Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Spansk tortilla – Spansk omelet

Spansk tortilla – Spansk omelet

To spanske klassikere forenet i en spansk tortilla

Spansk tortilla er en af de mange skønne klassikere, som Spanien byder på.

Det er ikke uden grund, at den er så populær. Den spanske omelet er en særdeles velsmagende omelet med kartofler og løg. Og så er den nem at lave.

Spansk tortilla er et hurtigt og godt måltid til:

 • morgenmad
 • frokost
 • brunch
 • aftensmad

En anden klassisk ret fra Spanien, er Pimientos del Padrón, den herlige lille grønne peberfrugt. Den bliver serveret som tapas, hvor den blot steges i olivenolie og får et drys flagesalt. En rigtig delikatesse.

Her får du begge lækkerier i en og samme opskrift.

Jeg vil varmt anbefale dig, at prøve den.
Mums! Eller måske skulle jeg sige: 'comida deliciosa’.

Husk at du altid er velkommen til at stille spørgsmål. Du kan fange mig i kommentarfeltet nederst på siden.

Prøv også: Italiensk inspireret omelet med fennikel

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Spansk tortilla – Spansk omelet

(4 personer)
600 g kartofler, mellemstore (= 6-8 stk.)
8 stk æg
8 spsk vand
200 g Piemiento del Padrón (tapas peber)
1 fed hvidløg
1/4 tsk chili flager
1/2 dl olivenolie
2 tsk salt (1 tsk til æggemassen og 1 tsk til kartoflerne)
1 stk løg, evt – se tip nedenfor

Spansk tortilla bliver traditionelt lavet med et løg. Det smager også godt, men gør hele omeletten lidt sødere. Her har jeg undladt, at bruge løg. Jeg har blot tilføjet et fed hvidløg. Vælger du at anvende et løg, kan du blot skære det i skiver og stege det med sammen med kartoflerne.

 
 
 
 
Sådan gør du:
 1. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt – brug evt. et mandolinjern.
 2. Varm olivenolien op på panden. Tilsæt de skivede kartofler, et presset hvidløg, salt (1 tsk), chili flager og friskkværnet sort peber. Vend blandingen i olien, så alle flader dækkes med olie..
 3. Sæt låg på kartoflerne. Lad dem stege ved middel varme, til de er tilberedte. Vend dem en gang imellem undervejs. Det tager ca. 15 minutter, alt efter tykkelsen på kartoffelskiverne.
 4. Tænd ovnen og indstil den til 250 grader.
 5. Imens kartoflerne tilberedes, piskes æggene sammen med vand, salt (1 tsk) og friskkværnet sort peber.
 6. Hæld æggemassen over kartoflerne. Skub lidt rundt på kartoflerne, så æggemassen siver lidt ind og ned imellem kartoffelskiverne.
 7. Skru ned til svag varme og lad panden stå indtil æggemassen 'sætter sig', men fortsat er anelse flydende på toppen. Hvor lang tid, det tager afhænger af størrelsen på panden.
 8. Fordel tapas pebrene på tortillaen.
 9. Sæt dernæst panden (hvis den kan tåle det) med omeletten ind i toppen af ovnen med grillfunktionen slået til. Se tip længere nede, hvis du ikke har en pande, der kan gå i ovnen.
 10. Hold øje med omeletten i ovnen. Den er færdig, når 1) æggemassen bobler op og 2) tapas pebrene er faldet sammen og er tilberedt (se foto længere nede). Kommer du til at tage den for tidligt ud, er der ingen skade sket. Så sætter du den bare ind i ovnen igen og giver den lidt længere tid.
 11. Server evt. ristet rugbrød til omeletten.
 12. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

 • Hvis du vil have et løg i din spanske omelet, så kan du blot skære det i tynde skiver og stege det med, sammen med kartoflerne.
 • Det er vigtigt at tapas pebrene får nok. Længere nede på siden kan du se et foto, der viser, hvordan de ser ud, når det er nok tilberedte. De falder sammen, får et lidt 'grillet look' og er helt bløde. Bider du i, og det føles som at spise en halvrå peberfrugt, så skal du give dem lidt mere tid i ovnen.
 • Det er vanskeligt at angive helt præcise stege / bagetider. Det afhænger både af størrelsen på din pande, mængden af æg og kartofler (hvis du laver ekstra) og din ovn. Kig, duft og mærk - det kommer man langt med :)
 • Husk at sikre dig, at din pande kan gå i ovnen. Alternativt kan du putte de tilberedte kartofler i et ovnfast fad og hælde æggemassen over, før du tilbereder omeletten i ovnen.

Spansk tortilla, går under flere navne

Mange forbinder ordet totilla med en 'wrap' – altså den mexicanske pandekage. Jeg gætter bare, men måske er det derfor at spansk tortilla også går under navnene:

 • Spansk omelet
 • Spansk kartoffelomelet
 • Omelet med kartofler
 • Spansk æggekage

Uanset navnet på den spanske omelet, så er det så er det en herlig spise.

 

det-smager-godt-med-ristet-rugbroed-til-spansk-tortilla

Den spanske omelet mætter godt, men jeg kan alligevel godt lide at servere lidt ristet brød til.

Watch on YouTube

En spansk tapas delikatesse – Pimientos del Padrón

Har du været i Spanien, har du næppe kunne undgå at støde på Pimientos del Padrón, de grønne tapas peberfrugter. På enhver tapasbar, serveres de lækre padrón. Pebrene bliver stegt i olivenolie og får et drys flagesalt.

 

Tapas peber i Danmark

For år tilbage, kunne man kun få de delikate padrón-pebre i Spanien. I dag kan man få dem i de fleste danske supermarkeder.

På en måde, så synes jeg det er lidt trist. For der er noget ganske særligt ved, at man kun kan få en bestemt råvare et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Lidt lige som jordbær. De skal spises, om sommeren i Danmark.

Når det er sagt, må jeg komme med en indrømmelse. Jeg nyder muligheden for at købe tapas pebrene i danske supermarkeder. For i mit tilfælde kan der godt gå mange år imellem, at jeg er i Spanien. Og det ville være skidt, hvis der skulle gå mange år imellem den nydelse.

Desværre er der blevet avlet ud af peberfrugterne, at der er en stærk peber indimellem. Jeg synes, at det var en ekstra nydelse, at man pludselig fik en stærk.

 

Sådan ser Pimiento del Padron (tapas peber) ud, når de er tilberedte

saadan-ser-tapas-peber-ud-når-de-er-stegt-nok

Tapas peber skal falde sammen, være helt bløde og have et lidt grillet look, når de er tilberedte.

 

 

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram