Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Baba Ganoush salat

Baba Ganoush salat

En libanesisk klassiker lavet om til den lækreste Baba Ganoush salat

Baba Ganoush - den skønne libanesiske auberginedip...  den kender de fleste af os.
Og det er ikke uden grund. Den smager fantastisk.

Men hvorfor ikke lave en Baba Ganoush salat? Det er lige præcis det, som jeg har gjort her og nøøøøj, hvor er det godt.

Sædvanligvis bruger man flere auberginer til at lave Baba Ganoush. Her bruger jeg kun en aubergine, mens de øvrige auberginer bliver skåret i skiver og får en tur i ovnen.

Dip’en (Baba Ganoush), bliver i det her tilfælde dressingen til salaten. Den bliver fordelt på de bagte aubergineskiver. Dernæst  toppes med grofthakket bredbladet persille, granatæblekerner og ristede pinjekerner. Til sidst får hele herligheden et drisl olivenolie. Uhm!

Synes du om mynte, vil det helt sikkert klæde aubergineretten med et drys af det også.

Jeg serverede fladbrød til salaten.

Udover salat, kan du bruge opskriften:

  • Som tapas til tapasbordet.
  • Som en forret.
  • Som burgerfyld.
  • Som grønt tilbehør til aftensmaden.
  • Eller noget helt tredje.

... Ligegyldigt hvad, så bliver det godt.

Spørgsmål til den her Baba Ganoush salat eller andre af mine opskrifter? Du kan fange mig lige her nedenfor i kommentarfeltet. Det vil glæde mig, at høre fra dig.

God fornøjelse.

Prøv også:
Nu vi er i gang med de bagte aubergine skiver, så prøv lige at tjekke den her skønne siciliansk inspirerede salat

Shop the look

Salaten er serveret i en rustik skål fra BadAss Lounge. Det er egentligt en dyb tallerken, men den fungerer super som en skål også. Jeg har den i min shop og du kan se den lige her.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Baba Ganoush salat

(4 personer)
3 stk auberginer (Husk + 1 aubergine til Baba Ganoush dressing - se nedenfor - så i alt 4 auberginer)
1/2 Granatæble, granatæblekernene herfra
1 håndfuld Bredbladet persille, grofhakket
1 håndfuld Pinjekerner, let ristet på panden
1/2 tsk Salt
Peber, sort friskkværnet
Olivenolie
Evt. lidt friskhakket mynte
Evt. fladbrød
 
 

Ingredienser Babaganoush - dressing,
Baba Ganoush salat

(4 personer)
1 stk Aubergine
1 fed hvidløg, presset
1 spsk Tahin
2 spsk Græsk yoghurt 10%
1/2 Citron, saften heraf
1 knsp Cayyennepeber (kan undlades, men se tip nedenfor)
1/2 spsk Olivenolie
1/2 tsk Salt
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Prik 1 stk. auberginen mange gange med en gaffel. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i ovnen 1 time ved 200 grader - jeg brugte ikke varmeluft. (Den skal falde sammen og være helt blød - se film nedenfor)
  2. De øvrige 3 auberginer skæres i ca. 1 cm tykke skiver på tværs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl aubergineskiverne med olivenolie (jeg penslede kun den ene side). Krydr dem med lidt salt og peber. Bag aubergineskiverne ved 200 grader (jeg brugte ikke varmeluft) i ca. 30-35 minutter eller til de er gyldne og gennembagte (se foto nedenfor)
  3. Når den hele aubergine, der er blevet bagt, er afkølet lidt, så halver den på langs. Herefter skrabes aubeginekødet ud med en spiseske. Læg evt. kødet i en si og pres overskydende væske fra.
  4. Kom auberginekødet op i en blender, sammen med de øvrige ingredienser til 'Baba Ganoush' dressingen. Blend til en ensartet konsitens. Har du ikke en blender kan du hakke auberginekødet meget fint og blande den med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge en mortar.
  5. Smag Baba Ganoush dressingen til med citron, salt og peber.
  6. Frigør granatæblekernerne fra granatæblet (se film nedenfor.
  7. Rens persillen og hak den groft.
  8. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande .
  9. Anret de bagte aubergineskiver på et fad. Fordel 'Baba Ganoush dressingen' over. Top med persille, granatæblekerner og de ristede pinjekerner. Drisl til sidst med lidt olivenolie.
  10. Server evt. fladbrød til.

Tip til opskriften:

  • Tilsætningen af cayennepeber er på ingen måde fordi aubergine 'dressingen' skal være hot (stærk). Men bare en anelse cayennepeber / chili, giver god dybde i smagen til mange retter. Et godt fif som kan bruges i mange sammenhænge.
  • Dagen før du skal servere salaten, kan du evt. bage den aubergine, som skal bruges til Baba Ganoush. Lad den køle lidt af og læg den i køleskabet til dagen efter.
    Du kan evt. også lave Baba Ganoush dressingen HELT færdig og stille den på køl (holder fint nogle dage i køleskab).
  • Aubergineskiverne kan sagtens bages dagen før og opbevares i en lukket beholder i køleskabet. OBS! Sørg for at du bager dem længe nok, for der er ikke noget værre en aubergine der er tilberedt for lidt. Se foto nedenfor.
  • Gå ikke fra pinjekernerne, når du rister dem. Sørg for at holde dem i bevægelse på panden hele tiden, så de bliver jævnt ristet. Nøddesmagen bliver herligt fremhævet, når man rister pinjekerner.

Aubergineskiver til Baba Ganoush salat

Det er vigtigt, at du bager aubergineskiverne nok. Det er en virkelig dårlig oplevelse at få aubergine, der er tilberedt for lidt. Faktisk tror jeg, at årsagen til at nogen rynker på næsen af aubergine, er netop dem, der har prøvet at få en halvrå aubergine serveret. Rigtigt (og nok) tilberedt er auberginer en fantastisk spise. For dig der har fulgt med her på bloggen i længere tid, kommer det nok ikke som en overraskelse, at det er en af mine favorit grøntsager.

Baba Ganoush salat 3

Her kan du se, hvordan aubergineskiverne skal se ud, når de har fået lang tid nok i ovnen.

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram