Spansk tortilla er en af de mange skønne klassikere, som Spanien byder på.
Det er ikke uden grund, at den er så populær. Den spanske omelet er en særdeles velsmagende omelet med kartofler og løg. Og så er den nem at lave.
En anden klassisk ret fra Spanien, er Pimientos del Padrón, den herlige lille grønne peberfrugt. Den bliver serveret som tapas, hvor den blot steges i olivenolie og får et drys flagesalt. En rigtig delikatesse.
Her får du begge lækkerier i en og samme opskrift.
Jeg vil varmt anbefale dig, at prøve den.
Mums! Eller måske skulle jeg sige: 'comida deliciosa’.
Husk at du altid er velkommen til at stille spørgsmål. Du kan fange mig i kommentarfeltet nederst på siden.
Prøv også: Italiensk inspireret omelet med fennikel
Spansk tortilla bliver traditionelt lavet med et løg. Det smager også godt, men gør hele omeletten lidt sødere. Her har jeg undladt, at bruge løg. Jeg har blot tilføjet et fed hvidløg. Vælger du at anvende et løg, kan du blot skære det i skiver og stege det med sammen med kartoflerne.
Mange forbinder ordet totilla med en 'wrap' – altså den mexicanske pandekage. Jeg gætter bare, men måske er det derfor at spansk tortilla også går under navnene:
Uanset navnet på den spanske omelet, så er det så er det en herlig spise.
Den spanske omelet mætter godt, men jeg kan alligevel godt lide at servere lidt ristet brød til.
Har du været i Spanien, har du næppe kunne undgå at støde på Pimientos del Padrón, de grønne tapas peberfrugter. På enhver tapasbar, serveres de lækre padrón. Pebrene bliver stegt i olivenolie og får et drys flagesalt.
For år tilbage, kunne man kun få de delikate padrón-pebre i Spanien. I dag kan man få dem i de fleste danske supermarkeder.
På en måde, så synes jeg det er lidt trist. For der er noget ganske særligt ved, at man kun kan få en bestemt råvare et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Lidt lige som jordbær. De skal spises, om sommeren i Danmark.
Når det er sagt, må jeg komme med en indrømmelse. Jeg nyder muligheden for at købe tapas pebrene i danske supermarkeder. For i mit tilfælde kan der godt gå mange år imellem, at jeg er i Spanien. Og det ville være skidt, hvis der skulle gå mange år imellem den nydelse.
Desværre er der blevet avlet ud af peberfrugterne, at der er en stærk peber indimellem. Jeg synes, at det var en ekstra nydelse, at man pludselig fik en stærk.
Tapas peber skal falde sammen, være helt bløde og have et lidt grillet look, når de er tilberedte.