Baba Ganoush - den skønne libanesiske auberginedip... den kender de fleste af os.
Og det er ikke uden grund. Den smager fantastisk.
Men hvorfor ikke lave en Baba Ganoush salat? Det er lige præcis det, som jeg har gjort her og nøøøøj, hvor er det godt.
Sædvanligvis bruger man flere auberginer til at lave Baba Ganoush. Her bruger jeg kun en aubergine, mens de øvrige auberginer bliver skåret i skiver og får en tur i ovnen.
Dip’en (Baba Ganoush), bliver i det her tilfælde dressingen til salaten. Den bliver fordelt på de bagte aubergineskiver. Dernæst toppes med grofthakket bredbladet persille, granatæblekerner og ristede pinjekerner. Til sidst får hele herligheden et drisl olivenolie. Uhm!
Synes du om mynte, vil det helt sikkert klæde aubergineretten med et drys af det også.
Jeg serverede fladbrød til salaten.
Udover salat, kan du bruge opskriften:
... Ligegyldigt hvad, så bliver det godt.
Spørgsmål til den her Baba Ganoush salat eller andre af mine opskrifter? Du kan fange mig lige her nedenfor i kommentarfeltet. Det vil glæde mig, at høre fra dig.
God fornøjelse.
Prøv også:
Nu vi er i gang med de bagte aubergine skiver, så prøv lige at tjekke den her skønne siciliansk inspirerede salat
Det er vigtigt, at du bager aubergineskiverne nok. Det er en virkelig dårlig oplevelse at få aubergine, der er tilberedt for lidt. Faktisk tror jeg, at årsagen til at nogen rynker på næsen af aubergine, er netop dem, der har prøvet at få en halvrå aubergine serveret. Rigtigt (og nok) tilberedt er auberginer en fantastisk spise. For dig der har fulgt med her på bloggen i længere tid, kommer det nok ikke som en overraskelse, at det er en af mine favorit grøntsager.
Her kan du se, hvordan aubergineskiverne skal se ud, når de har fået lang tid nok i ovnen.