Her får du opskriften på en super enkel måltidssalat.
Med bare fire råvarer: Puy linser, rucola, varmrøget laks og parmesanost får du en forrygende salat der smager fantastisk, er sund og fungerer som et måltid i sig selv.
Hele herligheden skal naturligvis bindes sammen af en god dressing med blandt andet masser af citron.
Det er særlig de små grønne linser, også kaldet Puy linser eller delikatesse linser, der mætter i den her salat med varmrøget laks. De er både proteinrige og fiberrige og bidrager til en lang mæthedsfornemmelse.
Det er nemt med linser, da de til forskel for f.eks. kikærter, ikke behøver at udblødes i vand i flere timer før brug.
Jeg foretrækker at koge dem al dente til mine måltidssalater. Min metode til at koge linser al dente forklarer jeg længere nede på siden.
Portionsanret måltidssalaten og server den som en forret i stedet. Læg en citronbåd ved hver anretning.
Måltidssalat med varmrøget laks til madpakken
Du kan sagtens bruge salaten til madpakken. Undlad dog at tilføje rucola, til lige inden du skal spise den. Ellers bliver den kedelig og slatten.
Måske er vi nogle 'grovædere' her i huset. Men min mand og jeg delte den her salat. Så skal du lave salaten til flere personer, ganger du blot op.
Prøv også: Frisk forret med røget laks.
Du kan sagtens bruge belugalinser, som også er en kogefast linse, i stedet for grønne Linser. Røde linser dur ikke her.
Se filmen nedenfor, der viser fremgangsmåden!
De grønne linser kaldes også Puy linser (i Frankrig) og delikatesselinser
Linser er fantastiske at bruge i salater. De er:
De grønne linser, der er brugt til den her måltidssalat med varmrøget laks, er kogefaste. Det samme er belugalinser. Derfor er de to typer linser bedst at bruge i salater.
Et alternativ til linser kunne være mung-bønner, som også er skønne.