Den her rugbrødsbowl med tun og grønt kan jeg ikke tage æren for. Det kan min søn Oskar, der går op i træning og sund kost. Han serverede denne rugbrødsbowl for mig, og den smagte godt. Rigtigt godt! Den er blevet vores 'easy go-to' aftensmad på de dovne dage.
Det gode ved denne rugbrødsbowl er, at den ingen tid tager at lave. Grøntsagerne skæres i små tern, rugbrødet ristes sprødt i brødristeren og skæres ligeledes i små tern. Derefter mangler du blot at åbne et par dåser tun og vende det hele med citronsaft, salt og peber.
For mig er denne opskrift på fastfood mad på den gode måde. Den er perfekt til dage, hvor jeg ikke gider stå i køkkenet i flere timer. Dage, hvor det er befriende og afslappende at spise mad med en ske, mens jeg ser en god Netflix-serie. Jeg (vi) er næppe de eneste, der har det på den måde nogle dage.
Hvis du lige vil ofre lidt ekstra tid, kan du lave en rugbrødscrumble, der giver ekstra knas og lækkerhed til din rugbrødsbowl. Fremgangsmåden ser du længere nede på siden.
Du kan sagtens blande andet grønt i din bowl, som for eksempel iceberg-salat, oliven eller kogte, snittede bønner.
En skøn opskrift til de dage, hvor du ikke orker at stå i køkkenet. Sund fastfood på den bedste måde.
Rugbrød har mange gode egenskaber, som du kan læse mere om i denne artikel fra iFORM
Prøv også: Måltidssalat med varmrøget laks