunne lide den.
Server den som den er til f.eks. et stykke fisk eller kylling.
Du kan også bruge auberginedippen, som en slags 'pickle'. Super lækkert!
Min mand og jeg spiste den sådan her en fredag aften. Altså auberginedip fordelt på yoghurt rørt op med hvidløg og salt. Hertil noget godt brød til og et glas vin. Det var et himmelsk måltid!
Min mand laver indisk mad i lange baner. Næsten hver søndag! Der har jeg fornøjelsen af, bare at indsnuse de herlige dufte fra krydderierne, der spreder sig i huset, når Kristian kokkererer. Jeg elske maden, med de mange smagsnuancer.
Her skal du bruge:
Dem har vi altid på lager - blandt andet til Kristians indiske madlavning. Men køb de her krydderier. De kan holde i lang tid. Og du kan bruge dem til alverdens gode opskrifter.
Prøv f.eks. at drysse lidt nigellafrø på kartoflerne, inden du bager dem næste gang.
Kan jeg mon ikke lave aubergine blandingen dagen før?
Hej Hanne.
Du kan sagtens lave aubergineblandingen 1-3 dage før og opbevare den på køl. Det bliver den i virkeligheden kun bedre af. Så kan den stå og trække smag. Godt du spørger. Jeg vil sørge for at skrive det ind i opskriften, så andre kan få glæde af informationen.
KH Dominique
Mange tak for svar. Så vil jeg tænde ovnen nu.
God fornøjelse. Du kan godt glæde dig 🙂